איך איך אפשר שלא,
אחרי שלושה חודשים,
שחוץ מבלב,
לא היה מקום כמעט אפילו, לא לחלום,
על חופשה, מסע קולינרי, מסע נשי, ובכלל לעלות על ✈️ במקום אחד ולנחות בחדש.
מודה,
אני מתגעגעת.
ואני מאד מודה,
שדווקא,
יוון,
היא זו הראשונה שפותחת חיבוק גדול, היא,
ידידותית לנו,
ירוקת מעברים וגבולות,
תכלס זה גם כמו רבע להרגיש בבית.
יוון ואתונה בפרט הפכה ידידותית בכלל,
גם בהקשר לאוכל בריא יותר, גם עשתה מהפכים לכיוון הטבעונות,
בחזרה לשורשים… אז עם געגועים גם לטעמים.
הכנתי,
מ ו ס ק ה,
חרוטה תמיד כפינוק חגיגי שאבא היה מכין. שורשים?
תמיד, אבל כאלו שמחברים בחוטי זהב שלעולם לא אבין,
לא מתוך שורשים של המשפחה,
מתוך לב מחובר לכל תרבות, טעם, עדה, שונה ומיוחד.
בכל ביקור באתונה וביוון,
הייתי במין מרדף סמוי כזה,
אחר המוסקה הנכספת,
ולשמחתי מצאתי, בטח ובטח שבעיר, אך גם אי שם בהרים, בחופים…כמובן שטבעונית.
כל כך אוהבת מוסקה.אוהבת בכלל טעמים ים תיכוניים.
אבל משהו בה,
תמיד משך אותי,
אל תוך עולם של שכבות, שמתגלות עם כל ביס וביס.
את הבשמל, אני אוהבת, מאד, אני יכולה לגלף ממנו עם מזלג…ביס ועוד ביס.
אוהבת שהשכבה עבה, היא רכה, עננית, קלילה ומאזנת את הטעמים החזקים של המוסקה.
זה נכון, לפני 3 שנים, שיתפתי במתכון של מוסקה, אך היא שונה, גם במרכיבים, גם במראה ובתוצאה.
טיגון, אאוט אוף מיי קיטצ'ן,
הירקות צלויים בגריל.
בחרתי מילוי מבוסס עדשים בלבד.
שמביא לתוצאה נהדרת.
מזינה, עשירה, מגוונת.
הבן שלי שלא אוהב עדשים, מה לעשות…
טועם, טעם, שוב, עוד ביס…וואאלה אימוש, שיחקת אותה…
היא נפלאה כשהיא חמה,
לטעמי, גם כשהיא קרה.
לצד צזיקי בכלל…
מוסקה טבעונית – בטעמים של פעם, ללא טיגון, ללא גלוטן, ללא סויה, והכי טעימה שיש!
הכנות בול לתבנית פיירקס בגודל: 27 על 18, ממלא את כל גובה התבנית – שזה מהמם!
המתכון:
המצרכים:
2 חצילים לא גדולים עם הקליפה
2 קישואים/זוקיני
1 בטטה בינונית
שמן זית להברשה
למילוי:
3/4 כוס עדשים שחורות
3/4 כוס עדשים חומות
1 בצל סגול
6 שיני שום
2 מצקות רוטב עגבניות ביתי
תבלינים:
כמון, בהרט, אגוז מוסקט, כורכום, פלפל שחור, מלח עשבים
לרוטב הבשמל:
400 מ"ל חלב קוקוס/שקדים/סויה
1/2 כוס קמח אורז/ קורנפלור/כוסמין מלא/חיטה
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח עשבים
1/2 כפית פלפל שחור/לבן
גרידת אגוז מוסקט
2 מצקות רוטב עגבניות ביתי, נוספות
אופן ההכנה:
את העדשים לשטוף.להשרות כשעה, לבשל עד ריכוך.בלי לפחד מבישול יתר.לסנן.
לטגן בצל סגול, שיני שום כתושות, עד הזהבה קלה.
להוסיף עדשים מבושלות.
לתבל היטב.לטעום.
להוסיף 2 מצקות רוטב עגבניות.
להכין את הירקות:
את הבטטה לקלוף.לפרוס לאורך, יחסית דק.שלא יקרעו אך שלא יהיו עבות מדי.להבריש בשמן זית, לצלות בגריל התנור עד הזהבה משני הצדדים.
נרכיב את המוסקה בתבנית,
קודם כל, את הבשמל נכין בסוף.
נשמן את התבנית, כולל דפנות.
לרפד בשכבת הבטטות.
להמשיך בשכבה משולבת מעל הבטטות, של חציל וקישוא.
להעביר מחצית, המילוי.להדק.להמשיך בשכבה נוספת של הירקות.לשלב מצקת רוטב עגבניות.להשאיר חצילים לשכבה העליונה!
ומעליה את שארית המילוי.
לשלב מצקת רוטב עגבניות.
את פרוסות החצילים ששמרנו לשכבה העליונה, לרפד טוב ולסגור את המאפה.להדק.כולל הפינות.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
זה הזמן להכין את רוטב הבשמל:
לחמם את השמן, להוסיף הקמח שבחרתם, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, לבשל מספר דקות תוך ערבוב עם מקציף ידני, עד שאין גושים.
להוסיף את החלב שבחרתם, להביא כמעט לרתיחה, תוך ערבובעד שמסמיך.להסיר מהאש. חשוב שהבשמל לא יהיה סמיך מדי.מכיוון שיש עוד זמן אפייה.אם הסמיך מדי, אין בעיה ניתן להוסיף עוד חלב.תטעמו, זה יאמי, תתבלו עוד אם יש צורך בכך.
להעביר עם מצקת את הרוטב, כשכבה עליונה של המוסקה.לנער קלות.
להכניס לאפייה, 35 דקות, עד שהמוסקה מריחה מהמם, מתאחדת והשכבה העליונה מזהיבה.
ויש!!!!
צזיקי ליד?
***
מעדכנת גם אתכם, מגיע גם לכם לזכות!!!
⭐️ה ג ר ל ה – give away ✈️ 𝖋𝖗𝖊𝖊 𝖓𝖎𝖌𝖍𝖙𝖘 𝖆𝖙 𝖔𝖓𝖊 𝖔𝖋 𝖙𝖍𝖊 𝖇𝖊𝖘𝖙 𝖍𝖔𝖙𝖊𝖑𝖘 𝖎𝖓 𝕬𝖙𝖍𝖊𝖓𝖘 2
ו ל ה ג ר ל ה !!!
הקורונה- טיים הביאה איתה מזה ומזה…אך גם דברים טובים.
אתונה?
בדרך אליה וממנה?
הייתם כבר באתונה?
בא לכם?
מסקרן אתכם?
ההגרלה מתרחשת לה כבר,
בדף האינסטגרם שלי, בפוסט ההגרלה,
הגרלה אחול שקשוק שווה
והיא אמיתית וכדאית ואפשרית ומפנקת!!!
והיא קשורה למצב, בוודאי, לרענן, לחדש ולהחזיר את אתונה להיות היעד החם עם תום הבלאגן…
אז
קודם כל
כל המשתתפים כולם כולם,
יזכו בכרטיס חבר מוזהב ומנצנץ
המקנה לעד, לא טעות, לעד, 50 אחוזים על שהייה במלון בוטיק משגע, לכל החיים, כולל ארוחת בוקר, כולל 50 אחוז על הסעה מהשדה למלון ובחזרה.
כבר שווה,
אמרתי?
ומבין כל המשתתפים,
אגריל זוכה מאושר,
שיזכה בשני לילות, לזוג, כולל ארוחות בוקר, יין יווני מקומי, פינוקים וכל זה בסוויטה המטורפת של מלון הבוטיק המהמם, השוכן במרכזה של אתונה, שממנו הכל קרוב ממש.
מה עליכם לעשות?
קודם כל חייבים חשבון אינסטגרם.
מה לעשות,
שווה אפילו לפתוח במיוחד…
לעקוב אחר ההנחיות, מפורטות בפוסט, אחרת לא תעמדו בתנאים וחבל!
קורונה? טיסות?
תוקף הזכייה עד 2025…
כך שלא תיהיה שום בעיה.
מחכה לכם,
יאללה,
בואו, תזמינו חברים, משפחה,
שכולם יהנו גם בכרטיס זהב לעד…
עדי
להגרלה באינסטגרם: הגרלה – אצלי בדף
שאלתי איפשהו ולא רואה עכשיו את השאלה שלי (ומן הסתם גם לא תגובה שאולי ענית לי): יש תחליף לקמח ברוטב בשאמל? אני נמנעת מקמחים מכל סוג… או שאולי המלצה לרוטב חלופי אחר שיכול להתאים למוסקה הזו?
אפשר להכין שמנת קשיו או שילוב קשיו שקדים.
לא כתבת איך מכינים את החצילים והקישואים. האם גם אותם להבריש בשמן זית ולצלות בתנור לפני הרכבת המוסקה?תודה!
אכן כך!
תודה רבה על המתכון. כתוב 2 מצקות נוספות של רוטב עגבניות בבשמל. האם כך? האם להוסיף בסוף לאחר הוספת החלב?
תודה
בשמחה אורנה.רוטב העגבניות משתלב בהכנת המאפה עצמו, לא בבשמל!