
לחמניות כוסמת מונבטת – מפוצצות טעמים וגרעינים – טבעוני, ללא גלוטן, מעולות גם לפסח
הזדמנות באה, אז יאללה, אני עליה.
פסח מתקרב.
מתכונים, ללא גלוטן, מככבים, פתרון נפלא, למי שלא בעניין קמחי מצות למינהם.
ושוב אני חייבת לצאת מהארון, א נ י א ו ה ב ת , מ צ ו ת , ק מ ח מ צ ה וכל שאר בני המשפחה.
אבל, ההזדמנות היצירתית מתדפקת פה ומכיוון שהאפשרויות הללט גלוטניות, אם לומדים אותם לעומק, על האיכותיים, המלאים, מביאים איתם, העשרה תזונתית יוצאת מן הכלל.
ושוב כמו תמיד, גלוטן יש לנו ממנו בשפע.


אז בואו נשים אותה על השולחן,
את הכוסמת.
הירוקה בלבד.
שלא עברה, שום תהליך של עיבוד וחימום.
ונכון שהינה, נמצאת בין לבין.האוהבים.השונאים.
אך מניסיון אישי, איתו, יש כבר מנות שאני מכינה, והוא מודה שוואלה…לא מרגישים.
הכוסמת ללא גלוטן.
היא משהו בין לבין.בין דגן לקטניה, אבל לא זה ולא זה. ואולי זה המיוחד שבה.
שלבו אותה כמה שיותר בתפריט. היא מזינה, עשירה ברכיבים תזונתיים מעולים, היא נוחה לשימוש, אפילו נפלא להנביט אותה.
ולפסח? מסתבר שהיא מותרת.
אז…בואו.

לחמניותלחמניות כוסמת מונבטת – מפוצצות טעמים וגרעינים – טבעוני, ללא גלוטן, מעולות גם לפסח כוסמת מונבטת – מפוצצות טעמים וגרעינים – טבעוני, ללא גלוטן, מעולות גם לפסח
6 לחמניות – דונטס גדולות
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות כוסמת ירוקה לאחר השרייה של לילה במקרר (ואם תנביטו אז בכלל)
מסוננת ושטופה
1/2 כוס מים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית שמן זית
חופן גרעיני חמנייה/דלעת
1/3 כוס שומשום + קצח (מלא, שחור)
קצת פתיתי צ'ילי, אופציונלי, אבל מוסיף בטירוף
1/2 כפית זרעי כמון
1/2 כפית זרעי חרדל שחורים
1 כפית מלח עשבים
3 כפות פסטו – ביתי (כל פסטו, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, רוקט…)
אופן ההכנה:
להכניס לבלנדר את המצרכים, פרט לגרעינים ולשומשום, ופסטו. לטחון היטב.להגיע למרקם חלק, שמנתי וסמיך, כמו פנקייקס, ואולי קצת יותר. להוסיף את הגרעינים והשומשום, לערבב.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית שקעים – דונטס.
להעביר את התעורבת לשקעים.
יש שקעים גדולים יותר או קטנים, למלא כמעט עד הסוף. לי יצאו 6 גדולים.
לטפטף מעל כל דונטס, מהפסטו.
אפשר לפזר מעט שומשום/קצח מעל.
להכניס לאפייה לחצי שעה פחות או יותר. לבדוק אותם, שיהיו אפויים טוב, מעט זהובים, מתנתקים בקלות מהשקעים. אם יש צורך לתת עוד כמה דקות של אפייה.
זהו, יש, עונג בריאות, משגע, מתובל, פיקנטי וטעיםםםםם!
——————————————————————————————————————————————————————————–
משתפת אתכם במבצעים מהממים לחג – הזדמנות לרכישת מתנה סופר מפנקת🤩במבצע שווה ביותר!!!
– תבנית שקעים+תבנית אינגליש קייק
– סכין סנטוקו קרמית
לעצמכם, כמתנת חג, לאהובים, משהו שבאמת כולם זקוקים לו במטבח.
על התבניות 🌱לכם 35% הנחה עם קוד הנחה ממני: AS10 🌱
על הסכין – 50 ש"ח מתנה ועוד 10% הנחה עם קוד ההנחה ממני: AS10 🌱
כאשר מוסיפים מוצר לסל, ועוברים לרכישה – יש מקום להזין קוד הנחה ואז ללחוץ על "הפעל קופון" והמחיר מתעדכן.תוודאו כמובן שהמחיר המתקבל הוא לאחר ההנחה.אם יש בעיה תכתבו לי.
לינק לרכישת התבניות : מבצע 2 תבניות!!
208₪ ועוד 10% עם הקוד הנחה ממני, מטורף, ממליצה ממליצה בלי לחשוב פעמיים.
קצת על התבניות:
בתהליך הייצור של סיליקון פלטינה® של לורך נשזרת המתכת הבריאותית פלטינה לתוך הסיליקון. שיטה מתקדמת זו נותנת לתבנית האפייה תכונות של נון-סטיק לצד חוזק וגמישות בלתי רגילים ובנוסף, מונעת שחרור רעלים אל המזון גם בטווחי טמפרטורות גבוהים.
איכות התבנית מורגשת מיד ובאה לידי ביטוי בקלות האפייה ובתוצר מושלם של מאפים עוגות ולחמים. היתרונות בתבנית סיליקון פלטינה®: עמידות, גמישות, אחסון פשוט, שמירה על צורת התבנית, יכולת בידוד מעולה, שליפה קלה של המאפה ואפקט נון סטיק המאפשר שימוש מינימלי בשמן.
לינק לרכישת הסכין: סכין סנטוקו קרמית
קצת על הסכין:
סכין סנטוקו קרמית מסדרת Gen, מומלצת בכל מטבח בשל מגוון סוגי החיתוך להם היא מתאימה, צורתו של הלהב, הישרה יחסית (בשונה מסכין שף) מאפשרת פעולת פריסה מדויקת. החיתוך נעשה בלחיצה מלמעלה למטה. באופן זה, סכין הסנטוקו אידיאלית לפריסת פירות, ירקות, כמו גם מזונות אחרים, קשים או רכים כאחד.
השימוש בסכינים קרמיות צובר תאוצה בשנים האחרונות בארץ ובעולם. זאת בשל היתרונות שבשימוש בסכין זו. החומר הקרמי ממנו עשויה הסכין נקרא זירקוניה שהינו חומר טבעי (היא שונה מקרמיקה בהרכב המולקולרי שלה).
ת ה נ ו !!!



שלום,
תודה על המתכונים, זה ואחרים, מקוה מאוד למצוא זמן לנסות (:
כמה שאלות..
מה זה מלח עשבים,איפה משיגים והאם אפשר משהו אחר במקומו?
אפשר את התבלין הרגיל – כמון טחון במקום זרעי כמון? וזרעי חרדל זה קריטי? (: יש חלופות?
תודה רבה רבה מראש,
חן
הי חן, בשמחה! מלח עשבים – מלח מבוסס הרבה עשבי תיבול ותבלינים מיובשים המקנים מליחות טבעית בנוסף למלח בכמות מופחתת. כל מלח רגיל מתאים פה. אפשר את התבלינים הטחונים, אפשר מה שאוהבים, הכל כדי לתת טוויסט טעים ומעניין