תמונת מאפה משובלל וממולא

 

ריח מאפים ביתיים ועוד מעשה ידיינו…

המאפים המשובללים האלו, הם חגיגה.

בצק פשוט ומתאים כבסיס לעוד מאפים מבצק שמרים איכותי.

עשוי מקמח כוסמין מלא אורגני שנטחן טרי.

הבצק עצמו מתובל בעשבי תבלין מיובשים.

עיקר המילוי הוא תרד, עלי מנגולד ועלי קייל.
בחרתי להכין מאפי ג׳מבו, בעלי נוכחות רצינית גם בגודל וגם בטעם, יכולים להוות ארוחה בפני עצמה בליווי סלט ירקות וירוקים.

או להכין מהם מאפים קטנים שנכנסים פיקס ל'קטגוריית אירוח'.

הבצק נפלא ורב שימושים, כבסיס לפיצה, לחמניות ועוד…

ניתן לגוון ולשלב מילויים.

לבצק:

500 גרם קמח כוסמין מלא אורגני טחון טרי
9 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר חום
2 כפות מלח
3 כפות שמן זית
כף עשבי תיבול מיובשים (מה שאוהבים)
1.5-2 כוסות מים חמימים

לקערת מעבד המזון להכניס את המצרכים פרט למים ולמלח.
להפעיל לכמה שניות כשהקערה מכוסה, כדי שהקמח לא יעוף לכל עבר…לערבל החומרים ולהוסיף לאט ובהדרגה מהמים.
לא את כל הכמות, רק כמה שהבצק דורש.
לעבד על מהירות בינונית 3 דקות ולהוסיף את המלח עם מעט מים.להמשיך לעבד את הבצק עד שיתקבל רך נעים ולח למגע.
להמשיך לעבד את הבצק, עוד כ 7 דקות עד שהבצק אחיד ומתגלגל לכדור.
את כדור הבצק לשמן במעט שמן זית,לכסות במגבת מטבח ולתת לתפוח כשעה.

בינתיים נכין את המילוי:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
חבילת תרד קפוא שהופשר ונסחט מעודפי מים
4-5 עלי מנגולד שטופים וקצוצים
זר עלי קייל גם הם שטופים וקצוצים
אריזת שמנת צמחית להקרמה (השתמשתי בשמנת על בסיס כוסמין)
כפית אגוז מוסקט טחון טרי
חצי כפית פלפל לבן
מלח עשבים,לפי הטעם
כף מאותם עשבי תבלין מיובשים שהשתמשנו לבצק

נטגן בצל ושום עם השמן, עד הזהבה.
להוסיף את הירוקים והתיבול.
לאדות עד שאין נוזלים והירק רך ומוכן.
לטעום!!!! חשוב מאד שהטעם יהיה מודגש וחזק, הרי כל זה עומד להשתבלל לו בתוך הבצק.
להוריד מהאש.
להוסיף את השמנת, לערבב היטב ולתת למילוי להתקרר.

הכנת השבלולים:
כמות הבצק יכולה לההפך לארבעה מאפי ג׳מבו, היכולים להיות לארוחה.
או לשישה מאפים בינוניים או לשמונה קטנים.
לפי בחירתם יש לחלק את הבצק ולכדרר לכדורים.
לרדד כל כדור בצק דק דק על משטח מקומח קלות.
למלא במילוי שבינתיים התקרר (לחשב גם פה את כמות המילוי שמגיעה לכל מאפה ומאפה).
להניח את המילוי בעדינות על הבצק ולגלגל לנחש אחד ארוך ואותו לשבלל לשבלול.
להבריש את המאפים בשמן זית או לרסס בשמן ולהוסיף מעל מה שאוהבים…שומשום..זעתר…סומק…קצח.
להניח להתפחה קצרה נוספת כרבע שעה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
לאפות עד שמזהיב ממש, כדאי לבדוק אם מוכנים מבפנים.

למאפי הג'מבו לוקח מן הסתם יותר זמן אפיה גם בגלל גודלם וגם בגלל המילוי שמגולגל לו שם בפנים.
זמן האפיה תלוי בגדול המאפים שבחרתם להכין,זה יכול להיות עד 45 דקות לגדולים.