פיתות עשויות מקמח כוסמין מלא – עשויות במחבת, ענני פיתות, לא יאומן!!!

יש מי שחושב
שהלכתי רחוק.
אני מאמינה בדרך הזו.
למצוא את החלון במהלך השבוע/סופ"ש ולהכנס באמאמא של ההערכות.
השריה של קטניות, הכנה של 2-3 מנות שיהיו מוכנות בשלוף.
תוספת של זה או זה ויש ארוחה מצויינת לכולם.
ועוד דבר נוסף,
אני טוחנת קמחים לבד, בבלנדר ייעודי.
ומכינה חלבים צמחיים לבד, במכונת החלב.
גם ככה יש לי בלנדר חזק, שיודע לעשות זאת, אז ב 5 דקות מכינה קמח כוסמין, עדשים, קינואה, כוסמת, אפונה, שיבולת שועל…
אתמול בבוקר הכנתי 2 ק"ג של בצק מקמח כוסמין. ברור שמלא, מלא מלא.

2 ק"ג קמח כזה, נותן אפשרות להכין כל כך הרבה דברים נהדרים.
הכנתי בצק פשוט, נוח, המתאים למתכון פצצה זה וגם לעוד.
מחצית ממנו הכנתי עם מחמצת כוסמין ומחצית משמרים.
את הפיתות האלו, הכנתי עם מחמצת.איך אתם איתה? התנסיתם? מאד אוהבת לעבוד איתה.
שמחה על התוצאה גם מבחינת הטעם וגם מבחינה בריאותית.

ניסיתם כבר להכין פיתות?
ועוד במחבת?
יש בזה קטע אחר לגמרי.הן מקבלות חריכה קלה, טעם וריח קל של פיתות מהאש.פריכות מאד בפנים ובחוץ קראנצ'יות.
הן משגעות.
הן תפוחות, הן יפות, נפתח כיס נהדר, אם תבחרו להכניס לתוכו הפתעות או פשוט לנגב איתן ממרח חומוס ביתי, מזין, שכולם אוהבים, ואולי בתוספת כדורי פלאפל משגעים, ירקרקים, אפויים בתנור…כנסו ללינק הבא: חומוס, פלאפלים ופיתות אפויות בתנור.
או לשם הגיוון, פאבה משגעת, החומוס היווני: פאבה
או או
לתת טוויסט בעלילה וללכת על שווארמת טופו מעלפת

פיתות עשויות מקמח כוסמין מלא – עשויות במחבת, ענני פיתות, לא יאומן!!!

המתכון:
מצרכים:
לבצק המאפים/לחמניות:
500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי! ניתן לשלב חצי מלא חצי לבן
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
9 גרם שמרים יבשים/ 1 כוס מחמצת נוזלית
4 כפות שמן זית
1 כף סילאן טבעי
2-3 כוסות חלב שקדים חמים/מים חמימים, בהתאם לדרישת הבצק (אם אתם מכינים עם המחמצת, יש להפחית מכמות הנוזלים, בהתאם לדרישת הבצק)
אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את הנוזלים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.
להעביר את הבצק למשטח העבודה.
אני אוהבת את הפיתות במשקל 70 גרם.לקמח מעט, לרדד לצורת פיתה,עגולה ויפה.בעובי, בערך של כחצי ס"מ.
להכין את כולן.
לחמם מחבת כבדה או נון סטיק.
להעביר את הפיתות, כמה שנכנסות מבחינת גודל המחבת.להזהיב צד אחד ולהפוך.התהליך קורה מהר…

הן מהממות, אווריריות, טעימות,
נסו ותהנו!!!

מוזמנים להצטרף אלי, גם לאינסטוש שלי
עדי

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה