מאפינס אוכמניות של סטארבקס – משודרג בבריאות, ברכות, טבעוני ובקלי קלות
מכירים את זה שקופצות תמונות, קופצים זכרונות, מפייסבוק, מגוגלוש, או מכל מיני אפיקציות שונות ומשונות?
אתמול בבוקר, ג'ויה שלי, שלחה לי הודעת וואצ, עם תמונה מלפני 9 שנים בול! שבה היינו, בברלין.נסיעה שניה, שלנו לברלין, מאז שעברנו, לגרמניה.
נסענו בעניני עבודה, ומה אכתוב מה, שהקור היכה, השלג, ההלם וגם כמובן לצידם, החדש, המרגש, כשעבורנו, זה מרגיש שהעולם, סביב חייב לעצור, אבל לא,
חורף עז וקר, החיים כמנהגם ממשיכים, אז ניסינו גם…
התארחנו בדירת קסם של חבר, במיטה של המיטה, הזמנתי, סיורים מדליקים, בעיר, שפצחו התאהבות עמוקה עם העיר – ברלין.
עם ולמרות, התנאים הכי פחות אופטימלים, אבל ממש.
באחד מסיורי הגרפיטי, המשגעים אגב, שילדים היו מרותקים, תמיד טוב לבחור גם כאלה, כשמצב הקפאון הגופני, כבר הגיע לדיייי, כבר אי אפשר, מינוס 12, מה שלא שמנו, איך שלא התעטפנו, הבנו שכדאי ורצוי לעצור להפסקת התחממות, ושם זה קרה, הזמנו צ'אי רותח וסמיך ומאפינס אוכמניות פירורים, או בשמו, הידוע בעולם, מאפינס סטארבקס!!!
9 שנים אחרי, מינוס חמש, שלג לבן, מילא כבר את כל העציצים, המרפסות, הרחובות, השקט הלבן,
התמונה מאז,
ה מ א פ י נ ס ה ל ל ו !!!
אימוש, אולי תכיני?

מאפינס אוכמניות של סטארבקס – משודרג בבריאות, ברכות, טבעוני ובקלי קלות
הם לא הכי פוטוגנים, מודה,
אבל הם הכי הכי, הם רכים רכים, אוורירים בטירוף, היינו בשוק, כולנו,
טעימים מדי – יש כזה?
עם פירורים מושלמים וריחנים, עשויים, מקמח כוסמין מלא, ניתן לשלב כוסמין מלא ולבן, גם, עם שמן זית עדין, חלב קוקוס דווקא, שהביא איתו, רכות ולחות, מסתבר…ללא טעם קוקוסי כלל!
בקיצ, תעבדו בול עם הוראות ההכנה, תזכו ברגעי חסד-מאפינס מפנקים מדי, אמרנו, יש כזה?
ואגב, 4 מהם, קיבלו תוספת פטל, בשבילי…

מאפינס אוכמניות של סטארבקס – משודרג בבריאות, ברכות, טבעוני ובקלי קלות
14 נפלאים


המתכון:
המצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא / קמח חיטה מלאה (אפשרי חלק מהקמח להמיר לקמח לבן)
1/2 כוס סוכר דמררה טבעי/ סוכר קוקוס בהיר
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כפית אבקת סודה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל אורגנית
1/3 כוס שמן זית (אל חשש אין טעם לשמן)
1 כוס חלב קוקוס
2 כפיות חומץ תפוחים
1 – 11/2 כוסות אוכמניות טריות או קפואות
לתערובת הפירורים:
1/2 כוס קמח כוסמין מלא / לבן
1/4 כוס שקדים טחונים/קמח שקדים
1/3 כוס סוכר דמררה טבעי/סוכר קוקוס בהיר
3 כפות שמן קוקוס מוצק
1 כפית קינמון

אופן ההכנה:
נתחיל עם הכנת תערובת הפירורים:
בקערה נערבב את כל המצרכים, בידיים, ליצירת פירורים.אם יש צורך תוסיפו מעט שמן.
נחמם תנור, ל 180 מעלות.
נשמן תבנית מאפינס.
בקערה נערבב את כל המצרכים היבשים, נערבב. נוסיף את הרטובים, עדיין לא להוסיף את החומץ והאוכמניות, נערבב כך שלא יוותרו כלל גושים, אך לא יותר מדי, ערבוב רב פוגם בתוצאה הסופית.
זה הזמן להוסיף, את האוכמניות, לערבב שוב ואת החומץ, הבלילה נהפכת מיד למט בהירה יותר ואוורירית.
לא להתמהמה, למלא את השקעים, בבלילה, שימו לב לפיזור שווה של האוכמניות בכל השקעים.
למלא 3/4 מהשקעים.לפזר בנדיבות מהתערובת הפירורים, בכל שקע.
נכניס לתנור, לאפייה של 20-25 דקות.תלוי אם הפירות טריים או קפואים, לכן בדקו כבר לאחר 20 דקות, עם קיסם, אך לעומקם, כדי לוודא שהמאפינס עצמם אפויים ומוכנים…ולא באזור הפירורים… לתת להם להתקרר ולהתייצב.

אוהבים מאפינס, כמונו?
קבלו עוד מתונים מפלאים:
מאפינס תפוזים טבעוני ממולאים בהפתעה -טעימים, בריאים ומזינים – מתכון חובה!

מאפינס שוקו שוקו שוקולד – טבעוני, מפנק ומזין!

לאינסטגרם שלי, שבכל שעה, כמעט מתעדכן…חחח, בואו:
עדיסטוש