מאפה בכרובית
כרובית עושה לי את זה ובגדול.
קורצת לי מתוך ערמת הפרחים.
כרובית מבחינתי משויכת לאוכל ישראלי.
אנחנו גרים במינכן,
למרות שניתן למצוא אותה בסופר, אצל הירקנים, עדיין נראה ומרגיש לי שרק אני קונה אותה.
עד כה לא יצא לי לטעום מנה של/עם כרובית בשום בית שהתארחנו בו ובשום מנה במסעדה.
גדלנו על כרובית, מנת הדגל בילדותנו, היתה כרובית שבושלה, פורקה לפרחים וטוגנה עם ביצים וכורכום…את הפרחים הלבנים הייתי חוטפת עוד לפני הבישול ולפעמים גם לפני הטיגון.
אוהבת אותה בכל צורה ומצב, כפרח ענק שלם, מפורקת לפרחים קטנים ואפילו מעוכה קצת לכדי מאפה, פשוט, מהיר שמזהיב לו בתנור תוך חצי שעה.
באהבה לכרובית הצלחתי להדביק את הבת שלי, את המאפה הזה שתינו אוהבות, אוהבת לאפות אותו בתבנית אפיה מחולקת למנות, ממליצה לרכוש אחת כזו, נפלאה למאפים, פשטידות, עוגות, ולפעמים בסיר רחב ושטוח ואז החגיגה כפולה ומשותפת למכורות, עם מזלגות חפירה ישר לתוך המאפה/הפה.
המאפה מושלם לארוח, נפלא כארוחה קלה בתוספת סלט, טעים חם, טעים קר, נטול גלוטן, עם מעט מאד שמן.

למאפה :
1 פרח כרובית לבן ויפה, מבושל, רך ומסונן
5 כפות קמח אורז מלא או לבן/קמח סויה/קינואה
1 כף שמן זית
1 כוס מים
1 כף מלח עשבים
1 כפית עשבי תבלין מיובשים, מיקס או אחד מהם ( מרווה, טימין, רוזמרין…)
1/2 כפית אבקת כורכום
קורט פתיתי צ'ילי
1 כפית אבקת שום מיובשת
3-4 כפות פרורי 'לחם' ללא גלוטן (פולנטה יכולה להחליף את הפרורים)
1 כף שומשום/קצח לפיזור על המאפה

אופן ההכנה :
לקערה גדולה להכניס את הכרובית המבושלת ולפרק עם מזלג לחתיכות קטנות.
בסיר קטן לחמם את שמן הזית ולהוסיף את כל המצרכים, פרט לכוס המים.
לערבב היטב עם מטרפה ידנית ולהוסיף בהדרגה את המים, ליצירת רוטב מעט סמיך.
לטעום ולהוסיף תיבול אם חסר.
לשפוך את הרוטב על הכרובית ולערבב היטב.
להעביר לתבנית האפיה המחולקת למנות,  המשומנת על כל חלקיה, את בלילת הכרובית.
לשטח היטב, לפזר פרורי לחם, שומשום קצת פתיתי צ'ילי ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.לאפות כחצי שעה, עד שהמאפה מזהיב.
להשאיר להתקרר בתנור הסגור.