לחמניות סנדוויץ' מקמח כוסמין מלא אורגני ושיבולת שועל
כאלה נהדרות, רכות, טעימות, טוב שתהיינה תמיד בשלוף.
מכינה מהן 2 ק"ג, מחלקת למארזים ומשגרת למקפיא.
כל בוקר השכם, מוציאה להפשרה
ממלא, מקשטת, מורחת, חותכת, אורזת
ושוב משגרת, אם לבית ספר, לדרך, לפיקניק.

לחם באפיה ביתית, מעבר לריח, להנאה שבאכילת מאפה טרי וחמים,
לחם שהוכן בבית, ממצרכים טובים, איכותיים, מזינים,
ללא חומרים משמרים, משפרים, מייצבים, צובעים, מגמישים ומה עוד…

אלו עשויות מקמח כוסמין מלא ואורגני, שטחנתי בעצמי את גרגירי הכוסמין לקמח.
להוסיף רכות, מעט לחות ואקסטרה הזנה, הוספתי גם קמח משיבולת שועל שטחנתי גם.
תענוג אמיתי, שיש בידיינו לבחור, לשלוט ולאכול אוכל שהוא טוב.

שני עניינים יכולים לעלות על הפרק, הגלוטן והשמרים.
הגלוטן היא סוגיה מעניינת לכשעצמה.אני כן נותנת תשומת לב לצריכת הגלוטן בתזונה שלי וגם של ילדי.
לא מונעת כלל, אך אם צרכו ארוחה המכילה גלוטן, הנוספות תהיינה ללא!
כדי לא להעמיס.
לכן מצאתי שקודם כל אפייה ביתית ידידותית מכסה כבר על כמה בעיות, טחינה בבית שמספקת איכות וטריות,
דבר נוסף, הוא השימוש בכוסמין, שהינו גם חיטה, אך איכותית יותר מהחיטה הרגילה והנפוצה.
מקפידה לצרוך את גרגירי הכוסמין מגידול אורגני.

לגבי השמרים, עדיפים ברור מתוצרת עצמית, מחמצות למינהם,
שדורשות גם הן ליטוף, האכלה, תשומת לב…
מודה, אולי פעם בשנה מצליחה להגיע לאפייה עם מחמצת שהכנתי.

לחמניות סנדוויץ' מקמח כוסמין מלא אורגני ושיבולת שועל

המתכון:

מצרכים:
800 גרם קמח כוסמין מלא אורגני
200 גרם קמח שיבולת שועל (ניתן להמיר בעוד 200 מהכוסמין)
כף וחצי שמרים יבשים
5 כפות שמן זית
כף מלח עשבים
2 כפות סירופ מייפלאו סילאן טבעי
כ 3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
ללוש אותו שוב, מעט, רק כדי שהאויר יצא ממנו.
לרפד תבניות תנור גדולות בנייר אפיה.
לקרוץ בצק ולשקול 100 גרם ללחמניה.
עם הידיים או עם מערוך לרדד קצת לאליפסה כזו ולגלגל ללחמניה.
כך להכין את כולן.
להבריש במעט מים ולפזר שומשום, פרג, פתיתי שיבולת שועל…
לכסות היטב ולתת שוב ללחמניות לתפוח כ 40 דקות.
לחמם תנור ל 210 מעלות, לאפות כ 15 דקות, שתצאנה מעט זהובות, עם קראסט קליל מלמעלה ולוודא שהן אפויות ומוכנות.
לקרר ולארוז…לשגר למקפיא.

קיפצו לבקר את אותי גם בדף הבית של 'דובדבנים של טעם' בפייסבוק, או באינטוש, שם קורים הרבה דברים מעניניים…