לזניה ללא לזניה – משגעת – טבעונית, מפוצצת חלבון מהצומח, ללא גלוטן וללא שמן
הרבה נאמר, אולי נכתב, על 'כמעט כזה'.
זאת לזניה, שתרגישו איתה הכי טוב בעולם.
נטעמת ממש כמו, מריחה של לעוף אל על, רכה, יציבה, עדינה, יפה יפה,
והיא ללא.
ללא מה? ללא דפי הפסטה, ללא גבינות ושמנות, ללא גלוטן, ללא שמן – לבחירתכם.
מתובלת איטלקי.
מרגשת הכי איטלקי ומשמח.
את דפי הלזניה מחליפות פרוסות קישואים צבעוניות.
את המילוי, בין לבין פרוסות הקישואים, רוטה עגבניות פשוט וקל – מזמינה תמיד להכין לבד, את הגבינות – טופו בשתי צורות, 'מטוגן' קלות וממרח ירוק.
המון ירוק, עם תרד, עם כרישה, מלא בזיליקום.
מעל – לבחירתכם, עם או בלי, גבינה טבעונית מפנקת, לסגור את המאפה, לכדי שלמות.
שמחנו עלייה מאד.
מאד.
פתחנו איתה יין משובח.

קיבלתי שני קישואים, אבל מה זה קישואים,
קישואי יוג', מחברה שכנה שמגדלת בגינה הקטנה השלה, בשכונה.
אחד ירוק ככה, השני צהוב. שאלתי את העוקבים שלי בסטוריז, בטח גם חלקכם הייתם שם: עדיסטוש
לרעיונות, קייצים וכייפים עם קישואים.
האמת שהצעתם מוש של מנות ורעיונות, אשמור אותם למשלוח הבא.

לזניה ללא לזניה – משגעת – טבעונית, מפוצצת חלבון מהצומח, ללא גלוטן וללא שמן

תבנית פיירקס בגודל 18 על 25

המתכון:
המצרכים:

2 קישואי ענק / 3 בינוניים
400 גרם טופו מוצק
3 חופני ענק של תרד טרי
1 בצל לבן / כרישה
4 שיני שום
3 חופנים של עלי בזיליקום
קצת עלי טימין
גם מאלה קצת – עלי אורגנו
3 כוסות רוטב עגבניות קחו אותו מהלינק המצורף (אם מוכן, דאגו לתבל בהגזמה)
1/2 כוס חלב צמחי
1 גבינת מותכת מוצרלה או צהובה טבעונית (אפשר גם לוותר)
שמן זית, מלח ופלפל טחון טרי

לפרוס דק את הקישואים, עם סכין טובה או מנדולינה.
לצלות בגריל את פרוסות הקישואים.בכדי לייבש אותם מעט ולקדם את תהליך האפייה והריכוך.
ככה כמו שהם, ללא שמן.כמה דקות עד לריכוך קל.

לגרר במגרדת את מחצית הטופו.
לקצוץ בצל ושום, לטגן במעט שמן זית עד ריכוך, או באידוי ללא שמן כלל, להוסיף את הטופו המגורד ואת עלי התרד.
לטגן יחד כמה דקות. עד שהטופו רך, מעט זהוב, לתבל בטימין, עלי בזיליקום, מלח פלפל בנדיבות.

את מחצית הטופו שנותרה, לטחון עם 2-3 שיני שום, חופן עלי בזיליקום אורגנו טימין טריים, מלח ופלפל ומעט חלב צמחי, מה שאוהבים, למרקם חלק.את החלב תוסיפי בהדרגה עד למרקם הרצוי.
כנסו להייליט באינסטגרם, לראות את התהליך והמרקמים.

רוטב עגבניות, להכין לבד או קנוי, שיהיה מתובל אקסטרה.

לחמם תנור ל 200 מעלות.

מלאכת ההרכבה,
להבריש תבנית קטנה בשמן זית.
2 שכבות ראשונות פרוסות קישואים, לתת בסיס יציב.
שכבת טופו-תרד
שכבת ׳גבינה׳
שכבת רוטב עגבניות
ושוב אותו הניגון המקסים
שהשכבות יהיו נדיבות.
שוב קישואים וכן הלאה.
לסיים בקישואים מעט שמן זית, תיבול וגבינה שבחרתם.

להכניס לאפיה כחצי שעה, עד שהלזניה זהובה
הריח משגע.
להוציא, לתת להתייצב ולהתקרר מעט.
משובח חם, מטורף קר😊

חשוב חשוב לתבל בנדיבות, כדי שסהכ התוצאה תיהיה סופר טעימה.

תהנו
הכנתם? תייגו אותי ב : עדיסטוש

לעוד מתכוני ירקות בריאים ומשובחים:
לביבות כרובית טבעוניות סופר מזינות – עשויות מ 2 מרכיבים!!! ללא גלוטן, אפויות בתנור
ירקות אנטיפסטי ממולאים – מגולגלים בגבינות טבעוניות ועשבי תיבול, ברוטב איטלקי פיקנטי