עונת הדלעות, דלועיים, כאן, מכל הסוגים והמינים.
ובנוסף קיק הלוואיני – לחימום וחיוך.
הלחם הזה – לחם בריאות!!!
עשוי מקמח כוסמין מלא, בשילוב שיבולת שועל הגרוסה דק, מחית דלעת, שמן דלעת ותבלינים – שיוצרים טעם וארומה מטורפים.
אל תוותרו על שום תבלין וטעם. הבית כולו מריח משגע והטעם שנוצר משילוב סהכ המצרכים – אין לתאר אותו.
אז גם בריא, מזין, חתיך, טעים, מה עוד נבקש.
למטה מצורף גם לינק לסרטון ההכנה של הלחם – ממליצה לצפות בו.

לחם דלעת ושיבולת שועל – לחם מלא ומזין – מקמח כוסמין מלא, שיבולת שועל, דלעת ועוד…

המתכון:
מה צריך?

3 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
1 כוס שיבולת שועל גרוסה דק (קוואקר)
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
1/4 כוס סילאן טבעי / סירופ מייפל אורגני
2 כפות שמן דלעת
1 כף מלח עשבים – מלח מתובל ( או מלח הימליה)
3/4 כוס מחית דלעת (מפרטת למטה – בהמשך הוראות ההכנה)
3/4 כוס חלב צמחי / מים

להברשת הלחם:
3 כפות שמן דלעת
3 כפות חלב צמחי
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת קארי ( לא לוותר – הטעם משגע)

איך מכינים:
נתחיל בהכנת מחית הדלעת:
דלעת טרייה קלופה, חתוכה לקוביות קטנות – בערך כוס ורבע לפני האידוי. בסיר קטן/מחבת עמוקה, לאדות את הדלעת עם חצי כוס מים, על אש קטנה, עד שהיא מתרככת מאד, לבדוק עם מזלג. אם יש צורך להוסיף מעט מים תוך כדי הריכוך והאידוי. מה שחשוב בסוף האידוי שלא יוותרו נוזלים. להוריד מהאש ולמעוך טוב טוב עם המזלג, לקרר.
נעבור להכנת הבצק:
קמח, שיבולת שועל, מלח, שמרים, לקערת המיקסר עם מוט הלישה.
להפעיל את המיקסר כמה דקות לערבוב המצרכים היבשים.
להוסיף את מחית הדלעת, את הממתיק, הנוזלים, להתחיל את פעולת הלישה, על מהירות בינונית. יש מצב שיהיה צורך בתוספת קמח או לחילופין נוזלים – תלוי בקמחים ובדלעת. לישה של 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, נעים למגע, מעט לח.
להשאיר בקערת המערבל את הבצק, לטפטף מעט שמן דלעת על כולו ולכסות היטב במגבת.
התפחה של שעה – שהבצק יכפיל את נפחו.
לחמם תנור ל 200 מעלות. לרפד סיר המתאים לאפייה – בנייר. את הנייר לקווצ'ץ – נותן עוד טאץ' למראה הדלועיתי.
להעביר את הבצק למשטח עבודה נוח. להבריש את הלחם בתערובת ההברשה, כולו, בכל הצדדים.
לחתוך 5-6 חתיכות מהחוט – יש לוודא שמתאים לאפייה!
לארגן אותן כמו כוכב עם נקודת מרכז למפגש כל החוטים.
את הבצק להעביר למרכז החוטים – נקודת המפגש ולקשור עם רווח משמעותי – בערך 3 ס"מ – כדי שלבצק יהיה מקום לתפוח עוד בזמן האפייה.
להעביר את הבצק לסיר כשקשרי החוטים למעלה.
לכסות את הסיר במכסה שלו.
לאפות 45 דקות.
להסיר את המכסה ולאפות עוד 5-7 דקות.
להוציא מהתנור.
להוציא מהסיר.
על משטח קירור – רשת מוגבהת.
לתת לו לנוח כשעה, אני יודעת לא קל…אולי יציאה לריצה תעביר היטב את הזמן ותשאיר לנו מקום ורשות – במחברת ההתחשבנות לפרוסה המטריפה שמחכה לנו.

תהנו!

כאן תוכלו לראות את סרטון ההכנה: לחם דלעת בהכנה

תקראו את ההוראות, כנסו לסרטון, להבטיח שהלחם הזה יצא מוצלח – הוא באמת משובח.
תציצו בתמונות.

לעוד מתכוני לחמים/לחמניות בבלוג:
לחם כוסמין מלא בהכנה מהירה, טבעוני וללא שמרים

לחמניות סנדוויץ' מקמח כוסמין מלא אורגני ושיבולת שועל