לחמניות חלבון מהצומח ללא גלוטן ופחמימות, טבעוניות ומשובחות
לחמניות חלבון
שכמוהן לא היו‼️
ענניות, טבעוניות, ללא גלוטן ופחמימות, מבוססות חלבון מהצומח!
כמה שהן טעימות ראו הוזהרתם.
6-8 לחמניות מופלאות – רכות רכות, אווריריות, הייתי בשוק מהתוצאה.
השילוב של העדשים והגבינה וכמובן כל השאר – מקרבים אותנו ללחמניות חלום, ממש ככה.
מאז ומתמיד ובתקופה האחרונה, יותר ויותר.
האתגר שעומד מאחורי המתכונים שאני מפתחת, הוא אחד, המתפצל לכמה כיוונים, שיוצרים שוב את האחד.
זה יכול להראות שהם מתאימים לקהל יעד, או אוכלוסייה מסוימת וספציפית.
אני פה להראות שלא, ממש לא כך, ההפך, כולנו מבינים, יודעים, לא מעט, תזונה מהי, מה חשיבותה, מה יעילותה כשהיא טובה איכותית ומזינה ומה ההפך מכך, איך היא יכולה, לאט לאט, להחליש, לבלבל, להוריד ואף להביא להרס וחולי.
המתכונים שאותם אני מביאה לידי פתרונות ורעיונות, הם פה כדי להעשיר ולגוון, ללמד ולכוון.
וכן, הם פורצי דרך, כמו רוב המתכונים, שנראים אחרים, משונים, לפעמים עם חומרי גלם חדשים ומהפכנים, או שילובים, שוב אותה אלכימיה – שאני שבויה בה.
קבלו לחמניות ענן ענן – עננות גבוהה.
טעימות שאי אפשר,
רכות, קלות, קלות הכנה בנוסף.
והן ארוחה.
נסו אותן, בטוחה שתתאהבו לא פחות ממני.
לחמניות חלבון מהצומח ללא גלוטן ופחמימות, טבעוניות ומשובחות
6-8 לחמניות
המתכון:
מה צריך?
2 כוסות עדשים צהובות/כתומות לאחר השרייה ארוכה (שזה בערך 1 כוס לפני השרייה )
1 כוס גבינה לבנה רכה – סויה – בהכנה ביתית ( סרטון ההכנה) או קנויה
1/4 כוס אבקת פסיליום (בבתי הטבע)
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
3/4 -1 כוס מים
שומשום לפיזור
שמן זית לשימון התבנית
איך מכינים:
להשרות 10–12 שעות במים חמים את העדשים.
לסנן מהמים ולהוסיף לקערת מעבד המזון עם להב הסכין. להוסיף את כל המצרכים פרט לשמן זית לשימון התבנית ולשומשום. לטחון היטב היטב לבלילה חלקה.
אנא עקבו אחרי הסרטון – איך רצוי וכדאי שתיראה הבלילה הסמיכה, לאחר טחינת המצרכים והמנוחה.
העבירו את הבלילה לקערה – להתייצבות.כסו במגבת 15 דקות. תראו את השינוי וההסמכה.
להדליק תנור ל 190 מעלות.
לשמן תבנית – אני בחרתי בתבנית בייגלס לקבל צורה יפה, אפשר בתבנית מאפינס ואפשר על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן.
להעביר את הבצק לתבנית, אפשר ליצור עיגול או חתיכת בצק אורכית ולדחוס אותה פנימה בשקעים שבתבנית, ולארגן מלמעלה שיראו יפה ובגובה שווה פחות או יותר. לפזר שומשום.
להכניס לתנור החם ולאפות 25 דקות על 190 מעלות
ועוד 10-15 דקות על 150 מעלות.
הן צריכות להיות יציבות
אם כי רכות בפנים.
בחוץ – במנוחה הן יתייצבו .
בנגלה אחת הכנתי אותן גדולות ונדרשו עוד כמה דקות אפייה. תבדקו אותם, הם מאד רכות ואווריריות אך חשוב שיגיעו להתייצבות טובה ושיהיו אפויות לגמרי בפנים.
בתאבון.
לסרטון ההכנה: הכנת הלחמניות – חשוב – איך הבלילה/בצק אמור להראות