הפוסט היום מוקדש לאמהות נואשות,
הזועקות הצילו ומהר,
מיילים, הודעות בפרטי,
מה להכין ותכף הילדים במסגרות…

תעלי פוסט מלוח,
מתוק יש מספיק וגם די.
הילדים שלי לא אוכלים ת'סנדוויצ'ים,
אם כן רק שאלה עם ממרח מתוק…
באה לעזרה, יש לי ילדה כזו, של לא לסנדוויצ'ים.
קופסאות עמוסות בפירות, בעגבניות שרי, מקלות גזר ותמיד תמיד תשמח למאפה מלוח כלשהו.

אולי גם אתם וגם שלכם,
יאהבו, ישמחו על הגיוון.
מכינים מנה או שתיים, מקפיאים.מוציאים בבוקר בבוקר…טרי וטעים.
אם ממש רוצים, מכת חום של טוסטר אובן תתן פה אקסטרה פינוק.

שמחה מאד לשתף במתכון בסיסי, גנרי,
פשוט להכנה, פשוט מבחינת המרכיבים.
קחו אותו,
קשטו אותו בצבעים, בטקסטורות, בירקות מאודים, מוקפצים, זיתים ועגבניות.
שלבו קמחים, תבלינים…
חלופה נהדרת, מזינה, מפנקת ומגוונת לאחת מהארוחות, בוקר, צהריים, כשהילדים מחוץ לבית.

גם המאפינס יכול להפוך לסוג של 'סנדוויץ', אבל הוא כבר בקטגוריה משודרגת, בטקסטורה מפנקת…
הגבינה שהילדים שלי מאד אוהבים,
היא גבינת סויה משולבת, היא רכה ובמרקם שמנתי מהמם.
אצרף קישור למתכון שלה, תכינו אותה עם תוספות או בלי, לפי אהבתכם, 'כדור גבינה משגע'.

למתכון :

1 ושלושת רבע כוסות קמח כוסמין טרי בטחינה ביתית (ממליצה בחום)
1 כפית מלח עשבים
קורט צ׳ילי
3/4 כוס עשבי תיבול
2 כפיות אבקת אפיה
1 כף וחצי חומץ תפוחים
1 כוס וחצי חלב סויה ביתי או קנוי
4 כפות שמן זית
1/2 כפית חרדל דיז'ון

אופן ההכנה:

בקערית לערבב חלב סויה עם חומץ התפוחים.יווצר חלב מעט סמיך, מעין תהליך גיבון קל.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן תבניות מאפינס.
הכמות הזו מתאימה ל 6 מאפינס גדולים ו 12 קטנים.
בקערה לערבב את החומרים היבשים.
להכין מראש את כל שאר המצרכים ולהוסיפם בבת אחת לקערת היבשים.
לערבב רק עד שלא יהיו גושים בבלילה.
להוריד את חום התנור ל 190 מעלות.
לצקת בעדינות קצת יותר מחצי גובה תבניות המאפינס.
לקשט בטימין/שומשום/קצח…ולהכניס לתנור לאפיה של כ 30-35 דקות.
תלוי בגודל התבניות.
לבדוק עם קיסם וחשוב שהמאפינס יזהיבו יפה יפה.

*** מזמינה אותכם מאד להצטרף לדף הפייסבוק 'דובדבנים של טעם', מתרחשים שם דברים יומיומיים…***