לחם כוסמין מלא בהכנה מהירה, טבעוני וללא שמרים
גם כזה צריך שיהיה לנו במאגר המתכונים.
עשוי מקמח כוסמין מלא, ללא שמרים וללא מחמצת.
כזה שבשתי דקות, מכינים אותו,
והשאר זמן אפייה.
קערה אחת, בלאגן קטן, אושר ענק.
הוא מעט פראי.
מריח נפלא.
כל כך פשוט שכייף כייף לצרף אותו, לארוחת בוקר, ערב, סנדוויץ' לגן, לבית ספר…
וכן ניתן להכין ממנו גם לחמניות.יהיה טוב לאפות אותו בתבניות מאפינס.
לחם כוסמין מלא בהכנה מהירה, טבעוני וללא שמרים
אין לתאר, איזה כייף זה,
שלחם כזה, יוצא מהתנור, מצטרף,
לארוחת בוקר, או ערב,
לצד שתיים שלוש אופציות מפנקות, שיתלוו אליו,
אם אבוקדו בעונה, אם גבינת אגוזים מהממה, או קונפיטורה של פירות יער קפואים, כן כן, ללא סוכר ומהירת הכנה.
לחם כוסמין מלא בהכנה מהירה, טבעוני וללא שמרים
המתכון:
המצרכים:
3 כוסות קמח כוסמין מלא (המלצה חמה לטחון טרי בבית – עם בלנדר ייעודי לטחינה, פרטים אצלי)
כוס וחצי חלב סויה לא ממותק
3 כפות חומץ תפוחים
1 כף סילאן טבעי/סירופ מייפל אורגני
1 כף מלח עשבים/ 3/4 כף מלח הימלאיה
1/4 כוס שמן זית
3/4 כף אבקת אפייה+1/4 כף סודה לשתייה
1/2 כוס של תוספות: פתיתי קוואקר, גרעיני דלעת, חמניה, שומשום…אחד או יותר טעים מיקס שלהם
אופן ההכנה:
בקערית לערבב קודם כל את החלב והחומץ, כדי שיתחיל להיווצר, מין סוג של ריוויון כזה.התגבשות החלב.
נדליק את התנור ל 200 מעלות.
נשמן תבנית אינגלישקייק בשמן זית או אבוקדו.
בקערה נוחה נערבב את כל המצרכים, נתחיל עם היבשים, נערבב ונוסיף הרטובים.אין צורך ללכלך את הידיים, עם כף עץ או כף רגילה.
הבצק יוצא מעט לח, אל דאגה, ממש ככה זה צריך להיות.
להעביר לתבנית.
לשטח מעט עם גב הכף.
לשמן במעט שמן זית מלמעלה, את כל הלחם, לפזר כל תוספת שאוהבת.
להכניס לתנור החם, להוריד ל 180 מעלות ולאפות בערך 40 דקות, עד שמזהיב מאד, אפוי היטב.
להוציא מהתנור, לתת מעט להתקרר ולהוציא מהתבנית, חשוב!!! כדי שלא יקבל את הלחות מהתבנית.
עדי, אפשר חלב שקדים או כל חלב אחר מסויה?
הי איריס, הכינו עם חלב שיבולת שועל, ויצא מוצלח.
עדי, אפשר עם קמח שיבולת שועל לל"ג?
הי אתי, רק קמח שיבולת שועל? לא בטוחה בתוצאות, בכל מקרה לא ניסיתי.תעדכני אם כן.