פעם פעם כשהייתי ילדודה,
לא נגעתי בחומוס, לא בטחינה,
אבל על לאבנה הייתי משוגעת, אבל ממש,
לא אשכח את המסעדה הערבית, של עיסא, במושב,
ליד הים, אם באמצע או לפני העליה חזרה הביתה,
תמיד דרך עיסא, שמילא,
את הפיתה,
בשקט,
שידע מה לשים וכמה בדיוק,
ללא מילים, עם חיוך של עיסא,
בלאבנה, סלט טורקי וסלט ירקות…יווו, רגע קטן של געגוע ודמעות.
תוך כדי שאני עומדת שם, מתבוננת תמיד,
שותה את הלימונדה החמוצה מתוקה מלאה בנענע טרייה,
מחכה בסבלנות למנה האהובה,
שתצנן את החום, את גוף, אחרי יום של שמש בים.
לאבנה טבעונית חמצמצה, עם הציקצוק הזה עם הלשון בפה…
אז כן, גם טבעונים מתמודדים עם געגועים,
למיני טעמים, מירקמים מהעבר…הקרוב יותר או הרחוק ממש.
זאת הלאבנה בהירה, רכה, בחמיצות הנכונה.
שנים שנים לא אכלתי לאבנה,
אחרי הרבה ניסיונות מכיוונים שונים, עם חומרי גלם מגוונים,
עם חמיצות של חומץ, חמיצות של לימון,
שניהם יחד,
שיעמדו,
שיתססו…לא הביאו את טעם הגעגוע לשובע של רצון וחיוך, וואלה זה זה…
אז זהו,
זה זה!!!
כי יש מירקם מושלם (בהחלט יש צורך בבלנדר חזק – * על בלנדר חזק מקצועי ואיכותי – מפרטת למטה בפוסט),
סמיך יותר, יותר זמן מנוחה, יהיה נוח לכדרר לכדורי לאבנה בשמן זית,
כי יש את הטעם טעם הזה,
כי יש בריאות
ואז שמחה ואושר על העושר, הבלתי ניגמר, של אימוש יקרה, כן כן,
מעט פיוטי,
של אמא אדמה.
למתכון :
מצרכים :
1/2 1 כוסות מיקס אגוזי מקדמיה, שקדים, קשיו (המקדמיה נותנת רכות, קרמיות ובוהק יפה…), מושרים לילה במים חמים
3/4-1 כוס מים
2-3 קפסולות אבקת פרוביוטיקה טבעונית
הכנה 1 :
לסנן את האגוזים מהמים, לאחר ההשריה.
להעביר לבלנדר ח ז ק (* קראו עוד מתחת למתכון), עם המים, 3/4 כוס ואם יש צורך להוסיף עוד רבע כוס והפרוביוטיקה.
לטחון היטב, עד למרקם חלק.
כמות המים, כמובן קובעת את הסמיכות של ה'לאבנה'.אז לאט לאט ולפי הצורך.
להעביר לבד סינון/שקית סינון, את התערובת (ממליצה לעבוד עם שקית סינון, נוחה מאד לאיסוף וסינון, ניתן להשיגה בסופר פארם/בתי טבע)
אם ניתן, לסחוט מעט מעודפי נוזלים.
לשים בתוך מסננת, מעל קערה, להגרת נוזלי הסינון.
להשאיר לנוח ללילה, בטמפרטורת החדר.
מצרכים נוספים להמשך ההכנה:
מיץ מחצי לימון רך ונדיב (רצוי לגלגל אותו מעט על השיש…)
מלח הימלאיה לפי הטעם
1/2 1 כפיות שמרי בירה
הכנה 2 :
להעביר לקערה את ה'לאבנה', להוסיף לימון, מלח, שמרי בירה, לערבב היטב בכף עץ.
לטעום, לתקן טעמים, אך לא להגזים, הטעמים מתחזקים ומודגשים יותר לאחר המנוחה…והקירור.
לכן, למקרר לשעתיים!
יש צורך לכתוב מה עושים עם זה עכשיו???
הבעיה שלי היא טכנית: אני שומר מתכונים לשעת הצורך ע"י הדפסתם. במקרה הזה ההדפסה אורכת 8 דפים, שמתוכם המתכון עצמו (וזה מה שחשוב) "תופס" את 2 הדפים האחרונים. אבל….בהדפסה מתקבלים רק 7 דפים ונעלם הדף השמיני. חבל…ויתרתי על המתכון.
ברצוני לציין כי באתרים אחרים שמפיצים מתכונים – ניתן לבחור אופצית הדפסה ללא התמונות – מה שחוסך הרבה דפים ועצי יערות.
אריה שלום, כשהקמתי את האתר, חשבתי שאין כבר צורך בהדפסה, קודם כל מבחינה אקולוגית, כמובן, כפי שציינת וגם היום ישנן כל כך הרבה דרכים ידידותיות לשמור מסמכים, גם בניידים וגם במחשב.
בכל מקרה יש גם אפשרות להדפסה!
וואוו…יצא לנו מעולה. תודה!
איזה כיף! תודה על העידכון
הולך גם אגוזי מלך?
הי שרי, אגוזי מלך בעלי טעם וצבע, שלדעתי פחות מתאימים.
היי עדי, הרם ניתן להשתמש במים איתם השריתי את האגוזים?
הי ריטה, אני באופן אישי מעדיפה, דווקא שלא…
בוקר טוב. רציתי להכין את הלאבנה. הלכתי לחניות טבע ביקשתי אבקה פרוביוטית או כמוסות
התשובה הייתה שהם לא יודעים על מה אני מדברת. הם צריכים שם של מוצר. האם את יכולה לעזור ? תודה.
אסתי הי, נשמע משונה מדי שלא ידעו על מה מדובר.לכל כך הרבה חברות יש את הפרוביוטיקה ויש ייעודית לילדים וייעודית לטבעוניים.בכל מקרה לחברת סולגאר יש אבקה טובה וטבעונית.בהצלחה!
הי עדי,
תודה על המתכון, נראה מעולה ואני מתכוונת להכין.
תוכלי אולי להכווין אותי לפרוביוטיקה מתאימה? אני גרה באנגליה ולא בטוחה מה נחשב מתאים.
תודה רבה,
אלה
הי אלה, תודה.הכי פשוט למצוא פרוביוטיקה טבעוני, לשאול, כזה שלא גודל על מצע חלבי.
הי עדי, האם חובה להשתמש בפרוביוטיקה? אפשר להמנע במידה וצורכים את הגבינה באותו יום?
הי דוד, תפקיד הפרוביוטיקה הוא ל'תסיסה' קלה וממנה מתקבל טעם מעט חמצמץ יותר והמרקם מעט שונה.
הי
אפשר במקום שמרי בירה, לשים שמרים תזונתיים?
הי עמית, שמרי בירה ושמרים תזונתיים, אותו המוצר, שמות שונים.
כמה זמן צריך לנוח בשקית הסינון בטמפרטורת החדר לפני הוספת הלימון ושות' והמעבר למקרר? 24 שעות? או פחות?
לילה בטמפ' החדר
היי עדי,
לא מוצאת את המלצתך לבלנדר. אשמח אם תשתפי כי מעוניינת להחליף את שלי.
אוהבת מה שאת עושה מאוד.
חג שמח😘 תודה רבה.
דורית
הי דורית, תודה רבה, בשמחה, אשלח לך מיל.
תודה על התגובה המהירה. 🙂
שלום, נראה מתכון נפלא. האם ניתן להקפיא גבינה שכזאת? ממה שידוע לי גבינות מאגוזים ניתן להקפיא השרלה אם גם את זאת (אפילו לאחר מספר שעות של תסיסה למשל…
הי ניר, תודה, תהני.
לא ניסיתי להקפיא אותה.אני באופן אישי לא אוהבת להקפיא גבינות, פרט למוצרלה.
במה אפשר להחליף את אגוזי המקדמיה? (אלרגיה)
בקשיו
וואווו וואו ועוד הפעם וואו
עשיתי הרבה מאוד גבינות וזו הכי טעימה!
אשנח אם יש לך רעיון לפנקייק יפני
טבעוני
יהודית, איזה כייף, תודה.המתכונים לקרפים בהחלט יכולים לענות על הדרישה לפנקייקס, רק לשנות סמיכות.
וואו יצא כל כך טעים! הלבנה הטבעונית הכי מוצלחת שיצא לי לטעום. לא היו לי מקדמיה אז עשיתי רק משקדים וקשיו ובמקום פרוביוטיקה שמתי כך מיוגורט סויה שהיה חי במקרר. תודה על המתכון המוצלח!
מאיה, כייף שחזרת לעדכן!!! נהדר, שמחה שאהבת!
פשוט מושלם👌טעים יותר מלאבנה רגילה. תודה🙏
אילנית, כייףףףףףף, שמחה שאהבתם! תודה שחזרת לעדכן
היי, נראה מעולה, אשמח להמלצה לאיזה פרוביוטיקה לקנות? תודה רבה
תודה, כל פרוביוטיקה טבעונית בבית הטבע/סופר פארם