לזניה ירקות טבעונית צבעונית – מתכון לילדים בכל גיל, ב 20 דקות הכנה…
לזניה, מה כבר יש ואפשר לחדש?
מסתבר שיש.
בכל זאת לזניה זו מנה שדורשת עבודה.דורשת הכנה.דורשת רטבים, מילויים, שכבות של זה שכבות של ההוא שכבות ועוד…
אני למדתי ועוד איך.
למדתי להכין לזניה משגעת, ב 20 דקות של הכנה.
למדתי מג'ויה, הבת שלי.
הלזניה הזו, רצה אצלינו כל יום ראשון.כבר חודשים על חודשים.
אני כבר מזמן שחררתי ובשמחה.
זאת אחת הארוחות הקבועות שג'ויה מכינה, כולם אוהבים.
יש לה מתכון, שאותו פיתחה מתוך לא מעט ניסיונות קודמים.
והיא לא זזה ממנו, ימינה ושמאלה.ברמת מדידת הדפים בסנטימטרים.
היא קפדנית, דקדקנית, ייקית נו…
יתרונות מופלאים למתכון שלה, קודם כל קל להכנה.מהיר הכנה.מפוצץ ירקות, דרך נהדרת עבור מי שצורך מעט ירקות.עלי לזניה, לפי בחירתכם, אם ללא גלוטן, או מחיטה מלאה או כוסמין מלא.
היא מפוצצת סיר מלא, בתבשיל עדין של ירקות ורוטב עגבניות אורגני, תבלינים וקרם קשיו או סויה.
היא מעדפיה את התוצאה לא רכה מדי.לכן דרך ההכנה מעט שונה.
ממליצה בחום לנסות אותה.
ממליצה בחום גבוה יותר, לתת לילדים שלכם להכין אותה.
תהליך הכנה מהיר ופשוט, ותוצאה ריחנית ומרגשת.בוודאי תקפיץ לבבות כולם על ההכנה, היצירה והלזניה הכל כך טעימה.
אז ככה, קודם כל את התמונות, ג'ויה צילמה.ערכה, סגננה וכו'.
חייבה אותי (חחח) בחיי, לשים בפוסט גם את התמונות של הירקות הקצוצים.כי ככה זה חייב להיות.קצוצים דק דק דק.אחרת זה לא יצא טוב.זה מה שביקשה למסור גם לכם.
היא מכינה סיר ענק עם 'התבשיל' ירקות, ומנשנשת תוך כדי…זה טעים כל כך, מבלי להכנס בין שכבות דפי הלזניה.
לזניה ירקות טבעונית צבעונית – מתכון לילדים בכל גיל, ב 20 דקות הכנה…
לזניה ירקות טבעונית צבעונית – מתכון לילדים בכל גיל, ב 20 דקות הכנה…
לתבנית פיירקס בינונית
המתכון:
המצרכים:
1 חציל
2 קישואים (ג'ויה השתמשה בזוקיני)
1 פלפל אדום
1 גזר
3 עגבניות אדומות בשלות
1 בצל בינוני
4 שיני שום
בקבוק מיץ עגבניות אורגני (בערך 3 כוסות)
1 כוס קרם קשיו/שמנת אלפרו
1/2 כפית טבסקו (יש לי ילדה שאוכלת פלפל צ'ילי טרי ככה…)
1 כף תבלין איטלקי
מלח עשבים
4 כפות שמן זית
גבינה נמסה
עלי לזניה בהתאם לבחירתכם
אופן ההכנה:
קוצצים דק דק את הירקות.תציצו בתמונות למעלה.מחממים סיר גדול עם שמן הזית.מוסיפים את כל הירקות ומטגנים/מאדים 10 דקות.
מוסיפים את מיץ העגבניות, משאירים מצקת אחת בצד והתבלינים.מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות נוספות.מוסיפים את קרם הקשיו/שמנת.
מערבבים היטב.עוד שתיים שלוש דקות של בישול, זה הזמן לטעום ולתקן תיבול.חשוב שיהיה דומיננטי, כל המילוי נכנס לתוך שכבות הלזניה.
מורידים מהאש.
מחממים תנור ל 190 מעלות.
לפזר את מצקת מיץ העגבניות על תחתית התבנית.
מעלייה שכבה ראשונה של דפי הלזניה.
מילוי בנדיבות, אבל לא יותר מדי.שכבה נוספת של דפים ושוב מילוי מתבשיל הירקות, וכך הלאה, ל 4 שכבות.
בשכבה החמישית, לפזר בנדיבות מתבשיל הירקות, מעל גבינה נמסה, ביתית או קנויה, ולטפטף מעט שמן זית מעל.
להכניס לתנור החם, לא מכוסה.ל 40 דקות.
וזהו.
כמה פשוט, כמה טעים, כמה מלמד ומשמח.
את כולם כולל קטנים יותר וגדולים פחות.
בסטוריז ובהילייטס באינסטגרם, יש סירטונים, תמונות והדגמות של תהליך ההכנה עם ג'ויה: עדיסטוש
וג'ויה יותר מתשמח, לקבל מכם תמונות של הלזניה, תייגו אותי, בפייסבוק או באינסטה.
הי עדי.
תוכלי בבקשה לרשום איך הכנת את הממרח קשיו?
וגם לטבעונית כמוני, איזו גבינה את ממליצה?
תודה רבה
הי יהודית, אני טוחנת קשיו לאחר השרייה של שעה עם קצת תיבול ומים למרקם שמנת.כל גבינה טבעונית שנמסה, זה נפלא, גם בהכנה ביתית.ג'ויה השתמשה בויולייף