מאפו טופו חומוס (בורמזי) – ביתי עם פטריות Vegan Mapo Tofu
מתקדמים עוד צעד,
רק אתמול הבנתי, שמעט מאד, שמעו, ראו, טעמו,
טופו בורמזי – טופו העשוי חומוס ולא סויה.
טוב שבאתי.
טוב ששיתפתי.
לשם הסקרנות, ההתעניינות, הגיוון, הבריאות…
קודם כל למי שטרם – פיספס או לא הספיק:
טופו חומוס – טופו בורמזי – מרכיב 1 – ויש, בהכנה ביתית מהירה ופשוטה

מאפו טופו חומוס (בורמזי) – ביתי עם פטריות Vegan Mapo Tofu
תקראו עליו,
תכירו,
עוד קצת,
גם חלופות בכלל, למקורות חלבון טוב ואיכותי, מהצומח,
אקסטרה מינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים,
ובכלל כייף להעשיר את המטבח, הבריא, המזין, מהצומח.

מאפו טופו חומוס (בורמזי) – ביתי עם פטריות Vegan Mapo Tofu

המתכון:
המצרכים:

300 גרם טופו חומוס – בורמזי ביתי
2 כפות שמן אבוקדו/זית/קוקוס
2כפות רוטב דו-באן-ג'יאן (להשיג בחנויות האסיאתיות)
3 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש (כמו השום)
1/2 כפית פלפל סצ'ואן גרוס
2 חופנים של פטריות מיני (מכל סוג, גם שמפניון)
4 גבעולים בצל ירוק קצוצים
2 כפות סילאן טבעי
3 כפות רוטב סויה תמרי
1 כף קורנפלור
2 כוסות מים
שומשום לפיזור מעל – להגשה

אופן ההכנה:
לחתוך את הטופו חומוס לקוביות קטנות.
לחמם בסיר נון סטיק את השמן.
להוסיף את קוביות הטופו, להתחיל להזהיב,
להוסיף את הקורנפלור, לנער את הסיר, כדי לערבב מבלי לפרק את הקוביות.
כשהן זהובות, 'נסגרות', נהיות יציבות,
להוסיף, פטריות, שום, ג'ינג'ר,
לנער שוב, דקה,
להוסיף את שאר המצרכים.
להשתדל ל'ערבב' בעדינות עם כף עץ או תוך כדי ניעור/הקפצה.
הרוטב מסמיך, תטעמו, תוסיפו אם חסר תיבול.
בשלו 6-7 דקות.
לא יותר, כדי שהטופו לא יתפרק.
הגישו עם אטריות זכוכית/אורז, פזרו מעט פתיתי פלפל סצ'ואן, בצל ירוק ושומשום.