מופלטה – טבעונית, ללא גלוטן, עם מעט חמאה טבעונית
הגאונות, הבשורה, מגיעה עם פשטות, עם מציאות חדשה שבה מהפכה.
מילים גדולות? מפוצצות?
זה קטן, זה גודל, זה שינוי!!!
לא לא הן לא עגולות.
כי הן אחיות.
אבל כמעט כמעט ותאומות.

קמתי הבוקר,
עם חלומות.
הרבה.
שונים ומשונים.
גם אלו היו שם.ככה זה…המרחבים מתאחדים.
מה מופלטה מה,
אהיה כנה, לפני 3 שנים, זה קרה לראשונה.
לפני כן לא טעמתי מעולם.
המצחיק הוא, שזה קרה כאן, במינכן.
גלית חברה שלי, הזמינה לחגיגת מימונה, שהיתה קסם, היתה התגלמות המציאות המשולבת, המורכבת אך בד בבד מיוחדת ומעשירה.
ניפגשנו ב Biergarten יפיהיפה, מחוץ לעיר,
פתחנו שולחן ארוך, ערוך…בפינוקים, בערמת מופלטות, בבירה, בשפצ'לה, בקיזר שמאן…והרבה חברים ישראלים,
והמתקנו רגעים של יחד, שהיו מתוקים מתוקים מאד.
אז הפעם, כמו ליל הסדר, החג, בוא האביב,
נחגוג, נציין ונתמתק ביחד, במצומצם, רק אנחנו.

נחזור להתחלה,
מה לי ולמופלטות, כמו מה לי ולקובה, לג'חנון ועוד…
זכרונות מתוקים, נוצרים ומביאים אותם לתחייה שוב.
הפעם אני הכנתי.
מופלטות.
רק מה,
בהתאמה, לתזונה שלי, שלנו.
הן ללא גלוטן, עם מעט מעט שומן,
והן טעימות נורא נורא…
יווווו איזה כייף!!!
כשהוא אכל אחת…והיא גדולה, עם שלולית סילאן ענקית ומתוקה, ואפילו לא שאל, עבר לגלגל עוד אחת, ועוד…אז הערימה,
אתכם הסליחה,
יצאה קצת נמוכה…
זה לא אני זה הוא!!!
יאללה בואו נכין!

מופלטה – טבעונית, ללא גלוטן, עם מעט חמאה טבעונית
7-8 מופלטות

המתכון:
המצרכים:

לכל מופלטה 3 דפי אורז עגולים/מרובעים
1 כוס קמח תירס אורגני/קמח קינואה
1 כוס קמח אורז//קמח טפיוקה/קורנפלור אורגנים
2 כוסות חלב סויה
2 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כף אבקת אפייה
מעט חמאה טבעונית או שמן זרעי ענבים להכנת המופלטות

להגשה: חמאה טבעונית, סילאן טבעי, סירופ מייפל, ממרח שוקולד…שישמרני

אופן ההכנה:
בתבנית פיירקס גדולה מספיק לערבב את כל המצרכים למופלטות.
לערבל עם מערבל ידני, למניעת גושים.
להכין שלישיות של דפי האורז.
לעבוד עם מחבת נון סטיק טובה, זה תענוג!
לשמן אותה מעט.לחמם על אש בינונית.
לטבול בבלילה את דף האורז, משני הצדדים.
אין צורך בהשרייה!
להניח על המחבת.כך לעשות עם שני דפים נוספים.
לטגן עד להזהבה.
להפוך צד.
ממליצה לטפטף רק כמה טיפות שמן או כמה פירורי חמאה טבעונית, על כל אחת מהן, בעודן מזדהבות להן.
להכין את כולן באותה הדרך, בין לבין, לערבב שוב את הבלילה, היא מעט מסמיכה, ויש מעט משקעים של הקמחים.ייתכן ויהיה צורך בתוספת חלב סויה.

ה ת ע נ ו ג מ ו כ ן !!!

להפתעתי הרבה, מאד מאד,
התוצאה משגעת,
בנוסף,
הם טעימות החצופות הללו, אפילו שכבר התקררו…
אז (ميمونة‎) "תִרְבָחוּ ותִסְעָדוּ" , מזל והצלחה, בימינו אנו,
ימי הקורונה ההזויה!!!
מחכה לתמונות,
תייגו אותי,
בפייס, באינסטוש, תנו אותה במופלטות!!!

'דובדבנים' בפייס

עדי שפירא באינסטוש