לחמניות פרא
ללא גלוטן
טבעוניות
סופר בריאות מזינות והכי הכי חשוב ט ע י מ ו ת
גם לאלו אני מתכוונת שאני אומרת
שאפשר להנות מכל העולמות – לחמניה שהיא חלום על ענן
יש פה הפתעה ואלכימיה ועוד פסגה שאפשר לכבוש
דה נוטלה שהיא פסגת אושר מתוק ובריא
מכינים איתי?
המתכון:
מה צריך?
2 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן לטחון לקמח – תטחנו לבד בחייאת (איך? דברו איתי)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מיץ לימון
1 כפית מלח עשבים
1/2 + 1/4 כוסות מיקס גרעינים וזרעונים – מסבירה בהמשך
3 כפות אבקת פסיליום (בבתי הטבע)
2 ורבע כוסות מים (אפשר גם חלב צמחי)
2 כפות שמן זית
איך מכינים:
מה פשוט היייי היייי הייי
בקערה, מערבבים את כל המצרכים היבשים, כולל את הרבע כוס מיקס גרעינים, מערבבים, ומוסיפים שמן זית, מיץ לימון, ואת המים או חלב צמחי – זה נוזלי כן כן – יש פה אלכימיה, מערבבים טוב טוב עם כף. לכסות את הקערה לחצי שעה של מנוחה. לחמם תנור ל 180 מעלות.
להכין תבנית, לפזר עליה מעט מהקמח שיבולת
לחזור לבצק שלנו, לערבב שוב, תראו איזה יופי איזו הפתעה – תפלצת חדשה מחכה לנו בקערה.
מכדררים ללחמניות – פרא – בכל גודל וצורה שבא לכם – מגלגלים בתערובת הגרעינים הנוספת – תציצו בסרטון
מניחים על הקמח שפיזרנו, ל ת נ ו ר החם – לאפיה של 35-40 דקות.
לבדוק לאחר חצי שעה – אם הכנתם אותן קטנות,
הן צריכות להיות יציבות זהובות קצת קראסטיות בחוץ.
אני הכנתי מהכמות הזו 8 לחמניות.
והייתי צריכה להשאיר לאפייה של 40 דקות.
תבדקו לפני שאתם מוציאים – שהן יהיו אפויות טוב, מעט לחות, לא מיובשות.
תהנו
ואל תשכחו לחזור עם עדכון ותמונה!
הכנתי את הלחמניות פשוט – נפלא – טעם גן עדן תודה עדי על המתנות שאת מעניקה לנו
איזה כייף צילה!!!! שמחה שאהבת ותודה שחזרת לעדכן!
איזה כייף צילה!!! בשמחה ובאהבה
נשמע מעניין. מבטיחה לנסות בבית. תודה על השיתוף
תהני דנה!
מה זה שמנז?
שמן זית ידידינו
מה תפקיד הפסיליום ואיך טוחנים את שיבולת השועל?
אפשר להשתמש בשיבולת שועל עדינה?
(בלי גלוטן…)
מאיה – הפסיליום – נותן גוף, הדבקה, רכות, אלסטיות, נפח. טוחנים עם בלנדר ייעודי שיודע לטחון לקמחים. כל שיבולת שועל מתאימה!
אשתי אוכלת ללא גלוטן ואני מכין לה לחמים על הלחמניות היא עפה יצאו פגז אווריריות וטעימות
איזה אלוף אתה איציק! תהנו תהנו