מאפינס פיצה ללא גלוטן טבעוני – פצצת חלבון משובחת – עם המרכיב הסודי
מאפינס שהוא ארוחה
ביקשתן מלוח
ביקשתן ללא גלוטן
ביקשתן פתרון גם עבור צליאקים שאינם יכולים לצרוך שיבולת שועל
אז קבלו בהכי בריא מזין מפנק משביע וטעים
והוא מתאים לכולם כולם
וכן צריך בלנדר או מעבד מזון חזק שיטחן היטב

יש לנו פה חלבון סופר עשיר ואיכותי
וגם פחמימה – כי ככה זה עם הקטניות, יש בהן הכל
למה לאכול יותר קטניות?
לפי הנחיות התזונה של משרד הבריאות הישראלי, מומלץ לצרוך קטניות באופן יומיומי. הסיבה היא ההרכב התזונתי המוצלח שלהן לצד תועלות בריאותיות שונות שהוכחו במחקרים רבים
לקטניות יש הרכב תזונתי ייחודי, כאמור הן מכילות יחסית הרבה חלבון, הן גם מכילות כמות גבוהה של ויטמינים מקבוצת B, ברזל, אבץ, מגנזיום ועוד
עשירות ב בסיבים תזונתיים
מרבית ארגוני הבריאות בעולם כולל משרד הבריאות הישראלי ממליצים על קטניות כמקור מרכזי לחלבון. בהנחיות התזונה הישראליות מעודדים את הישראלים לצרוך קטניות מדי יום
אז יאללה להשרות את העדשים
ולהנביט מה טוב

מאפינס פיצה ללא גלוטן טבעוני – פצצת חלבון משובחת – עם המרכיב הסודי
9-10 מאפינס גדולים משביעים וסופר משובחים

חשוב ! לסרטון ההכנה לחצו על הקישור הבא: מאפינס בהכנה
המתכון:
מה צריך ואיך מכינים:

כוס ורבע עדשים צהובות / כתומות השרייה והנבטה תמיד יעשו טוב
1/2 כוס גבינת סויה לבנה ביתית או קנויה
כף אבקת פסיליום (לקנות בבתי הטבע)
1 כפית מלאה אבקת אפייה
2 כפות שמן זית
לערבב טוב
לכסות ולתת מנוחה של רבע שעה
להוסיף כף פתיתי/אבקת שמרי בירה לטעם גבינתי
תבלינים בנדיבות – מה שאוהבים
2 כוסות מיקס של כל מה שאתם אוהבים:
זיתים ירוקים/שחורים, פלפל אדום קצוץ, עגבניות טריות קצוצות, עגבניות מיובשות טחונות, בזיליקום, אורגנו, גבינות למינהם כמו מוצרלוש פטה וכו
ל ט ע ו ם ! כן כן חשוב ולהוסיף מה שחסר.
לחמם תנור ל 190 מעלות
לשמן תבנית שקעים בשמן זית
למלא את השקעים
ולאפות עד הזהבה יפה וכמובן לבדוק עם קיסם שיוצא יבש כמעט – לי לקח באפייה על טורבו 32 דקות