מהממות הלחמניות האלה,
הכל לתוך קערת המערבל,
רק אותה נלכלך וגם זה ממש בנחמדות.
התוצאה לחמניות ענניות,
כמה התאפקתי,
רכות וכל ביסצ׳יק מקשה לעצור מלהמשיך לבא…
אז זה טוב או לא??????
הטעם של לחמניות גבינה…כאלו של פעם,
תאמינו לי לא צריך כלום בתוכם,
אבל אפשר, ברור,
מתוק, מלוח, רק ממרח עדין…פרוסת אבוקדו ועגבנייה.
לדואגי מחסור בחלבון, אל דאגה,
יש בהן גם את זה.
קערה אחת מלוכלכת,
שתי דקות הכנה,
3 מרכיבים עיקריים
ולחמניות תענוגיות, חלומיות, מזינות
שנים מכינה אותן,
סורי, שרק עכשיו משתפת, יש כל כך הרבה שאני רוצה לשתף, רעיונות, פתרונות, מלא טיפים,
ומעט יחסי של זמן…
הבוקר, כמו הרבה בקרים של תחילת שבוע,
גם הבוקר גיליתי, כן, גם לי זה קורה
והרבה,
שאין לי מה לשלוח עם הילדודס, ליום עמוס, ארוך, עם מבחנים,
עם שעור שחיה באמצע,
עם קור עמוק…
תרמוס חם עם צ'אי, חטיף אנרגיה, פירות, ירקות שנשארו ויאללה את הלחמניות הכי מהירות הכנה, פשוטות, מזינות, מפנקות…
למתכון : ( 6 לחמניות בינוניות)
2 כוסות קמח כוסמין
2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום
3/4 כפית מלח עשבים/הימלאיה
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חלב שקדים/אורז/מה שיש…
200 גרם טופו רגיל
הכנה :
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לסנן את הטופו, להעביר למיכל מעבד מזון, הפודפרוססור, להתחיל לטחון את הטופו, בהדרגה להוסיף שמן זית, חלב צמחי, מלח, את הקמח ואבקת האפיה.תוך דקה שתיים, הבצק מתכדרר
לכדור.זה הזמן לעצור את עבודת המעבד
☺
להמשיך בלישה עדינה, בין כפות הידיים, לדקה.
להוריד את חום התנור ל 180 מעלות.
לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה.
לחלק את הבצק ל 6 לחמניות או לכל גודל נחשק אחר…
לכדרר יפה ללחמניות, מעט לשטח.
את חלקן הנחתי בתוך רינגים (הבדלים…בתמונה).
לשמן במעט שמן זית את הלחמניות ולקשט בשומשום, עשבי תיבול מיובשים, פפריקה…
לאפות כ 25 דקות, עד שמזהיבות מעט, רכות מבפנים ועשויות היטב.
** ובלי קשר לשבועות, קצת לאחריו, ב 8/6, מורן צמרת מהבלוג VeganHightechMom ואני, מזמינות אתכם להשתתף בארוע פופ אפ, ערב חד פעמי, מפיקות מסעדה לארוחה אחת ומיוחדה, טבעונית, צבעונית, מפנקת, מלאה באווירה, אלכוהול ונוף משגע, פרטים בקישור הבא : מ ס ע ד ת פ ו פ א פ לערב אחד יחיד ומיוחד!
אפשר הכל בקמח כוסמין מלא?
לכי על זה, צידה!
הי נועה, אפשר גם אפשר!
קנולה במקום שמן זית, תופס?
מה גורם ללחמניות לקבל טעם גבינתי ??
הי שרית , הטופו!!!
מישהו ניסה להכין ללא מיקסר וצלח ??
יש צורך לטחון את הטופו.את יכולה לנסות עם בלנדר סטיק והשאר כפי שרשום במתכון.
היי עדי, זה יכול לעבוד עם מילוי כלשהו? על משקל הלחמניות ביס המתוקות שלך…
הי איריס, בהחלט🙂עדכני איך יצא ומה שילבת
הי עדי
הכנתי עם כוס וחצי קמח ולא ״נכנס״ יותר.. יוצא דחוס ויבש. חצי כוס נוזלים על 2 כוסות קמח? פספסתי משהו לדעתך?
הי קרן, קשה לי לדעת מה פיספסת, אולי תפרטי את המרכיבים, סוג הטופו וכו.המתכון נוסה ונאפה יום יום כך שחשוב לנסות ולראות מה במינונים או במרכיבים התפספס.
היי עדי,
טופו משי יעבוד?
הי הי, כן, יהיה צורך לשחק עם כמות הנוזלים.
יצא טעים מאוד. קצת דחוס ולא ממש תפחו לי באפייה אבל טעם מעולה מזכיר קצת סקונס.
נהדר.הן דווקא מצטיינות באווריריות טובה.השאלה באילו קמחים משתמשים.
היי עדי, הלחמניות האלה הן הדבר היחידי שהבן שלי (3) מוכן לאכול!
יש לך עוד מתכונים של מאפים עם טופו או עשירים בחלבון?
תודה על המתכון המהמם!
הי רחל, בשמחה.יש מאפים מבוססי קטניות או משולבים עם קמחים נוספים.יש מאפים מהירי הכנה עם יוגורט סויה, משגעים.
מתכון מדהים! נכנס לקבועים.
משתמש בקמח מלא אגב.
הי שי, איזה כייף! תהנו!
הי, האם אפשרי להשתמש טופו משי?
הי, עקרונית כן, יהיה צורך להתאים את כמות הנוזלים.לדעתי הוא פחות טעים מטופו נייטרלי רגיל.
היי עדי,
לטובת לחמניות אווריריות- קמח כוסמין מלא? קמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 70%? פעם ראשונה שלי..תודה מראש🌸
הי תמר, ככל שהקמח נקי מסיבים וכו', התוצאה אוורירית יותר.תלוי קמחים כמובן.ניסוי ואהבה.אפשר לנסות חצי חצי למען חצי בריאות…עדכני
הי נראה משגע! רק לא צריך להתפיח קודם האפיה??
תודה.ממש ללא התפחה, אין פה שמרים.
היי עדי,
האם יש אפשרות להחליף את הטופו בחלבון אחר? פשוט לא צורכת טופו..
הי טל, המתכון הזה מבוסס על טופו, יש מאגר מופלא של לחמים ולחמניות נוספים בבלוג, מוזמנת
הי, הלחמניות יצאו ממש טעימות! האם הן ניתנות להקפאה?
איזה כייף!!! בוודאי, להקפיא, להפשיר ולהנות כאילו יצאו הרגע מהתנור.
הי – האם ניתן להכין עם קמח טף במקום קמח כוסמין?
תודה רבה!
הי הי, לא ניסיתי ולא בטוחה אם במתכון כמו שהואהלחמניות יחזיקו מבלי להתפורר רק מקמח טף.
תודה רבה על התשובה!! האם יש לך רעיון אולי מה ניתן להוסיף כדי שבכל זאת אפשר יהיה להכין עם קמח טף או אולי קמח אחר נטול גלוטן? האם להוסיף יותר נוזלים?
המון תודה!
בשמחה.יש מצב שבזכות הטופו תיהיה הדבקה טובה יותר.אך רק לנסות…עקרונית יש מס' חומרים שעוזרים באפיית ללא גלוטן.יש מתכון ללחם בבלוג, ללא גלוטן, כנסי לפוסט, לקרוא קצת על תהליך ההכנה ובכלל.
תודה רבה על התשובה וההפניה למתכון ובכלל תודה על הבלוג
בשמחה רבה גליה!!! תהני
בסוף עשיתי עם קמח כוסמין בשביל הילדים – הוספתי הרבה זיתים קצוצים וגלגלתי לכדורים קטנים – יצאו זיתניות מעולות, התחסלו תוך דקות.
נכנס לרשימת המתכונים הקבועים
שוב תודה!
שמחה שאהבתם!!! גם אני מאד מאד אוהבת אותן!!!
האם אפשר להכין עם קמח רגיל? תודה.
הכוונה לקמח חיטה רגיל? כמובן שכן.
היי עדי, משהו מוזר קרה לי עם הבצק… פעם ראשונה שאני מכינה, הכל הלך טוב, אחרי כוס אחת של קמח הבצק באמת התכדרר לכדור ואחרי הכוס השניה התפרק לגמרי לגרגירים גרגירים, כשניסיתי ללוש אותו בידיים הרגשתי שהוא מאוד מאוד יבש, אבל עשיתי ממש הכל לפי המתכון, כוסות מדידה והכל.. מה את חושבת?
הי ארבל, איזה קמח? איזה טופו?