שני עניניים על הפרק (פוסט),
שבועות אוטוטו כאן,
משום מה, חג שבועות,
מעלה לחץ וחששות אצל מי שמקפיד על תזונה טבעית, שאינה מבוססת על מוצרים מן החי,
מה מכינים,
איך,
מה התחליפים,
שייצא טעים, שיהיה מזמין, אם אפשר גם מזין.
עניין נוסף,
הכנה ביתית של התחליפים והתוספות, הגבינות, היוגורט, השמנת, ממרחים ומטבלים,
שיהוו את הבסיס להכנת שאר מאכלי החג.
עם הכנה והתארגנות מוקדמות,
נצליח גם במשימה הזו,
הכנה ביתית, איכותית מבחינת חומרי הגלם, ללא חומרים ותוספות מיותרים, ללא שימוש במוצרים מתועשים.
פסטה,
כמעט תמיד תופסת, קטנים וגם גדולים,
מאפה פסטה, המוגש כעוגה, ריחני ומגרה,
נראה לי, תמיד הולך, אז הפעם הכנתי מאפה שכזה, מאפה פסטוצ'יני, מ ש פ ח ת י ….וגם רעיון להגשה, כמנות אישיות…מה שתבחרו!
הפעם, בחרתי להכין את המאפה, ללא גלוטן וסויה, יש כאלה שזקוקים גם לזה.
אין שום בעיה להחליף לפיטוצ'יני מקמח כוסמין או רגיל, כמובן.
למתכון :
500 גרם פסטה פיטוצ'יני/ספגטי עשויה מאורז
1 כוס אגוזי מקדמיה/מקדמיה
11/4 כוסות מים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות קמח קינואה/עדשים/אורז
2 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
1/2 כפית חרדל טעים
2 שיני שום כתושות
2 כפות ממרח פסטו ביתי
1/2 כוס עשבי תבלין ירקרקים וטריים, קצוצים
2 כפות פירורי לחם ללא גלוטן
1 כפית מלח עשבים
פלפל שחור טחון טרי
להכנה :
לבשל את הפסטה לפי ההוראות הכנה.
במקביל, לטחון את כל המרכיבים, פרט לעשבי התבלין ופרורי הלחם, עד למרקם שמנת.
בקערה גדולה לאחד את הפסטה המוכנה וקרם השמנת.
להוסיף את עשבי התבלין, לערבב היטב.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן תבנית ולהעביר את תערובת של הפסטה והשמנת.
תבנית קפיצית, תאפשר, הגשה יפה וניתן לחלץ את המאפה בקלות.שימו נייר אפיה, שמנו אותו מעט, גם בצדדים ומלאו בתערובת.
פזרו את פרורי הלחם, קשטו בעשבי תבלין/ירקות…
אפו כ 30-40 דקות, עד שהמאפה זהוב.
הולכת לנסות ברגע שיגיע הבלנדר החדש שלי (הזמנתי את ה JTC בסוף :-)).
הי שני, תתחדשי!!! אני מרוצה ממנו.
בכל מקרה, ניתן לטחון גם בטוחן הידני, רק איתו רצוי להשרות ללילה במים חמים את האגוזים.
בהצלחה, שתפי בתוצאות.
תודה