מאפינס תפוזים טבעוני ממולאים בהפתעה -טעימים, בריאים ומזינים – מתכון חובה!
בטח כבר עליתם על זה, ששבת בוקר, הוא יום יפה, אמא שותה אחד קפה ובשקט בשקט, כשעוד כל כך שקט וחשוך בחוץ,
נכנסת למטבח, להכין משהו, לרוב, לאפות, עוגה לסופ"ש, ששלנו הוא ארוך.
הלילות קרים קרים, הבקרים, לוקח להם זמן, להתעורר, עד שעולה האור ויורד קצת הקור…יש לי זמן מחשבות, תכנונים, והחלטה מה הפעם…
מסממני בוא הסתיו בואך החורף – פירות הדר.
ואיך לא תפוזים.
הירקן שלי, תמיד זוכר לציין, מה יש לו מישראל, השבוע, היו תפוזים והמון תמרים מעולים.
איך לא.
לקחתי 5 ק"ג.שיהיה, להתרעננות, לויטמין סי, לעשות נחיתה רכה, מפירות הקיץ המופלאים, למבחר המצומצם של החורף.
הכנתי פונץ' לבראנץ' שבת, היום, חתכתי שמיניות, כמו שסבא היה חותך, והכנתי את אלו.
מאפינס מופלאים, רכים רכים.מקמח כוסמין מלא מלא, אל חשש, צעד צעד אל תוך המלא והמזין.
הרגל חשוב, שכדאי לשלבו באפייה הביתית.
תאמינו או לא, זה עובד.הטעם מעט יותר שונה, המרקם לעיתים גם, הלשון, הטעמים, החיך בכלל, מתרגלים.להתרגל למשהו טוב זה טוב, לא?
השתמשתי בשמן זית עדין, וזה כל כך שידרג, בעדינות, לא מורגש, אך מתקבל טעם חדש.
ולמה לא שניתן עוד טוויסט חמוד חמדמוד?
נמלא אותם בפודינג תפוזים – וניל?
לאקסטרה עננות, רווריריות, פינוק וכייף?
שבת לא?
מאפינס תפוזים טבעוני ממולאים בהפתעה -טעימים, בריאים ומזינים – מתכון חובה!
המתכון:
המצרכים:
למאפינס:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1/2 כוס חלב סויה
1/3 כוס שמן זית עדין
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית גרידת קליפת תפוז
תוכן התפוזים שסחטנו
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כוס סוכר קוקוס בהיר/ דמררה
לפודינג תפוזים – וניל:
3/4 כוס חלב סויה
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס סוכר קוקוס בהיר/דמררה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית אבקת כורכום
1 כפית גרידת תפוז
אופן ההכנה:
נתחיל עם הכנת הפודינג:
לערבב יחד חלב, מיץ, סוכר, וניל, קורנפלור, כורכום, טוב טוב בסיר קטן ולהדליק את אש על חום בינוני.
עד שהתערובת חמה, לערבב תוך כדי, אפשר עם מערבל יד.להוריד לחום נמוך, לבשל כמב דקות, עד שהפודינג מסמיך, ויש הפתעה טעימה כל כך!
להוריד מהאש, להוסיף את גרידת התפוז.לערבב היטב.
לצנן.
נחמם תנור ל 180 מעלות.
נערבב בקערה מיץ תפוזים וחלב סויה, ניתן לזה לעמוד ולהתגבן.
נערבב את היבשים בקערה נפרדת.
לקערת הרטובים, נשלב את שאר המצרכים הרטובים.לערבב קלות.
לצרף את היבשים לרטובים.לערבב בעדינות, לא יותר מדי, רק שלא יוותרו גושי קמח.
להעביר לתבנית מאפינס משומנת בשמן זית.למלא עד גובה 3/4, כדי שלא יעלו על גדותיהם…
לאפות, 25-30 דקות, תלוי מה גודל המאפינס.לבדוק עם קיסם.
נמלא אותם: חור עם האצבע (כן כן) לא עד למטה.
לשקית זילוף, נכניס את הפודינג, פנימה לתוך החור ומסביב לו, מעל המאפינס.
אפשר לקשט באבקת סוכר טבעית, בסוכריות, בגרידת תפוז…או ככה, נפלאים כמו שהם.
תכינו אותם, תהנו, טובים לבוקר, לבית ספר, לעבודה, לאתנחתא של אחר הצהריים, עם תה, קפה, צ'אי.
הכנתם? תיהיו כייפים, תשלחו לי תמונה לפייס או לאינסטוש שלי: עדיסטוש
לעוד מאפינס נפלאים תמיד ולחורף בפרט:
מאפינס דלעת בריאים, טבעוניים – מקמח כוסמין מלא ובהמתקה טבעית ונגיעות שוקולד מריר לפינוק!
מאפינס שוקו שוקו שוקולד – טבעוני, מפנק ומזין!