מאפה שמרים או שמרים טבעיים מקמח כוסמין מלא – במילוי ירוקים וגבינות – טבעוני
הסיפור שעומד מאחורי המאפים הללו,
הוא כזה של חלק מהחיים,
חיים במקום אחר,
בתרבות שהיא שונה, חגים, שירים, סיפורים, הרגלים, ציפורים, נופים, שלגים, פרחים וצמחים.
כמו החוביזה בארץ🍀פגשתי צמח בר – פראי, שהגיע לזמן מאד קצר, שיש לנצלו.
יצאתי לליקוט
גם את אלו הירקרקים וגם מידע עליהם🌱
צמח הבר העונתי ה Bärlauch
שעטנז בטעם ובריח
בין שום ובצל
ארומטי
חריף
פיקנטי
יש דומים לו רעילים, כך שיש ללמוד אותם, לזהות, להריח ולטעום… תוך כדי הליקוט🌱
פניתי לכל מי שליקט לצידי,
אישה גרמניה, זוג בריטים, נשים ערביות, ארמנית,
ללמוד עוד, איך קוטפים, מתי, מה רעיל מה לא, מה מכינים איתם.
התוצרת הראשונה שהכנתי, מאד חריפה ירקרקה – פסטו משגע, אין צורך בתוספת תבלינים פרט למלח,
הטעם כל כך דומיננטי עמוק וחזק.
ניסיתי אותם בסלט ירוק טרי, וואו עוקצני ופיקנטי, משגע.
אותה אישה ארמנית, סיפרה שמכינה איתם בורקס, ובו בזמן, פתחה עלי עיניים מתרגשות, שאני בכלל יודעת מה זה…
אתם לא מתארים לעצמכם, כמה מרגש אותי, הגילויים, ככה תוך כדי, אני מטיילת המון, אם קרוב יותר, רחוק,
וחוקרת, עוד ועוד, קצת על הפטריות, על צמחי הבר המקומיים, על הסירפדים הגרמניים, על ההולנדר, הפרחים הלבנים שמכינים איתם סירופים משגעים וריחניים ועוד…
מרגע שהעלתי פוסט בדף האישי שלי וסטוריז באינסטוש שלי,
עם האוצר שחזרתי איתו מהפארק,
מריחה, אם לא לכתוב, מסריחה מערמות שום-בצל שלעסתי,
קיבלתי עשרות הודעות, רעיונות, שאלות,
ובעיקר היה משמח, לקבל הודעות, מכל מיני ישראלים החיים אול אובר, באירופה כולה, שמסתבר שהצמח המהולל הזה, צומח מרבדים מרבדים, ירוקים, ריחניים, גם פה בגרמניה, בשוויץ, באוסטריה, בהולנד, בלוכסמבורג ובטוחה שבעוד מקומות רבים.
עם הסטורי הראשון עם הפסטו, הכינו עוד רבים,
אז החלטתי לעבור, ליישום, למאפה, לאותו בורקס שהארמנית הציעה, בטוחה שהיא יודעת בדיוק למה כדאי…
זה הפסטו החתיך שהכנתי, פשוט פשוט, כפי שהסבירו לי ב'שטח', רק שמן זית ומעט מלח,
השאר כבר 'בילד אין' בטעמם של העלים.
ועדיין הייתי חייבת לנסות, פסטו עם צנוברים/ מקדמיה/אגוזי מלך וללא…
היו מהטועמים שהצביעו בעד 'הנקי' והיו שאהבו יותר את המשולב אגוזים.
כמובן שרצוי, מאד, לשטוף היטב את העלים,
מצאתי לא מעט שבלולים מתוקים, שאר חרקים וסתם שאריות אדמה וכו'.
אז הכנתי בצק, מכוסמין, כמובן שטחנתי לקמח, מהגרעיני כוסמין עצמם, מגידול אורגני,
ככה מתקבל לו קמח משובח, טרי, מלא, עשיר בכל טוב, מאפה אחד היה משולב שמרי פרא – מחמצת ובשני שמרים רגילים, יבשים.
והמאפה, לא יפה,
אבל המאפה, מאפה פרא-בר,
עטיפה מושלמת למילוי שנקטף לו טרי טרי בפארק השכונתי, ליד ביתי.
מאפה שמרים או שמרים טבעיים מקמח כוסמין מלא – במילוי ירוקים וגבינות – טבעוני
המתכון:
המצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי!
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
1/2 כוס מחמצת נוזלית/ 9 גרם שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן טבעי
2-3 כוסות מים, בהתאם לדרישת הבצק
למילוי:
איזה ירוקים שתבחרו: שום הבר, סירפד, חוביזה, תרד, מנגולד, שילוב של כמה – 700-800 גרם – שטופים, מסוננים, קצוצים
1 בצל סגול קצוץ דק
3 בצלים ירוקים כולל הלבן – קצוצים
4 שיני שום כתושות
3 כפות מהפסטו שהכנתי – אופציה
מלח עשבים ופלפל טחון טרי
150-200 גרם גבינה טבעונית, מעט יציבה, לדוגמה: גבינת אגוזים
אופן ההכנה:
נתחיל עם הבצק:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
המילוי:
בינתיים, לטגן בסיר, עם מעט שמן זית, בצל סגול, שום, הלבן מהבצלים הירוקים, עד ריכוך, שקיפות והזהבה קלה.
להוסיף את הירוקים שבחרתם, לאדות קלות, לתבל, להוסיף גבינה טבעונית שבחרתם, בהכנה ביתית או קנויה.
לקרר! חשוב, אחרת הבצק יקרע בזמן המילוי.
ההרכבה:
על משטח נוח לעבודה, לקמח מעט.
לפתוח מחצית הבצק, עם מערוך, לצורת מלבן.למרוח את המילוי, בשכבה לא עבה.עד הקצוות.
לגלגל לאט, לגליל. לחתוך לשבלולים בעובי של 2.5-3.
להעביר לתבנית משומנת.כשהשבלולים שוכבים, פתוחים כמו פרחים.
לתת לנוח.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לטפטף מעט שמן זית על המאפה.
כשהתנור חם, להכניס לאפיה עד שהשבלולים אפויים היטב, גם מבפנים, זהובים וקראנצ'ים בחוץ.
אם נשאר מילוי, שלבו אותה בחביתת קישקוש או בשקשוקה, או תאכלו אותו ככה…
אם נשאר בצק, כדררו ללחמניות כייפיות.
הכי הכי פראי, פשוט ומפנק.
מוזמנים לעקוב אחר ההכנה שלהם באינסטגרם שלי, בהייליטס מאפה פרא: אינסטוש עדי
ולמי שזקוק לבלנדר ויטמיקס שווה, גם לטחינת הקמחים, צרו קשר בפרטי, קבלו ממני, קוד קופון ותוכלו לרכוש אותו עם 10 אחוזי הנחה, הנחה שווה לכל הדעות!!!