גם כאלו מאד מאד חשוב וטוב שיהיו, גבינות טבעוניות.
פשוטות להכנה.מאד.רק לטחון הכל יחד, לתת זמן התייצבות ונפלא לנו.
כולם אוהבים אותה, מבוגרים, ילדים, דודות ודודים.
נכון שבועות מתקרב,
שבועות מאתגר,
בטח ובטח,
את מי שתזונתו מבוססת על הצומח.
אם טבעוני, אם אלרגי, אם מתוך רצון להפחית צריכה של מוצרי חלב מהחי.
כל החלופות, ברובן הגדול, לגבינות, ליוגורט, לחלב,
יהיו מבוססות אגוזים למינהם, לפעמים אף שילוב שלהם, גרעינים וזרעונים, קטניות – בעיקר סויה, לעיתים גם דגנים, בעיקר למשקאות הצמחיים, אלו שאותם אנחנו מכנים, חלבים.
ממליצה תמיד לשלב.לא להתבסס רק על אלו או רק על האחרים.
כך, נוכל לקבל ולהנות עולמות, יתרונות, מגוונים.
אני שומעת לא מעט, קוראת תגובות, על החשש מלאכול 'גבינות' על בסיס אגוזים, מהסיבה שהן משמינות.
אז רק רוצה להזכיר, תמיד במידה.מכוס קשיו, לצורך ההמחשה, אנחנו מקבלים 'כיכר' גדולה של גבינה, או ממרחים בכמות מאד גדולה, מכיוון שאנחנו מכינים אותן עם כמות נכבדה של נוזלים.
בהחלט מתכוונת לשתף בעוד מתכונים, רעיונות להגשה, טכניקות ופתרונות נהדרים ותומכים,
באיך כן להעשיר את 'שבועות' הקרוב בשלל פינוקים 'גבינתיים'.
ברור שהבסיס תמיד יהיה לשלב ירקות, סלטים, מאפים ואת אלו נקשט בגבינות, ממרחים ועוד.
בבלוג יש מגוון רחב מאד, לתפריט שבועות,
מקישים, מאפי בצק למינהם, ממרחים, חמאה, יוגורט, גבינות ועוד.
מאד ממליצה על הגבינה הזו,
גבינת אגוזים ועשבי תיבול, טבעונית ומטריפה,
קלה מאד, חומרי גלם זמינים, פשוטה להכנה, התוצאה מתגמלת וכייפית.
היא רכה, קרמית, יציבה ונמרחת תענוג.
מצרפת קישור לגבינה נוספת בטכניקה קצת שונה: שומית טבעונית – גבינה מתובלת, מטריפה בטעמה
ומתכון מנצח לגבינות סויה, שהן בסיס להכל: לגבינה לבנה למריחה, למילוי מאפים, לפשטידות ועוד: גבינת סויה
צודקים, יש היום מבחר לא רע של גבינות מוכנות.
אני אומרת, כבר מכירים אותי קצת, עם קצת הערכות וחומרי גלם טובים, גם אנחנו בקלות נכין מבחר נהדר של גבינות שכאלה, במחירים מצחיקים יחסית, באיכות מעולה, ללא חומרי שימור, טעם, צבע, מייצסים ועוד…שלא נדבר על הסיפוק, השמחה שכרוכה בהכנה מיוחדת כזו.
גבינת אגוזים ועשבי תיבול, טבעונית ומטריפה
המתכון:
המצרכים:
3/4 כוס קשיו
1/4 כוס שקדים
1 שן שום
מיץ מחצי לימון
1 כפית מיסו בהיר, אופציונלי ומשדרג
1/2 כפית מלח עשבים
חופן עשבי תיבול, טימין, אורגנו, זעתר, ארגון, שמיר….מה שאוהבים
1 כף שמרי בירה, אופציונלי, מעמיק את הטעם הגבינתי
2 קפסולות פרוביוטיקה טבעוניות
1 כפית שמן זית
1/4 כוס מים
חופן נוסף של עשבי תיבול, להגשה
אופן ההכנה:
להשרות שקדים וקשיו לכמה שעות. לא יחד.לקלף את השקדים.לסנן את שניהם מעודפי נוזלי ההשריה.
לטחון את כל המרכיבים בבלנדר חזק, את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.
לטחון למרקם חלק ושמנתי.
לטעום.לתקן טעמים ותיבול.
להעביר לכלי, שתבחרו, עגול, מרובע.רפדו בבד סינון.העבירו את הגבינה, נסו לדחוף מטה את הגבינה וגם לדפנות, למלא את בועות האוויר.
להכניס למקרר ללילה.
להגשה, להוציא, להעביר לכלי הגשה, לצפות בעשבי התיבול בעדינות.
יש סיבה לא להשתמש בשקדים מקולפים?
רק בריאותית
האם חובה להוסיף את הפרוביוטיקה?
מאד מאד מוסיף לטעם, לחמיצות קלה, גם בריאותית עושה טוב
הכנתי בבית , מעולה , לא הוספתי פרוביוטיקה
איזה כייף!!! תודה שעדכנת
תודה עדי. מחפשת מתכונים לבתי הטבעונית לל"ג, שיעלו את רמת השומן, לכן נכנסתי למתכון הזה, בגלל האגוזים כמקור של שומן. אשמח מאוד אם תוכלי לשלוח לי עוד רעיונות. תודה לך! נונה
הי נונה, בשמחה רבה. הכי פשוט להיכנס לקטגוריות – ולחפש לכם, מתכונים שתאהבו – הכל מזין ובריא.יש קטגוריה ללא גלוטן, יש גבינות וממרחים וכו'.תהנו
יש המון סוגים של פרוביוטיק, איזה סוג לקנות? תודה.
כולם טובים – אני משתמשת בטבעוני, להשיג ברשתות הפארמים ובתי הטבע
עדי שלום,
תודה על המתכונים המדהימים.
במה ניתן להחליף את הקשיו?
תודה רבה
בשמחה אירית! באגוזי מקדמיה