מאפים מהירי הכנה במחבת – בצק עם 2 מרכיבים ומילוי ירוק מפוצץ גבינות – טבעוני ובריא מאד
המתכון:
המצרכים:
לבצק :
2 כוסות קמח כוסמין מלא + 1/2 כוס נוספת
1 כוס יוגורט סויה ללא המתקה
1 כפית מלח – אופציונלי
למילוי:
3-4 בצלים ירוקים כולל הלבן קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 חופנים של בייבי תרד
3 חופני עלי מנגולד
חופן עלי זעתר/פטרוזיליה
פלפל טחון טרי
מלח עשבים
מעט שמן זית
אופציה יאמי, לשלב גבינות טבעוניות, מה שאוהבים, אך לבחור מהמצוקות ולא הרכות.
אופן ההכנה:
בקערה נוחה לערבב את המצרכים לבצק, את שתי כוסות הקמח.את מחצית הכוס להוסיף לאט ובהתאם לצורך.
לעבד לכדי בצק נח.לוקח כמה דקות, הבצק מעט דביק.ניתן להוסיף מעט מעט קמח.
לכסות את הקערה ולתת לבצק לנוח רבע שעה.
בינתיים, לטגן במעט שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף שום ואת שאר המצרכים.פרט לגבינות.
לטגן הכל יחד, ממש מעט, לאידוי קל, כמה דקות ולקרר, חשוב מאד, אחרת הבצק נקרע כשהמילוי חם.להוסיף את הגבינות.
לחלק את הבצק ל 4-6.תלוי בגודל שתבחרו.
אני הכנתי בינוניים, יצאו 6.
לקמח היטב את המשטח עבודה ואת המערוך.לכדרר כל חתיכה לכדור ולרדד לצורת עיגול, לא עבה ולא דק מדי.
למלא בכמות נדיבה של המילוי ולקפל מעל המילוי את הבצק, להדק קצוות עם מזלג או לקפל אותן בתנועה סיבובית.
הכל מוצג בהילייט באינסטוש: מאפה במחבת
לחמם מחבת גדולה, שטוחה וכבדה, לשמן במעט שמן ולטגן את המאפים, על אש בינונית, שלא ישרפו והבצק כולו יהיה עשוי ומוכן.
הזהיבו את המאפים היטב, מכל הצדדים.
זהו, כמה קל, כמה כייף, מתגמל, בריא, משביע ומפנק.
רק מגלה סוד קטנה, שעומדת לעלות הפתעה שווה עבורכם, בתחילת השבוע, באינסטוש, חובה לעקוב וחבל לפספס:
עדיסטוש