מאפינס דבש תמרים, טבעוני, מכוסמין מלא והמתקה טבעית, רכים רכים, משגעים
דווקא כייף שמתקרב לו חג.
ולא סתם חג, ראש השנה.
הסימבוליות שלו,עבורי תמיד היתה משמעותית.
סמן דרך.
סמן של רגע בזמן.של עצירה, ולו דווקא כדי להמשיך הלאה וקדימה, עוד ויותר ממה שהיה עד כה.

לעמוד לרגע בפתח הדלת, עם הגב לים, עם הגב לשם,
ולהביט, פינמה והחוצה.
ולהמשיך לצעוד.
מן סוג של טקס.
טוב שלפעמים מוכתב לנו משהו מבחוץ.
השנה שהיתה, שעברה לה במהירות בזק, היתה ממולאת בכל כך הרבה עשייה ויצירה, התקדמות, פרידה, חיבור, יחד ושפע.
וזו שפה מחכה לה בפתח, עומדת להיות,
אפילו יותר.ועוד.
כל הפלטפורמה הזו של הבלוג, המשמעות שלה, עבור כל אחד ואחד, שמוצא בה, תמיכה, עזרה, פתרון, עצה או מתכון,
מקבלת גם היא עוד ועוד פיינטיונינגים.
סוף סוף, נפתחת האפשרות, נפרשת היריעה, שבה אני שמחה ויכולה, לשתף, להעביר, ללמד, את מה שיש בי, שניצבר במהלך לא מעט שנים.
לקחת עוד מקום, מקום משמעותי לחלומות שנחלמו להם שנים.
לקחת את כל העושר והניסיון, ולהביאם לכדי ביטוי ומימוש.

…מסעות כתבתי, כן, כן, אחד החלומות, שבעצם מאחד כמה וכמה חלומיות בתוכו, מסעות נשיים בעולם, מסעות בסימן אוכל, אומנות, תבות אותנטיים וייחודים, מסעות שיקים ופינוקיים, שמתאימים לנו, הטבעוניות, איזה כייף? לא חלום?
למסע הבא:
לדרום הודו
לקוסטה ריקה

עם שק של מסעות בעולם, של ליווי קבוצות, אימון mental wellness, כשהכל נוגע בצורה זו או אחרת, בעולם שלי, שממנו אני באה, בו אני מאמינה.
עם שיתוף כל מה שקורה אצלי במטבח, אצלי בבטן, וגם בלב.
התחלתי מהמאפינס…ולא סתם, אלא של ראש השנה.
בתור ילדה,
עוגת דבש הריחה לי תמיד נפלא, אך משום מה זה היה נגמר שם…אולי כי היא נחשבה לאחת מעוגות החנק.
שנה שעברה העלתי לבלוג עוגת דבש סילאן נפלאה, בשכבות.
היום בבוקר, התיישבתי לתכנן את 'מרתון המתכונים לראש השנה',
שעומד להיות משגע, מטורף ממש.
החלטתי דווקא להתחיל מהסוף.
כאלו מאפינס, מעולם לא יצאו לי.בום!!! בחיי.
משהו בזמן ההכנה שלהם, שילוב המרכיבים, הרגשתי שהן עומדים לצאת שוס גדול.

אתם מוזמנים לעשות חזרה גנרלית.למה לא? תהנו מהם בסופ"ש הקרוב.
בל נשכחה, את ההדגשים, שתמיד ילוו את המתכונים שאני חולקת אתכם.
שיהיה פצצות בטעם, שיהיה בריא ומזין עד כמה שניתן, ושתמיד יראה טוב, יראה אסתטי ומושך.
אז אלו,
ואני עדיין בשוק, איך הם יצאו כאלה ענניייים.
השתמשתי בקמח כוסמין מלא, כזה שטחנתי לבד.כמובן שקנוי,הולך.
ההמתקה, היא משולבת סילאן טבעי אורגני וסוכר קוקוס, ששניהם נתנו טעמים נפלאים ושלא נדבר על הצבע של העוגה, על המתיקות העדינה….יצאתי מרוצה.מאד.

מאפינס דבש תמרים, טבעוני, מכוסמין מלא והמתקה טבעית, רכים רכים, משגעים

14-16 מאפינס

המתכון :
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כוס סוכר קוקוס
2 כפיות תערובת תבלינים כמו:ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי…
1 כפית קינמון
1/2 כוס סילאן טבעי אורגני
3 כפות שמן זרעי ענבים/קוקוס/כל שמן נייטרלי אחר
2 כפות שקדיה
1/2 כוס יוגורט סויה
1 כוס ורבע חלב סויה מחומם עם שקית תה צ'אי מסאללה/אבקת צ'אי מוכנה, כהה וחזק
1 כף חומץ תפוחים

אופן הכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית מאפינס.כולל דפנות.
בקערה אחת לערבב חומרים יבשים.
בקערה נוספת לערבב את הרטובים, ללא החומץ ולא את כל כמות החלב בבת אחת אלא בהדרגה.
לאחד בינהם.
לערבב קלות עד שהבלילה חלקה וללא גושים.להוסיף את החומץ, לערבב קלות.הבלילה מקבלת ממש קצף בתוכה.
להעביר בעזרת מצקת את הבלילה לתבנית שקעים ששמנתם בנדיבות מראש.
להכניס לאפיה, לתנור המחומם, 25 דקות, כדאי לבדוק כבר לאחר 20 דקות עם קיסם.חשוב שהמאפינס יהיו אפויים אך מעט לחים.
להוציא מהתנור, לתת להתקרר ולהתייצב.

אם מתחשק לכם לתת באקסטרה פינוק, אז תשקיעו בקרם המשגע הזה.
לקרם :
1 פחית קרם (!!!) קוקוס, לאחר שהות של מינימום יממה בקירור
1/2 כוס אבקת סוכר (ניתן להכין לבד) מסוכר קוקוס בהיר, מסוכר טבעי גבישי
1/2 כפית תבלין כורכום
להעביר את תכולת פחית קרם הקוקוס המקוררת מאד לקערה.להקציף בעזרת מיקסר ידני פשוט, עובד מעולה.עד שהקרם הופך לקצפת, להמתיק בסוכר הטחון לאבקה או להשתמש באבקת סוכר מוכנה.ההקצפה לוקחת כמה דקות.אם רוצים להגיע לתוצאה סמיכה ויציבה, רצוי להוסיף אינסטנט פודינג אורגני, בערך 5-4 כפות ואז לוותר על אבקת הסוכר.

לעוגת הדבש, המקסימה, מוזמנים להכנס לקישור הבא: עוגת דבש תמרים משגעת, טבעונית, מעוטרת קרם ושברי קרמל ואגוזי לוז

להצטרף אלי לאחד המסעות הקסומים:
לדרום הודו
לקוסטה ריקה

סופ"ש נעים
עדי