מאפה משמשים, שקדים בניחוחות מטריפים – ללא גלוטן

מאפה משמשים, שקדים בניחוחות מטריפים – ללא גלוטן
זהו הם כאן
בין פירות הקיץ האוהבים עלי ביותר.
הצבע, הארומה, טעמי מתוק חמוץ שובבים,
מצאתי אצל הירקן, את אלה, הקטנטנים, כתומים, עם הדגשה באדום,
עם העלים הירוקים,
רכים ובשלים.
לקחתי ארגז קטן, תחפשו אותם גם, עומדת לשתף במיני פוסטי משמשים מדליקים,
העונה קצרה, המלאכה מרובה.

זאת לא ממש עוגה.
אולי חצי עוגה.המאפה הזה, מבוסס שקדים שטחנתי בסמוך לאפיית העוגה, בשילוב קמח קוקוס טעים ועדין, פולנטה אורגנית, צהבהבה, כן כן זו שמכינים איתה פולנטה איטלקית, מהירת הכנה,
בשילוב עם המשמשים, מתקבל מרקם מיוחד במינו, הטעמים משתלבים בצורה מושלמת ומעניינת,
התוצאה, מאפה שאהבתי, אפילו שטעמתי ממנו רק מעט.

מה לא נזכיר גם כמה חביבים הם אליינו מבחינה תזונתית?
נתחיל מצבעו המהמם, הכתום, מכיל בטא קרוטן המומר בגוף לויטמין A אשר מסייע בזמן מצבים סרטניים , בעיות עוריות ומיני מחלות בעיניים.
המשמשים עשירים במינרלים וויטמינים, כולל ויטמין C, ויטמינים מקבוצת ה B, ברזל, סידן, אשלגן, נחושת ואבץ…
יעיל בהקלה על עצירות, משפר מראה העור, להורדת לחץ דם, לאנמיה ועוד…
בקיצור, טוב שיהיו חלק מתפריט הפירות היומי, חבל שעונתם כה קצרה.

מאפה משמשים, שקדים בניחוחות מטריפים – ללא גלוטן

מתאים לתבנית קפיצית בקוטר 20

המתכון:
המצרכים:
8 משמשים בשלים ומתוקים, מגולענים וחצויים
200 גרם שקדים טחונים דק בבלנדר מקצועי או במטחנת תבלינים/קמח שקדים
2 כפות קמח טפיוקה/קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה + 1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף צ'יה + 4 כפות מים + 1 כפית תמצית וניל איכותית + 1 כף מיץ לימון
1/2 כוס קמח קוקוס
1/2 כוס פולנטה אורגנית להכנה מהירה
3/4 כוס סוכר טבעי/סוכר קוקוס
1/2 כוס חמאה טבעונית/שמן קוקוס במצב נוזלי
1 ו חצי כוסות חלב צמחי, ממליצה על סויה
2 כפות פרוסות שקדים לפיזור על העוגה + 2 כפות סוכר טבעי

אופן ההכנה: לחמם תנור ל 180 מעלות.לשמן תבנית קפיצית.
בקערית קטנה לערבב את התערובת צ'יה.
לקערה גדולה להכניס את כל המצרכים היבשים.לערבב היטב.כדי שלא יהיו גושים.
להכניס בבת אחת את שאר המצרכים הרטובים.
לערבב עם כף.
המרקם הסופי צריך להיות סמיך יותר מפנקייקס.
להעביר לתבנית, לישר את העיסה.להניח את חצאי המשמשים עם הפנים כלפי העוגה.ניתן לפזר את פרוסות השקדים מעל וכן 2 כפות סוכר גולמי.
להכניס לאפיה של כ 40 דקות, להוריד את החום ל 170 ולאפות עוד 30 דקות.המאפה שיהיה זהוב, לבדוק עם קיסם שאפוי בפנים, אם עדין רטוב להשאיר לעוד 10 דקות.
המאפה אמור להיות מעט לח בפנים!!! זה לא אומר שאינו אפוי, זהו המרקם!