כולנו בחופש.יהההההה יהההה.
אז עוד מפגש אחד ודי, עם חברים, לפני שכולם מתפזרים…
הכנתי כאלו,
עשרות,
צידה משובחת, שתמיד טוב שתיהיה.
מכינה מהן המון, בכל מיני ואריציות ומילויים, עם סלט קצוץ, עם מטבל יוגורט מתובל וקר או טחינה ירקרקה ויש!!!!
לפיקניק, לים, ארוחה קלה, לאירוח, הבנתם …😊
בצק משובח מקמח כוסמין, מלא, חצי,
מילוי מטורף בסימן חלבון צמחי איכותי,
ת ע נ ו ג 💚
אני מאוהבת במאפים מסוג זה, הם פתרון פנטסטי, בכלל ובפרט, לתקופות כאלו, קודם כל חם, השגרה כבר לא ממש בשיאה, הרבה ארוחות נשנשת,
חברים, טיולים, יציאות, כשיש כאלו, זה סוגר יופי של פינה.
אני מכינה בצק, בכמות גדולה.
מכינה מ 2 ק"ג קמח כוסמי, בצק נפלא.מכינה 2-3 סוגי מילוי,
שונים ומגוונים,
כמובן שניתן גם את צורת המאפים לשנות…
איזה מילוי?
תרד וגבינה טבעונית
בטטה, תפוח אדמה ובצל מטוגן
פטריות ואגוזים
עדשים וירקות…
קבלו עוד רעיון: מאפים משובללים וממולאים
לחמניות ענני כוסמין טבעוניות – ממולאות בהפתעות
המתכון:
מצרכים:
לבצק המאפים/לחמניות:
500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי! ניתן לשלב חצי מלא חצי לבן
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
9 גרם שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
1 כף סילאן טבעי
2-3 כוסות מים, בהתאם לדרישת הבצק
אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
למילוי:
1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כוס שעועית שחורה, לאחר בישול (כמובן שטוב גם לאחר השרייה ארוכה והנבטה)
200 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
4 כפות רסק עגבניות
2 כפות מים
תבלינים : פפריקה מתוקה, מעט כורכום, צ'ילי, מלח, כמון…בהרט, לבחירתכם
אופן ההכנה:
לטגן ב 1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף שום, את הטופו הקצוץ ולטגן יחד עוד כמה דקות.
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים.
לטגן הכל יחד, עד שמריח טוב, הטופו זהוב, אך חשוב שהתערובת לא תתייבש.לקרר היטב את המילוי לפני הכנת המאפים.
הכנת המאפים:
לחזור לבצק, ללוש אותו שוב, מעט, רק כדי שהאויר יצא ממנו.
לרפד תבנית תנור בנייר אפיה.
לקרוץ בצק במשקל 70 גרם למאפה אחד.לכדרר לכדורים יפים. עם מערוך לרדד לעיגול. במרכז העיגול לשים -3-2 כפות מלאות במילוי.
לאסוף את הבצק מלמטה למעלה, להדק את הקצוות ולכדרר שוב ללחמניה עגולה ויפה.זהירות שהמילוי לא יצא.להניח על הצד הצבוט.לעגל אותן בעדינות.
להבריש במעט מים ולפזר שומשום, פרג, פתיתי שיבולת שועל…
לחמם תנור ל 200 מעלות, לאפות 18-23 דקות, שתצאנה מעט זהובות, עם קראסט קליל מלמעלה ולוודא שהן אפויות ומוכנות.
לקרר ולארוז…לשגר למקפיא.
תהנו הרבה,
מאד מחכה לתמונות שלכם,
באינסטגרם
בפייסבוק
העיקר שתחזרו לשתף ולספר.
אפשר בלי טופו???
אפשר בלי טופו? בלי סויה? תחליף? תודה
אפרי כל מילוי.הם חלק מהמילוי, לכן כאוות נפשך ואהבתך.
בעלי אוכל את הלחמניות הללו כפת שחרית כבר שנה שלמה :)…תמיד מנסה משהו חדש אבל חוזרת אליהן..אוהבת את הפשטות ואת המרכיבים הבריאים שלהן…מי אמר שחייב ביצים…סוכר לבן..קמח לבן…
תודה 🙂
אגב מכינה לעיתים כלחמניות בלבד ולעיתים עם מילוי
יצא לי מאוד מוצלח מילוי של גפרורי גזר, רוטב סויה, סוכר חום, פפריקה, ג'ינג'ר …ניתן להוסיף עוד ירקות – גמבות דקיקות, פטריות חתוכות דק. אכן השמיים הם הגבול
דניאל, תודה רבה, כייף שחזרת אלי ועוד עם רעיון כזה נפלא!!! תהנו
כמה לחמניות זה יוצא?
האם זה ייצא טוב אם אקטין את הלחמניות (חצי גודל עם חצי מילוי)?
ניתן להכין אותן בכל גודל, הכמות תשתנה בהתאם. אני אוהבת אותם קטנות וחמודות, כמו לחמניות ביס