מה שקורונה ביש מזמנת…אז נכנסנו למטבח הוא ואני.
הוא בצד הבטוח אני בפחות.
בתוך יום מטורף בעשייה ויצירה,
אמרתי, יאללה בואו נעשה חדש,
נצלם וידאו, נבשל ביחד.
כולנו בבית.
כל אחד וכישוריו.
הפעם הבנים ואני.
הענק צילם, הגדול ערך ואני…יו נו…
אז הכל און ליין, השיגרה שהתהפכה, התוכניות שהשתבשו, לאו דווקא לרעה…
הביא אותי-אותנו למטבח, ביחד.
תאמינו או לא,
משתפת אתכם במתכון שנחלם בלילה, מאמינים?
ממש ככה!
החלטתי שהולכת דווקא עליו, זה לא סתם…
חלום…יכול להיות גם סוג של בשורה.
מילא אני עם עצמי, עושה ניסויים, אבל וידאו ראשון,
עם כל הערכות שנדרשת,
מצלמים, מכינים, עורכים, גם תוך כדי,
ואני,
אני,
לא יודעת מה תיהיה התוצאה…לא באמת,
כי כשזה מגיע ממרחבים אחרים,
מרחבים שאני מחוברת אליהם, מאמינה בהם, נעזרת בהם,
ה ת ו צ א ה שהתקבלה,
היא זו,
אלו המאפים!
מאפי מאפינס משגעים – טבעוניים!!! ללא גלוטן, אין דבר כזה, מהפכה במטבח!
כמו שכבר כתבתי,
ההפיכה במטבח,
היא לא פחות מלעמוד על הראש ול…קשקש עם ההוא, עם הזנב…
ככה ממש ככה.
המאפים האלו, ללא קמחים, יצרתי כמו בית קטן, קן חמוד, מאטריות דקות, יכולות להיות עשויות אורז, סויה, זכוכית…
הכנתי מילוי טעים טעים, שאפילו בן זוגי, הלא חובב טופו אלא אם הוא כשניצל או שווארמה,
סחב לי מהסיר…תוך כדי הצילומים, מזל שנשאר בדיוק בדיוק מה שצריך.
בשבילי זה בום.
בום ישיר לאלכימיה וקסמים.
גם במטבח.
אולי משם הכל התחיל.
לקחת חומר, מצרך כלשהו שנועד לזה וזה…ולהפוך אותו לאחר.
מעבר לכל זה,
כשמכירים לעומק לעומק, חומרי גלם,
על תכונותיהם, על יכולתם, על אישיותם,
השמיים הם הגבול.
אז גאונות יש פה.
יש בה, בטבעונות.
לא אוסיף הרבה,
חוץ מהמלצה חמה חמה להכין אותם.
להביא את ההפיכה במטבח, אליכם, למטבח שלכם, לתפריט, לבית, לסביבה.
מאפי מאפינס משגעים – טבעוניים!!! ללא גלוטן, אין דבר כזה, מהפכה במטבח!
לתבנית מאפינס
המתכון:
המצרכים:
1/2 חבילת אטריות אורז/שעועית/סויה מבושלות
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום גדולה קצוצה
3 חופנים של עלי מנגולד, בעיקר החלקים הירוקים, קצוצים דק (אפשר תרד כמובן)
200 גרם טופו מוצק, מגורר בפומפיה גסה
מעט שמן זית
2 כפות קמח אורז/קורנפלור/טפיוקה/תפו"א
2 חופנים של פטרוזיליה/כוסברה/שמיר, מה שאוהבים, קצוצים
1/3 כוס פתיתי שמרי בירה, אופציונלי, ממליצה בחום
תבלינים: כורכום, פפריקה מעושנת, מלח עשבים, פלפל שחור
אופן ההכנה:
לאחר בישול וסינון האיטריות, להעביר אותן לקערה ולערבב עם קמח האורז ומעט שמן זית.לערבב היטב שכל האיטריות יהיו מצופות.
בסיר, לחמם קלות שמן זית, להוסיף בצל ולהזהיבו.
להוסיף שום ומגולד. לערבב היטב.המנגולד מאבד נפח.
להוסיף טופו מגורר.לערבב היטב, לטגן כמה דקות יחד, להוסיף תבלינים ושמרי בירה.2-3 דקות.לטעום ולהוסיף מה שצריך אם צריך.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן את שקעי המאפינס בתבנית.
לרפד כל שקע באיטריות שהכנו עם הקמח אורז ושמן זית.להכין כמו קן חמוד עם שקע באמצע, עבור המילוי.
למלא בשתי כפות מהמילוי הטעים.להדק היטב.
לטפטף כמה טיפות שמן זית ולפזר שומשום, קצח, גרעינים…מלמעלה.
להכניס לאפייה עד שהמאפים זהובים יפה יפה.לי לקח 27 דקות.תלוי גודל מאפינס ותנור כמובן.
להוציא, לתת להתקרר מעט, שיתייצבו מעט ו…ב ת א ב ו ן !!!
כייף ויאמי להגיש עם יוגורט סויה מתובל או טחינה עשויה שקדים, או קרם דה לה פרש טבעוני…
כמו ששיתפתי, הכנו וידאו-סרטון שבו אני קודם כל מארחת אתכם במטבחי ומראה בדיוק בדיוק איך להכין את הקסמים המשגעים הללו!!!
אם יש לכם אינסטגרם, מוזמנים, הבוקר עלה לשם הסרטון:
עדי שפירא באינסטוש
אם אתם נטולי אינסטוש, אעלה גם בדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'
סי יו סון,
ימים טובים,
עדי
נראה ממש טעים , תודה ! את מעיין שופע של יצירתיות , איזה כיף
תודה רבה ירדנה יקרה, תהני!
היי עדי, זה נראה טעים ואסתטי כל כך!!!
רציתי לדעת אם אפשר במקום טופו להכניס פטריות?
או אולי יש לך רעיון אחר?
הי אהובה, זה נפלא!!! אפשרי בהחלט!
ניתן להקפיא?
לא ניסיתי
האיטריות לא התקשו.. מה אפשר לעשות?
מרב, אשמח לעזור, מה אני אמורה להבין מהמשפט לא התקשו…באיזה שלב? בישלת אותן? תארי ושתפי, אנסה לעזור
סליחה…
האיטריות לא נאפו.. בישלתי ואפיתי והן יצאו מהתנור רכות..
יצא מאד טעים, אבל לא אפוי כמאפין
הן יצאו יציבים? הקפדת על כל התהליך לפי המפורט במתכון? שילבת אותם עם חומרי ההדבקה, אפית מספיק זמן?
היי.. השארתי לך תגובה ואני לא רואה אותה. אז רק אומר שעשיתי את כל התהליך המפורט במתכון. אתמול הכנסתי אותן לעוד 20 דקות בתנור. עדיין חלק מהאיטריות לא התקשו. בכל מקרה היה ממש טעים 🙂
הי הי, מעניין מה ולמה, עשרות הכינו, והם יצאו מושלם.אולי לא הדקת…טוב שיצא טעים, עם איזה איטריות השתמשת?