האהבה שלי לאפיית מאפים ביתיים צצה לה בשנים האחרונות.
לחמים, לחמניות וכו׳ יש בשפע, מתכונים גם כן,
תסכימו איתי שאין כמו לאפות בבית.
הריח,
ההתרגשות,
בחירת חומרי הגלם…
נסו את הלחמניות האלה,
הן טובות,
עשירות,
מזינות ובריאות.
200 גרם קמח כוסמין מלא אורגני… בבקשה לא לנפות
100 גרם קמח עדשים
200 גרם קמח כוסמין לבן אורגני
12 גרם שמרים
200 מ״ל חלב סויה/שיבולת שועל/שקדים
100 מ״ל מים
3 כפות שמן קוקוס
2 כפות סירופ מייפל איכותי
כף מלח עשבים
2 כפות מיקס תבלינים ללחם (זרעי כוסברה, זרעי קימל, קצח, זרעי כמון)
בקערה גדולה (של המיקסר, אם משתמשים בו) להכניס את המצרכים היבשים.
בסיר קטן לחמם חלב כלשהו, מים, שמן קוקוס, סירופ מייפל.
לצרף לקערת היבשים ולעבד כ 10 דקות.
לכסות את הבצק בשכבת שמן זית, ניילון ניצמד, מגבת ולהתפיח כשעה.
להוציא אויר תוך כדי לישה קלה נוספת.
לחלק את הבצק ל 12 חלקים, אני שוקלת אותם שייצאו שווים פחות או יותר, 70 גרם ללחמניה.
לעצב לצורה שאוהבים.
להניח על נייר אפייה.
להבריש בתערובת של שמן זית-סילאן-חלב צמחי.
לקשט , פיזרתי עוד מאותה תערובת של התבלינים.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
כשהתנור חם, להכניס לאפיה של 20-25 דקות.
עד שזהובות ואפויות היטב.
שלום, רציתי לדעת אם זה בעייתי לשים עוד קמח כוסמין מלא, במקום כוסמין לבן?
תודה מראש! דנה
הי דנה,
אפשר להמיר לעוד כוסמין מלא, הן תצאנה כבדות ודחוסות יותר.
הייתי ממליצה להכין אותן קטנות יחסית ולהשאיר להתפחה טובה ומשמעותית לאחר עיצוב הלחמניות.
אני באופן אישי אוהבת אותן עם 100 % כוסמין מלא, הילדים שלי פחות.
שווה לנסות ולשחק עם המינונים.
עדכני איך יצא.
בהצלחה
עדי
היי
רציתי לדעת אם אפשר לעבד ביד בלי מיקסר לישה?
ואם אני מוותרת על התבלינים כי לא נראה לי שהילדים יאהבו.. הן פשוט תצאנה רגילות. ומזה מלח עשבים והאם אפשר להחליף במלח רגיל? הוא אמור להיות גס?
תודה רבה!
הי עינת.אפשר ללוש ביד בוודאי.ניתן לוותר על התיבול וכן ניתן להשתמש בכל מלח שחפצי או שבנמצא.