![](https://adishapira.co.il/wp-content/uploads/2024/01/WhatsApp-Image-2024-01-22-at-06.47.44-2.jpeg)
לחם קינואה מותסס
ממרכיב 1 בלבד ‼️
תשמרו לכם את המתכון הזה,
רוצו כבר עכשיו להשרות את הקינואה החביבה.
לחם משוגע ממש, כמו שאתם מבינים יש לנו פה קינואה ומים.
סורי – מים אני לא סופרת.
הרעיון, הדבר, העניין, השוס, זה בעצם תהליך ההכנה – תהליך ההתססה.
המרכיבים זמינים ופשוטים.
תהליך ההתססה יוצר פה לחם טעים בריא מזין –
איזה כייף, התגעגעתי ללחם כמו שצריך.
התוצאה מושלמת, כיכר לחם ריחנית טבעונית ללא גלוטן, ללא שמן קמח סוכר שמרים וכו'
הלכתי על הרעיון של לחם הכוסמת הידוע – בביתנו לשימצה…הבייבי זוג שלי לא סובל כוסמת, אז קבל חבוב את הקינואה…
![](https://adishapira.co.il/wp-content/uploads/2024/01/WhatsApp-Image-2024-01-22-at-06.47.44-4.jpeg)
למה לי התססה עכשיו…
סיפור ההתססה הוא עתיק ומרתק.
התססת מזונות שונים ומגוונים.
בתהליך הזה, נוצרת חומצה לקטית, שמביאה להתססה לקטית.
באמצעות המיקרואורגניזמים נוצר פירוק של הסוכרים והעמילנים לחומצה לקטית.
החומצה הלקטית היא זו שנותנת את הטעם החמצמץ ועוזרת לשימור המוצרים שהתססנו – בתהליך שימור טבעי, גאוני לא?
רגע רגע…זו רק ההתחלה,
החומציות שנוצרת בתהליך התסיסה מעודדת תנאים של שגשוג חיידקים פרוביוטיים ידידותיים, מונעת שגשוג של חיידקים מזיקים ומסייעת לפירוק ועיכול מזון יעיל יותר במערכת העיכול טה טה טדם.
מוזמנים להתנסות קודם כל עם הלחם קינואה המשגע הזה!!!
הוא טעים, בריא ומותסססס.
יאללה בואו נשרה קינואה ונאפה לחם טוב טוב.
![](https://adishapira.co.il/wp-content/uploads/2024/01/WhatsApp-Image-2024-01-22-at-06.47.44-1.jpeg)
לחם קינואה מותסס – לחם בריאות, ללא גלוטן, טבעוני, ללא חומרי התפחה וללא שמן וסוכר
לכיכר לחם
קראו היטב את הוראות ההכנה, ממליצה להיכנס לראות את סרטון ההכנה בנוסף לקריאת המתכון, לחצו על הקישור הבא: לחם קינואה – אופן ההכנה
המתכון:
להשרות חצי ק״ג קינואה לבנה אורגנית / טריקולור ללילה במים פושרים
שיטפו אותה היטב וסננו אותה.
להכניס לבלנדר חזק (* המלצה לבלנדר בהמשך) בלנדר חזק וטוב שיודע לעשות את העבודה
את הקינואה ונוסיף 200 מ״ל מים פושרים.
לטחון טוב טוב טוב עד כמה שאפשר – זה בסדר שנשארים גרגרירי קינואה – מושלם למרקם הלחם.
להעביר לקערה מעץ, פיירקס או חרסינה.
לערבב שוב, לכסות עם מגבת כותנה ליממה,
בטמפרטורת החדר.
אפשר ורצוי להציץ בדרך, לראות את תהליך ההתססה, מתחילות להופיע בועות קטנטנות והמרקם ניהיה יותר סמיך.
הריח גם הוא מדד לאושר… כן הריח צריך להיות חמצמץ מה שמעיד שאפשר להמשיך לשלב הבא.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
להעביר את הבלילה לתבנית מאורכת.
אפשר להבריש בשמן זית או לרפד בנייר אפייה אקולוגי,
אני אופה בתבניות סיליקון סופר ידידותיות שאין צורך לרפד או לשמן – המלצה רותחת – תבניות סיליקון אקולוגיות** גם עליהן אפרט מתחת למתכון
את חום התנור להוריד ל 180 ולאפות 45-50 דקות.
לבדוק עם קיסם שאפוי טוב טוב, שיהיה זהוב.
להוציא מהתנור, להעביר לרשת צינון – חשוב – אחרת הלחם אוגר את הלחות שנשארת בתבנית.
תנו ליפיוף להתקרר טוב טוב.
ויש לכם מתכון פינוק חדש
משדרג חיים
תומך תזונתית
טוב ללב לבטן ולכל השאר.
אם אנחנו רוצים לתת פוש ולהעשיר את מגוון מתכוני הבריאות בתפריט היומי שלנו, בבית, למשפחה, לעצמינו כמובן – אין מנוס מלהצטייד אחת ולתמיד בבלנדר כמו שצריך – שבאמת יודע לעשות את העבודה – טוחן חזק וחלק, טוחן קמחים מדגנים וקטניות די לקניית קמחים, תטחנו לבד קמח משיבולת שועל, מעדשים, מחומוס, משקדים…הבנתם כן? תכינו חמאות אגוזים לבד, מרקים בצקים, ממרחים, גבינות, גלידות, שייקים ועוד
ה ו י ט מ י ק ס – הבלנדר, תשקיעו בו, יחזור אליכם בחזרה.
יש מבחר דגמים ומבחר מחירים, על כל הדגמים כולל כל מוצרי החנות – יש לכם 10% ה נ ח ה עם הקופון AS10
כנסו לקישור הבא ותבחרו לכם את זה שמתאים בדיוק לצרכים ולכיס שלכם – בלנדר ויטמיקס. מוזמנים בשמחה להתייעץ איתי, שלחו לי מייל או הודעה באינסטגרם
המלצה נוספת לתבניות סיליקון אקולוגיות וידידותיות לאפייה, גם עליהן יש לכם 10% הנחה עם הקופון AS10
לרכישה עם קופון ההנחה כנסו ללינק הבא: תבניות סיליקון
![](https://adishapira.co.il/wp-content/uploads/2024/01/WhatsApp-Image-2024-01-22-at-06.47.44-3.jpeg)
תודה על המתכון. איך שומרים את יתרת הלחם? חתוך ובמקפיא? במקרר?
ובנוגע לתבניות, ממש מעולות. יש לי כבר כמה שנים. דבר לא נדבק כולל לא בתבניות שקעים.
בשמחה רבה חנה.
אם ממתכננים עליו ליום קדימה – להשאיר בחוץ. אם לא הכי טוב להקפיא!!! להפשיר ויש לחם כמו חדש. וטוסטים ממנו זו באמת חגיגה!
מחכה לתמונה
תודה על המתכון.
האם בלנדר נינג'ה לא יעשה את העבודה?
בשמחה רבה!
מדיווחים מהשטח – לא טחן טוב.
אם יש – שווה לנסות.
בהצלחה!
שלח לי תמונה
תודה לך
כיף של הנגשת קינואה באופן מזין ומגניב לקהל הרחב
בשמחה ואהבה! שמחה שאהבת.עדכני בתוצאות.
זה משנה החומר ממנו עשויה הקערה להתססה?
עדיף זכוכית, עץ ולא פלסטיק
האם לא מוסיפים מלח?
אפשר להוסיף מלח – לפני האפייה
היכן את ממחיצה לרכוש את הבלנדר?
שושי יקרה – שמתי את ההמלצה וקישור אליה כולל הנחה בפוסט עצמו. את מוזמנת לשלוח לי מייל או הודעה בפייס/אינסטגרם ואשמח לעזור