𝒯𝒽𝑒𝓈𝑒 𝒷𝒶𝓀𝑒𝒹 𝐵𝓊𝒻𝒻𝒶𝓁𝑜 𝒞𝒶𝓊𝓁𝒾𝒻𝓁𝑜𝓌𝑒𝓇 𝒲𝒾𝓃𝑔𝓈 𝒶𝓇𝑒 𝒶𝒷𝓈𝑜𝓁𝓊𝓉𝑒𝓁𝓎 𝓉𝒽𝑒 𝐵𝐸𝒮𝒯! 𝒮𝑜𝒻𝓉, 𝒸𝓇𝒾𝓈𝓅𝓎, 𝒶𝓃𝒹 𝓈𝓅𝒾𝒸𝓎 𝒶𝓁𝓁 𝒶𝓉 𝑜𝓃𝒸𝑒. 𝒮𝑒𝓇𝓋𝑒 𝓉𝒽𝑒𝓈𝑒 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝓂𝓎 𝒱𝑒𝑔𝒶𝓃 ‘𝒹𝒾𝓅’. מנגישה לכם על מגש,
פינוקים, אופציות, מנות, רעיונות, פתרונות,
של הגם וגם וגם.
גם טעים גם מזין וגם נאה😊
כמו תמיד יש משהו בפתח… חג, חגיגה, חופשה, תקופה לחוצה, שמביאה אותנו לדחות…
מזמינה אתכם להנות מהכל, שנראה ביחד שאפשר.
יום העצמאות בפתח,
וגם אותו אפשר לעבור בנעימים, בעדינות, באהבה לעצמינו ולסביבה.

בנוסף לתקופה, שהיא תקופה תקופה,
יש את ההתמודדיות ה'קטנות' כביכול,
שמאד קל,
להסחף איתן,
ולא לעמוד מולן.
קורונה ביש טיים, חגים, ועכשיו, גם יום העצמאות.
אז יש מסורת,
אפשר לשמר בה מה שטוב ונכון, לימינו אנו,
ולשחרר את מה שפחות.

את הכנפי כרובית המטריפים הללו, הכנתי,
גם עבור קבוצת המתנקים,
בסדנת הדיטוקס הקרובה.
החשש, הבהלה, השאלות שעולות איך ומה כשיש חג…כשיש ארוחות, כשיש אורחים…לא יודעת במצבנו אנו מה לגביהם הפעם…
התור שלי מגיע,
להראות שבעבוע אפשר,
ולא רק אפשר, זה הכי הכי כייף, מתגמל, מחזק,
לעבור זאת על הצד הבטוח, הטוב, הבריא, המזין, העדין, עם מחשבה גם על עצמי.
אם מה שכתבתי מדגדג לכם שם איפשהו,
מוזמנים להצטרף לסדנה, יותר פרטים, בלינק הבא:
סדנת דיטוקס אביב 2020
וכמובן שאלות בשמחה, במייל, בפרטי, אני כאן!

תוספת כזו,
של אלו פרחי הכרובית, עם התיבול המשגע, המעקצץ שם בפה, תוך כדי וגם קצת אחרי,
לפיקניק שנעשה כולנו,
ולא בהכרח עם מנגל והדלקת אש, או שכן, אך בקטנה ובנעימות.
התוצאה המרשימה, הפריכות שהצטרפה,
הקרספיות שמלווה,
התוך הרך,
הטעמים,
זה שאפשרי שתהליך אפייה מחליף טיגון,
זו לכשעצמה חגיגה.
לא כך?
ללא גלוטן, כמעט ללא שמן, חטיפים, נגיסים,
תמיד אלו יהיו תוספת מהממת!!!
אגלה סוד, אני מכינה אותם,
חצי מהכמות שלי, לצד הררי ירקות טריים, עם הדיפ הטבעוני…ואני שמחה שמחה, מאושרת מארוחה שכזאת!
נסו זאת, אל תשכחו לחזור אלי…

'כנפי כרובית' קריספיים, מתובלים, אפויים בתנור, ללא גלוטן, טבעוניים

המתכון:
המצרכים:

לבלילת הציפוי:
1 פרח כרובית, חתוך לפרחים יחסית קטנים עם הזרוע…יו נו…
1/2 כוס קמח תירס אורגני/קמח קינואה/עדשים
1/2 כוס קמח אורז/קמח טפיוקה/קורנפלור (אפשר כמובן עם קמח כוסמין, עם גלוטן)
2 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית כורכום
1עד 1 וחצי כוס חלב צמחי/מים
לרוטב:
2 כפות קטשופ ביתי/רסק עגבניות
3 כפות רוטב סויה תמרי
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית טבסקו
1 כף סירופ מייפל1סילאן טבעי
1/2 כפית כורכום
1/4 כוס טחינה גולמית
מים
אופן ההכנה:
קודם כל ממליצה תמיד להשרות את הכרובית המי מלח.לשטוף, לתת לנוזלים לרדת, לחתוך או לבצוע פרחים עם הזרוע.
בקערה גדולה לערבל, עד שלא יהיו גושים, את מצרכי הבלילה.תוספת הנוזלים בהדרגה ובהתאם לצורך, חשוב שהבלילה תיהיה בסמיכות פנקייקס.
להוסיף את פרחי הכרובית,
לערבב היטב, כך שכל הפרחים יצופו היטב.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אקולוגי, לשמן בשמן זית.
לערבב שוב את הפרחים בבלילה.
להעביר את הפרחים ללא עודפי בלילה לתבנית.לסדר אותם יפה יפה.
להכניס לאפייה, שהיא בעצם אפייה ראשונה, עד שהפרחים מזהיבים, בערך חצי שעה.לנער מדי פעם את התבנית, כדי שהפרחים יזהיבו היטב בכל הצדדים.
להוציא, לקרר מעט ולהכין את הרוטב.בסמיכות כמו בלילת טחינה לאחר הכנתה.
אפשר באותה הקערה שהכנו את הבלילה, כמובן רצוי שתיהיה נקייה.
את הפרחים שמעט התקררו, העבירו לרוטב, צפו אותם בעדינות, טוב טוב ובחזרה לתנור.
השפריצו מעט שמן זית מעליהם,
ולאפייה נוספת-שנייה,
בין 20-25 דקות, עד שהריחות בבית קשים מנשוא…עד שהצבע שזוף…ועד שלט תוכלו יותר להתאפק!!!
להוציא…
להגיש עם יוגורט סויה מתובל או קרם דה לה פרש משגע ואפילו טחינה ירקרקה…

לעוד מתכוני כרובית ששווה להכיר?
כרובית שלמה אפויה בתנור – עם הררי ירוקים, טחינת שקדים ועוד
מרק כרובית