

הלחמניות האלה – מבורכות, מבורכות חג שבועות והלאה לתמיד.
הבצק וואי לי, מזל לי, יצא לי, משו משו.
כוסמין מלא ועננות גבוהה – תכלס די מטורף.
הן רכות רכות, הבצק ללא שמרים, והוא בסיס ללא מעט מאפים נפלאים.
המילוי? קחו אותו ככה, או אחרת.
שלבו תרד, עגבניות מיובשות, תורידו מזה, תוסיפו מההם – שימרו על כמות הגבינות.
ואם לא בנמצא מכל סיבה שהיא, גבינה כזו או אחרת, או להכין או לקנות, טופו יכול בהחלט, להשתלב פה טוב, ממליצה אם כן לטגן אותו מעט, מפורר או מגורר עד הזהבה ותיבול הגון.



לחמניות משגעות במילוי 'גבינות', בטטה ועשבי תיבול – ללא שמרים, מקמח כוסמין מלא, טבעוניות
כמות המתכון – 14 לחמניות
קראו את כל הכתוב, בהכנת המתכון!
המתכון:
המצרכים:
3 כוסות קמח כוסמין מלא / חיטה מלאה
1 כף מלאה אבקת אפייה
200 מ"ל יוגורט סויה/קוקוס/אגוזים סמיך
80 גרם חמאה טבעונית* ביתית או קנויה – רכה
1/3 כוס שמן זית
1 כפית חומץ/מיץ לימון
1 כפית מלח עשבים / הימלאיה
מילוי ללחמניות:
1 בטטה גדולה מבושלת או 2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
200 גרם גבינת 'פטה'** טבעונית ביתית או קנויה
1/2 כוס גבינה צהובה או מוצרלה ביתית
1/3 כוס 'גבינה לבנה' ביתית
או קנויה
חופן צנוברים קלויים
חופן בצל ירוק כולל הלב – קצוצים דק
חופן טימין טרי
מעט פלפל שחור טחון טרי
לציפוי הלחמניות: שומשום, קצח, תערובת הדבקה והזהבה של שמן זית, מעט סילאן, מעט חלב צמחי, קורט כורכום.
אופן ההכנה:
נבשל את הבטטה, כשהיא קלופה וחתוכה, עד ריכוך, סינון וקירור שלה.
נכין את הבצק: בקערה נוחה, נלוש את כל מרכיבי הבצק, ידנית, בהתחלה הבצק דביק, לאט לאט הופך לבצק רך, לח, נפלא ונעים. נעטוף אותו, או נכסה היטב במגבת, וניתן שעה מנוחה במקרר חשוב לעטוף/לכסות את הבצק בכדי שלא יתייבש.
בקערה קטנה נערבב היטב את כל מרכיבי המילוי. הבטטה יכולה לרדת, במקומה, ניתן לשלב 2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים. לגבי הגבינות, כל גבינה תתאים, גם גבינות אגוזים למינהן, גבינות סויה, אך חשוב שהמילוי לא יהיה נוזלי, ההפך, יציב מאד.
לחמם תנור ל 190 מעלות.
נוציא את הבצק, נחלק ל 4 חלקים, נקמח בנדיבות משטח עבודה, נרדד כל רבע בצק למלבן, צר וארוך, נניח 2 כפות מהמילוי, בחלק שקרוב אלינו ונגלגל, פעם אחת ועוד קצת, נחתוך עם גלגלת או סכין, נסגור היטב את הקצוות, ונהדק את הפתח, כך נמשיך עם שאר הבצק/לחמניות, את הלחמניות נניח בתבנית, מרופדת נייר אפייה כשהיא על הצד עם החיבור מטה.
ככה נכין ונניח את כולן. נערבב בקערית את מרכיבי הציפוי, נמרח את הלחמניות, בנדיבות, על הכל כולל כל הצדדים, נפזר שומשום וקצח.
נכניס לתנור החם, לאפיה של 30 דקות. הלחמניות שיאפו היטב, שיהיו מוזהבות, להוציא מהתנור, לתת להן להתקרר…או שלא…
ניתן להקפיא כמובן, להכין מראש כמות כפולה, תכלס זוהי המלצה חמה!

הכנתי, יצא מעולה. תודה תודה
נפלא יהודית, שמחה שאהבתם