כנאפה טבעונית – נטולת גלוטן, ללא סויה, עם גבינת מוצרלה ביתית ותמצית מי ורדים
למתכון:
המצרכים:
200 גרם אטריות ללא גלוטן, זכוכית, אורז מלא/לבן, הדקות דקות
1 כף שמן זית
2 כפות שמן קוקוס
לסירופ:
1/2 כוס מים פחות 2 כפות
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות סוכר קוקוס בהיר/סוכר גולמי/טבעי
1/4 כפית כורכום…לצבע
…תמצית מי ורדים…אני אוהבת אותה והרבה…
1 'כמות' של גבינת מוצרלה (ללא שום ורק קורט של מלח)
להגשה: גרעיני רימון, צנוברים, שקדים או פיסטוקים קצוצים…ורדים מיובשים
אופן ההכנה:
לבשל 3 דקות את האטריות.חשוב שהן יהיו אל דנטה, מוכנות לאכילה אך לא רכות מדי.להשגיח!
לסנן למסננת.חשוב שכל המים יתנקזו והן תהיינה יבשות.
להעביר אותן לקערה נוחה לעירבוב ולערבב עם שמן הזית, היטב היטב.
במחבת בקוטר 20, חשוב שתהיה נון סטיק למנעית הדבקה. להמיס כף שמן קוקוס.על אש בינונית, לרפד את תחתית המחבת באטריות המבושלות, כמחצית מהכמות.עם גב מרית להדק כמה שניתן את האטריות, שידבקו טוב טוב.
בינתיים הכינו את 'גבינת המוצרלה' (מתכון בקישור) לפי ההוראות ולפי הכמויות, ללא אבקת שום ומעט מלח.בשלו אותה עד סמיכות גבינת מוצרלה רכה.
להשגיח על המחבת, להזיז קצת את המחבת, למנוע הדבקות, מדי פעם להדק שוב את האטריות, רק כשהאטריות כיחידה אחת, זהובות מאד בתחתית, לפזר מעל את הגבינה המוכנה, נוח לעשות זאת עם גב של כף, לפזר על כל הכנאפה ולרפד עם יתרת האטריות מעל הגבינה.להדק שוב, אך בעדינות כדי שהגבינה לא 'תברח' לה.להעביר בגליץ' אלגנטי את הכנאפה לצלחת, בעדינות, להמיס יתרת שמן קוקוס, להפוך חזרה למחבת לטיגון והזהבה של הצד השני. זה הזמן להכין את הסירופ, לבשל בסיר קטן, עד שהסוכר נמס והסירופ מעט מצטמצם.לתבל בתמצית מי הורדים.להוריד מהאש.
כשהכנאפה זהובה יפה יפה, להעבירה למגש הגשה, כזה שיהיה לה מקום, ושוליים מספיק גבוהים כדי לשפוך מעל הכנאפה את הסירופ, בעודה חמה מאד!
מיד עם העברה למגש!
קשטו ותהנו, הכי טעים כשהיא חמימה, ריחנית וקראנצ'ית.
נשמע מדהים אנסה
תודה רבה!תהני!
נשמע מעולה
אנסה לכבוד הנכד שלי המתוק שגם עם צליאק וגם טבעוני
מחפשת את המתכון למוצרלה?
תודה אהובה.המתכון למוצרלה נמצא ממש באופן ההכנה של הכנאפה.מצורף לינק, לחצי עליו.בהצלחה ותהנו