


לביבות תפוחי אדמה – טבעוניות – ממרכיב 1 בלבד!!!
טטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטווווווווווווווווווווווווווווווובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב
אם לא תכינו אותן,
יהיה הרבה חבלים.
הרבה מאד!!!
לביבות, לביבות חנוכה,
ממרכיב 1 בלבד.
כן כן כן מרכיב 1 בלבד.
למה אנחנו מתערבים לה כל הזמן, לגברת טבע המדהימה,
יש בה הכל,
היא יודעת בעצמה,
הכי הכי,
לנו נותר ללמוד, להקשיב, לנסות, וכמה שפחות להפריע!!!



אחת לשנה אני נכנסת לסחרחרת מלבבת,
מתרגשת ומתאהבת,
וניזכרת, כמה שאני אוהבת.
אוהבת לביבות.
בכל גודל, צבע, טעם.
אחת לשנה אני משחררת מעט, ומטגנת קלות, פעם לביבות פעם סופגניות והבסטה נסגרת.
לא של הלביבות והסופגניות,
אלא של הטיגונים.
אלו מטוגנות במחבת נון סטיק, שהספיקו 4 כפות שמן זית לטיגון כל הכמות.
הכנתי אותן קטנות.
ככה חלמתי אותן.
קצת שמנמנות, עגלגלות,
מתובלות עדין,
בזכות מלח פלפל ועשבי תיבול,
ותו לא!!!
ותפוחי אדמה???
משתדלת כמה שפחות,
אבל לפעמים,
זכרונות, געגועות, אהבות…
מחזירות אותי לשם…
ויש מסורת שהיא חביבה גם עבור הלביבה.
אז זהו,
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות,
רק רק מתפוחי אדמה.
עזבו אתכם מביצים, ערמות קמחים,
תפוחי האדמה,
מפוצצים עמילן, ניתן לו להיות הדבק שלהן.
וואחד דבק.
לא תאמינו,
רק תעקבו אחר ההנחיות, ו ט ר פ ת על ראשכם,
והתרגשות בליבכם.
תגישו אותן, עם 'קרם קשיו' – קרם דה לה פרש…
ו ת ת ע ו פ פ ו…
אגב הן מצויינות גם באפייה.
יאללה…לביצוע עבור!



לביבות תפוחי אדמה – טבעוניות – ממרכיב 1 בלבד!!!
המתכון:
המצרכים:
4 תפוחי אדמה בינוניים לבישול מהיר קלופים
1/2 כפית מלח, 1/3 כפית פלפל שחור/לבן
3/4 כוס עשבי תיבול שאוהבים כולל בצל ירוק
שמן זית לטיגון או לאפיית הלביבות
אופן ההכנה:
לגרד את תפוחי האדמה במגרדת או במעבד מזון.
להעביר לקערה.
להוסיף עשבי תיבול קצוצים.
לתבל.
לערבב היטב בידיים.
הרבה נוזלים עמילניים משתחררים.
לא להוציא.
לתת לבלילת הלביבות לעמוד כ 10 דקות.
לחמם מעט שמן זית במחבת טובה – נון סטיק, למנוע הדבקה.
כשהשמן חם.
לקרב את קערת הבלילה למחבת.
לקחת חופן קטן מהתערובת, ממש מלמטה, כל פעם לערבב שוש ושוב,
לסחוט ולהדק בין האצבעות,
עד שנוצרת לה לביבה קטנה וחמודה וכמובן יציבה.
להניח בשמן החם.
לא לנסות להפוך, עד שהן לא מזהיבות ממש יפה.
להפוך אז, ולהזהיב גם את הצד השני.
ככה להכין את כל החמודות.
לאפייה:
לחמם תנור ל 220 מעלות.
לרפד תבנית אפייה בנייר אקולוגי או משטח אפייה מיוחד.
לשמן מעט.
להכין את הלביבות כמוסבר למעלה.
לטפטף עליהן שמן זית, ולהכניס לאפייה,
עד שהן מוזהבות יפה יפה ולהפוך ולהזהיב את הצד השני.
להגיש עם קרם קשיו – קרם דה לה פרש משגע, עם שמיר קצוץ.
לעוד לביבות נהדרות בבלוג:
לביבות כרובית טבעוניות סופר מזינות – עשויות מ 2 מרכיבים!!! ללא גלוטן, אפויות בתנור
לביבות אפויות, טבעוניות, ללא גלוטן, בשלושה צבעים וטעמים
תפיצו את הטוב,
את הפוסט,
תכינו,
צלמו,
תייגו,
ומוזמנים לבקר אותי ב : עדיסטוש


מה אפשר במקום עשבי תיבול אם אין?
אפשר ללא, או מיובשים אם יש
גאונה!
אהובה!
אין כאן שום מתווך שמדביק, ובכל זאת זה מצליח?
יש, עמילן!!! טבעי בתפוחי האדמה!!! נסי נסי
היי! זה יעבוד גם עם ירקות נוספים כמו גזר/בטטה/קישוא ?