לביבות תפוחי אדמה – טבעוניות – ממרכיב 1 בלבד!!!
המתכון:
המצרכים:
4 תפוחי אדמה בינוניים לבישול מהיר קלופים
1/2 כפית מלח, 1/3 כפית פלפל שחור/לבן
3/4 כוס עשבי תיבול שאוהבים כולל בצל ירוק
שמן זית לטיגון או לאפיית הלביבות
אופן ההכנה:
לגרד את תפוחי האדמה במגרדת או במעבד מזון.
להעביר לקערה.
להוסיף עשבי תיבול קצוצים.
לתבל.
לערבב היטב בידיים.
הרבה נוזלים עמילניים משתחררים.
לא להוציא.
לתת לבלילת הלביבות לעמוד כ 10 דקות.
לחמם מעט שמן זית במחבת טובה – נון סטיק, למנוע הדבקה.
כשהשמן חם.
לקרב את קערת הבלילה למחבת.
לקחת חופן קטן מהתערובת, ממש מלמטה, כל פעם לערבב שוש ושוב,
לסחוט ולהדק בין האצבעות,
עד שנוצרת לה לביבה קטנה וחמודה וכמובן יציבה.
להניח בשמן החם.
לא לנסות להפוך, עד שהן לא מזהיבות ממש יפה.
להפוך אז, ולהזהיב גם את הצד השני.
ככה להכין את כל החמודות.
לאפייה:
לחמם תנור ל 220 מעלות.
לרפד תבנית אפייה בנייר אקולוגי או משטח אפייה מיוחד.
לשמן מעט.
להכין את הלביבות כמוסבר למעלה.
לטפטף עליהן שמן זית, ולהכניס לאפייה,
עד שהן מוזהבות יפה יפה ולהפוך ולהזהיב את הצד השני.
להגיש עם קרם קשיו – קרם דה לה פרש משגע, עם שמיר קצוץ.
לעוד לביבות נהדרות בבלוג:
לביבות כרובית טבעוניות סופר מזינות – עשויות מ 2 מרכיבים!!! ללא גלוטן, אפויות בתנור
לביבות אפויות, טבעוניות, ללא גלוטן, בשלושה צבעים וטעמים
תפיצו את הטוב,
את הפוסט,
תכינו,
צלמו,
תייגו,
ומוזמנים לבקר אותי ב : עדיסטוש
מה אפשר במקום עשבי תיבול אם אין?
אפשר ללא, או מיובשים אם יש
גאונה!
אהובה!
אין כאן שום מתווך שמדביק, ובכל זאת זה מצליח?
יש, עמילן!!! טבעי בתפוחי האדמה!!! נסי נסי
היי! זה יעבוד גם עם ירקות נוספים כמו גזר/בטטה/קישוא ?