זה הסתיו וזה הזמן,
של דלעת, דלעות, מכל הסוגים והמינים,
זה עלים
של שלכת,
זה
בצבעים
של צהוב כתום אדום וחום,
של תבלינים מחממים.
מאפינס דלעת בריאים, טבעוניים – מקמח כוסמין מלא ובהמתקה טבעית ונגיעות שוקולד מריר לפינוק!
זו לא ארוחה שונה מארוחת פנקייקס או קרפים,
מאפינס בומב אחד,
לצד צ׳אי מפנק
זו ארוחה!!!
כן, כמו לאכול סנדוויץ🤎

ושוב אותו הניגון…
שיש ויש ואפשר שעוגות בחושות- מאפינס שכאלה, מעבר להיותם טבעוניים, זאת אומרת ללא ביצים, ללא הקצפה, ללא חמאה,
ובנוסף שימוש בקמח כוסמין מלא או חיטה מלא,
יהיו, עננים רכים, אווריריים, קלילים, מפנקים ו ט ע י מ י ם !!!!
הרבה מדי אני שומעת וקוראת, המלצות לרדת משימוש מקמח מלא,
או מקסימום לשלב חצי חצי.
אז אני בוחרת בשלם, באיכותי, במזין.
משערת שאתם איתי, נכון!!!
ונעבור לדלעת,
שמרבית איכויותיה, נשמרות גם לאחר האפייה,
והיא פה בכמות ממש יפה,
מעשירה ומזינה את המאפינס הנהדרים,
בנוסף ההמתקה היא טבעית, ושוב התמרים לעזרתינו.

מאפינס דלעת בריאים, טבעוניים – מקמח כוסמין מלא ובהמתקה טבעית ונגיעות שוקולד מריר לפינוק!
12 מאפינס

למתכון:
המצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפיה + 1/2 כפית סודה לשתייה
1/3 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
4 כפות ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1 ורבע כוסות חלב סויה
1/4 כוס שמן זית
2 וחצי כוסות דלעת מגוררת
1 כף חומץ תפוחים/הדרים
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר או פיסות שוקולד קצוץ (רק אם בא לכם…)

אופן ההכנה:
נחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית מאפינס היטב כולל דפנות, עד למעלה.
בקערה נוחה, גדולה, לערבב את המצרכים היבשים, היטב.ללא השוקולד והדלעת.
להוסיף נוזלים, ללא החומץ.
לוודא שלא יהיו גושים.
הבלילה סמיכה מפנקייק.
להוסיף דלעת מגוררת ושוקולד.
לערבב עוד קצת, לבלילה סמיכה ואחידה.
להוסיף חומץ.
לערבב עוד קצת, עד שהבלילה מקבלת מרקם אוורירי ובהיר יותר בזכות החומץ.
להעביר לשקעים.
למלא קצת יותר מ 3/4 גובה השקעים.
להכניס לאפייה, בין 35-40 דקות.
נידרשת פה אפייה מעט ארוכה יותר בגלל הלחות של הדלעת.
ממליצה לבדוק עם קיסם, כבר בחצי שעה.
חשוב שהקיסם יצא לח אך לא עם פירורים דביקים.

תנו להם להתקרר…מעט! חילצו מהתבנית.
תתענגו!
נהדר לאחר הקפאה!

בואו בואו, הצטרפו אלי:
עדידוש באינסטוש