מאפינס שיש, שוקולד – וניל, ענני פינוק טבעוניים
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין 70 אחוז
1 כף אבקת אפייה
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר גולמי טבעי או סוכר קוקוס בהיר (לאוהבי המתוק…3/4 כוס)
קורט מלח
קורט מחית וניל או כפית תמצית איכותית
1/2 כוס שמן זית
1/2 1 כוסות חלב סויה
3 כפיות חומץ תפוחים/הדרים
2 כפות אבקת קקאו אורגנית
1 כף אבקת חרובים
1/2 כוס פצפוצי שוקולד/שוקולד צ'יפס מריר/שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 170 מעלות.
לשמן תבנית מאפינס, ממליצה על סיליקון. לחילוץ קל ושלם.
קודם כל נעשה קסם לחלב הסויה.נשפוך אותו לקערית, עם כפית חומץ.שיתחיל שם תהליך גיבון.
בינתיים, לחלק את שאר המצרכים לחצי.בשתי קערות נפרדות.פרט לקקאו, לאבקת החרובים ולשארית החומץ.
להוסיף את הקקאו ואת אבקת החרובים, לקערה אחת, לערבב היטב, שלא יהיו גושים.
להוסיף מחצית מהחלב המגובן לכל קערה.לערבב בעדינות, עם מקציף ידני (לא חשמלי).להוסיף כפית חומץ לזו, כפית חומץ לשניה.
יש לנו 2 קערות, אחת עם בלילה לבנה והשניה שוקולדית.
בזריזות, נמלא עם כף, כל פעם, מבלילה אחרת, את השקעים המשומנים…אם שכחתם.פעם כף כזו ופעם כזו.ליצור מראה שיש.
לפזר את פתיתי השוקולד ולהכניס לתנור, לאפייה של 25-30 דקות.תלוי בגודל השקעים.בדקו לפני שאתם מוציאים, עם קיסם, שהמאפינס עשויים, קיסם יוצא כמעט יבש, מעט לח אך אפויים בהחלט.
להוציא.לתת להתקרר וכן להתאפק…רק קצת…
תהנו הרבה!
תחזרו לספר לי, שלחו תמונה ושתפו עם האהובים במתכון הכייפי.
קפצו לבקר אותי גם באינסטה, ככה בין לבין שהמאפינס עולים לגובה, מפיצים ריח, ניפגש!
היי 🙂 יש לי קמח כוסמין מלא וקמח לבן…יעבוד אם אעשה חצי-חצי? לא נתקלתי פשוט בקמח כוסמין 70%
בוודאי!!!
אפשר להכין את זה כעוגה בתבנית אינגליש קייק?
בוודאי
אפשר לוותר על אבקת חרובים?
בוודאי, תמירי בקקאו או שוקולית איכותית
מתכון מעולה! מומלץ בחום!
נהדר, תודה, שמחה שאהבת יעל
האם אפשר עם חלב שקדים
אפשרי, הרבה פחות אווריריות למאפינס. אם אפשרי תכיני עם חלב שיבולת שועל.