לחם טופו – מפוצץ בחלבון צמחי סופר מזין – ללא גלוטן, טבעוני, ללא קמחים, ללא שמן – תזכרו איפה הוא נולד
לחם
טופו
לחם טופו
ישששש ולפעמים, אנחנו זקוקים, למשהו חדש, למשהו מיוחד, למשהו שמתאים לתזונה ספציפית כזו או אחרת.
אז הנה בומב חלבון, חלבון מהצומח, הכי הכי שיש – הטופו – החלבון ההכרחי, איכותי, מזין ובריא, עשיר בכל מה שצריך, ויטמינים ומינרלים – אבץ סידן וברזל, ערכי חלבון גבוהים – חלופה אופטימלית למוצרים מן החי, סיבים תזונתיים, איזופלבנואידים – חומרים בעלי יכולת נוגדת חמצון…בקיצור – אני כאן לעזור לכם, להבין, ולא פחות חשוב להכין, להכין ממנו מנות נפלאות מפתיעות שכולנו נהנה ממנו.
השבוע אתן דגש ומתכונים כיפים, גם לקיץ, גם לחופש, גם שילדים אוהבים והוריהם גם.

לחם טופו – מפוצץ בחלבון צמחי סופר מזין – ללא גלוטן, טבעוני, ללא קמחים, ללא שמן – תזכרו איפה הוא נולד

המתכון:
מה צריך?

1 חבילת טופו מוצק (300 גרם)
200 גרם בייבי תרד טרי
1 כוס עשבי תיבול ירוקים – כל מה שאתם אוהבים
1/2 כפית אבקת שום
מלח עשבים, פלפל לבן – לפי טעמכם

איך נכין:
את הטופו, נשטוף היטב, נסנן מנוזלים.
את עשבי התיבול ננקה ונשטוף היטב, נחתוך לחתיכות גסות.
לקערת מעבד מזון נכניס את הטופו קודם כל, כשאנחנו מפוררים אותו לפי לפיסות, נתחיל לעבד אותו, למרקם חלק, נוסיף את כל שאר המרכיבים, לטחון שוב, לא למרקם חלק לגמרי, כייף שנשאר מעט נגיס. תטעמו את הבלילה ותבלו בהתאם בעוד מלח או פלפל.
נעביר את הבלילה לתבנית אפייה קטנה, מרופדת בנייר אפייה, אפשר להברישו במעט שמן זית, לא הכרחי.
נחמם תנור ל 180 מעלות – לרבע שעה, נוריד את החום, נמשיך לאפות בחום 160 מעלות כחצי שעה.
הלחם טוב שיהיה יציב, זהוב מאד, מעט קראסט וקראנץ' – ויש ומוכן!
אפשר לארוז ולהכניס למקרר, לחמם בטוסטר וכמה שזה טעים.

סרטון הכנה חמוד : לחם טופו

השבוע בעקבות בקשות של הרבה מאד עוקבות ועוקבים, בעיקר אתן – לתגבר עוד עם מתכונים עם טופו, בהחלט לקחתי לתשומת ליבי ומטבחי, כדי לעקוב,
לא הכל עולה לבלוג, אך הכל עולה כאן:
עדיסטוש