בשבוע שעבר שאלתי אותכם
מה חסר לכם לתפריט?
מנה אהובה?
מה להוסיף לצלחת?
עניתם לי בפוסט עצמו, שלחתם הודעות בפרטי
ומצאתי שיהיה טוב להקדיש כמה פוסטים, המשלבים עוד ועוד קטניות ודגנים איכותיים,
במנות פשוטות, שכל דיירי הבית ישמחו בהם, שיתאימו לתקופה חמה, שניתן לאכול אותם חמות וגם קרות.
אתם שואלים איפה שאלתי? בדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם', בכל יום עולים פוסטים ושיתופים יומיומיים שלי ושל חברים בדף, ממליצה להצטרף!!!
אני תמיד אעדיף כאלה רעיונות, פתרונות ומתכונים שימושיים, שיכולים להיות כמנה עיקרית, כמנת צד,
אם אפשר יהיה להכניסם לסנדוויץ', להגיש עם רוטב קריר ופיקנטי, או להגיש על מצע חמים כשיתאים…
לא יודעת אתכם מספיק, רק ממליצה תוך כדי הכנה,
לתת רגע מחשבה,
על איך רוצים שהמנה תראה ולבטח גם תוגש.
לי לא טעים, אם מוגש לא נעים.
כתיתת קינואה טריקולור, ירקות אפונת גינה ועשבי תיבול …
נזכרתי בכתיתות הצמחוניות מסויה הזוועתיות, שהיו פעם, כשהיינו ילדים.
מה טוב יותר מלרענן, לחדש ולהביא עטרה ליושנה,
טעימה, בריאה, אפ טו דיי, טבעונית וצבעונית.
לגבי הקינואה, איך שהוא הצבעונית עושה לי את זה, משהו בקראנצ'יות של האדומה והשחורה, השילוב בינהם,
גורם לי להתאהב בה יותר ולא לוותר עליה.
במתכון של היום, הטריקולור מהווה את 'גוף' הכתיתות, בשבחה של הקינואה כבר דיברנו, יש בה חלבון ופחמימה איכותיים, בחרתי להוסיף גם אפונת גינה וגם קמח אפונה.כך שתתקבל מנה עשירה ומזינה, ו V גדול יכול להיות מסומן על התפריט היומי.
כמה מילים על קמחים 'משונים' שאני אוהבת מאד לשלב במתכונים.
בעבר הכרנו קמח, מקסימום הרחקנו עד הפירורי לחם.
היום ההיצע והחשיפה, מביא להעשרה מטורפת של המטבח הביתי – הבריא – הטבעוני.
במקום חצי כוס קמח חיטה לבן, נעשיר את המנה בקמח איכותי ומזין, הרווחנו ובגדול.
מתכונים כאלה תפורים בול גם למי שנמנע מצריכה של גלוטן, בקלות ניתן להמיר לקמח איכותי אחר נטול גלוטן, הכי טוב מיקס שלהם.
כשהגשתי אותן אתמול בארוחת הערב,
בן זוגי שיחיה, טען, שהן מאד מתאימות להגשה 'כהמבורגר',
אז הנה בבקשה,
עוד הצעת הגשה.
למתכון :
המצרכים :
2 כוסות קינואה טריקולור מבושלת ומקוררת
1 קישוא מגורר דק
1 בצל מגורר דק
2 גזרים מגוררים דק
1/2 כוס אפונת גינה צעירה מופשרת
1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה דק
4 כפות קמח אפונה
4 כפות קמח כוסמין מלא/כל קמח נטול איכותי אחר
2 כפות שמן זית/זרעי ענבים
תבלינים: מלח, כורכום, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה :
בקערה לערבב היטב היטב, את כל המצרכים, שלא ישארו גושים של הקמחים, לערבב היטב כדי לעזור קצת שהתערובת תהייה יציבה ודביקה יותר.
לתת לנוח כ 10 דקות.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה, לשמן אותו.
להכין את הכתיתות, אני הכנתי אותן עם רינג, כדי לתת צורה נאה לכתיתות (תציצו בתמונות).
לכל כתיתה השתמשתי בערך בשתי כפות מהבלילה.עם גב הכף לארגן יפה יפה את העיסה, להדק ולהרים את הרינג.
לקראת האפיה, לטפטף על כל כתיתה מעט שמן ולאפות עד הזהבה.
ניתן לוותר על האפונה(גם הצעירה וגם הקמח) ולהשתמש בקמח עדשים במקום?
כן וכן
נראה טעים ואני אנסה את זה! מה הרוטב הלבן ?'יוגורט'?
תודה אילה! הרוטב הלבן הינו יוגורט טבעוני
הכנתי כפשטידה ויצא נפלא!
וואו, תודה על הרעיון!
היי 🙂 המתכון מעולה ומכינה אותו קבוע למשפחה! אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא חלק? או שלא עובר הקפאה טוב?
הי מיכל, תודה רבה! האמת שלא ניסיתי להקפיא.יכול להיות בסדר גמור, שווה לנסות.
נראה מעולה. האם מגיעים לכמות של שתי כוסות קינואה לאחר הבישול או שזו הכמות מלכתחילה כיבשה?
תודה מיכל, ממש לא.עקרונית הכמות לרוב מכפילה את עצמה.