פעם פעם כשהייתי ילדודה,
לא נגעתי בחומוס, לא בטחינה,
אבל על לאבנה הייתי משוגעת, אבל ממש,
לא אשכח את המסעדה הערבית, של עיסא, במושב,
ליד הים, אם באמצע או לפני העליה חזרה הביתה,
תמיד דרך עיסא, שמילא,
את הפיתה,
בשקט,
שידע מה לשים וכמה בדיוק,
ללא מילים, עם חיוך של עיסא,
בלאבנה, סלט טורקי וסלט ירקות…יווו, רגע קטן של געגוע ודמעות.
תוך כדי שאני עומדת שם, מתבוננת תמיד,
שותה את הלימונדה החמוצה מתוקה מלאה בנענע טרייה,
מחכה בסבלנות למנה האהובה,
שתצנן את החום, את גוף, אחרי יום של שמש בים.

לאבנה טבעונית חמצמצה, עם הציקצוק הזה עם הלשון בפה…
אז כן, גם טבעונים מתמודדים עם געגועים,
למיני טעמים, מירקמים מהעבר…הקרוב יותר או הרחוק ממש.
זאת הלאבנה בהירה, רכה, בחמיצות הנכונה.

שנים שנים לא אכלתי לאבנה,
אחרי הרבה ניסיונות מכיוונים שונים, עם חומרי גלם מגוונים,
עם חמיצות של חומץ, חמיצות של לימון,
שניהם יחד,
שיעמדו,
שיתססו…לא הביאו את טעם הגעגוע לשובע של רצון וחיוך, וואלה זה זה…

אז זהו,
זה זה!!!
כי יש מירקם מושלם (בהחלט יש צורך בבלנדר חזק – * על בלנדר חזק מקצועי ואיכותי – מפרטת למטה בפוסט),
סמיך יותר, יותר זמן מנוחה, יהיה נוח לכדרר לכדורי לאבנה בשמן זית,
כי יש את הטעם טעם הזה,
כי יש בריאות
ואז שמחה ואושר על העושר, הבלתי ניגמר, של אימוש יקרה, כן כן,
מעט פיוטי,
של אמא אדמה.

למתכון :

מצרכים :

1/2 1 כוסות מיקס אגוזי מקדמיה, שקדים, קשיו (המקדמיה נותנת רכות, קרמיות ובוהק יפה…), מושרים לילה במים חמים
3/4-1 כוס מים
2-3 קפסולות אבקת פרוביוטיקה טבעונית

הכנה 1 :
לסנן את האגוזים מהמים, לאחר ההשריה.
להעביר לבלנדר ח ז ק (* קראו עוד מתחת למתכון), עם המים, 3/4 כוס ואם יש צורך להוסיף עוד רבע כוס והפרוביוטיקה.
לטחון היטב, עד למרקם חלק.
כמות המים, כמובן קובעת את הסמיכות של ה'לאבנה'.אז לאט לאט ולפי הצורך.
להעביר לבד סינון/שקית סינון, את התערובת (ממליצה לעבוד עם שקית סינון, נוחה מאד לאיסוף וסינון, ניתן להשיגה בסופר פארם/בתי טבע)
אם ניתן, לסחוט מעט מעודפי נוזלים.
לשים בתוך מסננת, מעל קערה, להגרת נוזלי הסינון.
להשאיר לנוח ללילה, בטמפרטורת החדר.

מצרכים נוספים להמשך ההכנה:

מיץ מחצי לימון רך ונדיב (רצוי לגלגל אותו מעט על השיש…)
מלח הימלאיה לפי הטעם
1/2 1 כפיות שמרי בירה

הכנה 2 :
להעביר לקערה את ה'לאבנה', להוסיף לימון, מלח, שמרי בירה, לערבב היטב בכף עץ.
לטעום, לתקן טעמים, אך לא להגזים, הטעמים מתחזקים ומודגשים יותר לאחר המנוחה…והקירור.
לכן, למקרר לשעתיים!

יש צורך לכתוב מה עושים עם זה עכשיו???