מוצרלה טבעונית – מתכון בסיס ל 3 צורות הכנה והגשה – מושלם להגשה חגיגית
שבועות תמיד מרעננת את הרעיונות, הזיכרונות,
כמה שאני אוהבת להכין ולערוך שולחן חג חגיגי, מלא פרי האדמה, שלל הטבע והטנא, איך אהבתי את הסלסילה שאבא ואני היינו מכינים לקראת ארועי החג במושב.
היו ימים.
מוצרלה – הכנה בסיסית אחת, מסה אחת, 3 גבינות כייפיות.
מיני מוצרלה, כדור מוצרלה, כבינה מתובלת.
הכמות מספיקה לשלושתם.
הכנה קלה וכייפית, מתכון, פשוט להכנה, טחינת כל המצרכים, בישול קצר ומהיר וקירור, לכמה שעות.
היא נפלאה בטוסט קווץ', על פיצה, בלזניה, בקיצור תכינו אותה וממנה.
לסרטון ההכנה, תכנסו לאינסטגרם שלי, איך הכנתי כל אחת מהם ואת ההכנה הבסיסית גם: מוצרלה סירטון

מוצרלה טבעונית – מתכון בסיס ל 3 צורות הכנה והגשה – מושלם להגשה חגיגית

המתכון:
המצרכים:

1 כוס קשיו לפני השרייה
3/4 כוס יוגורט סויה בטעם טבעי
3/4 כוס חלב סויה בטעם טבעי ולא ממותק
1/3 כוס קמח טפיוקה
1 כף שטוחה אבקת אגר אגר – לא פתיתים
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת שום
1 כף מיץ לימון טרי

לתיבול הגבינה המרובעת – טימין מיובש, אבקת שום, פתיתי צ'ילי, עירית קצוצה, וכל מה שאתם אוהבים, כולל עגבניות מיובשות קצוצות ושאר ירוקים או תבלינים.

אופן ההכנה:
למי שיש אנסטגרם, העלתי סרטון הדגמה להכנת הגבינה הבסיסית וכן איך הכנתי את 3 צורות ההכנה : עדיסטוש
להשרות את הקשיו במים רותחים כשעה. לסנן.
לטחון את כל המצרכים בבלנדר חזק, את כל המצרכים כולם, כולל האגר אגר, למרקם חלק.
להעביר את הבלילה לסיר נון סטיק, לחמם לחום בינוני, לערבב טוב, תוך כדי ההסמכה, הבלילה מסמיכה מהר מאד, כמה דקות, לכן לערבב טוב תוך כדי, עד שהיא נהפכת מוצקה, מעט מתכדררת לכדור ומתנתקת מדפנות הסיר.
להוריד מהאש.
להכין קערת מי קרח.
הגבינה מספיקה לשלושת צורות ההכנה, חלקו בגדול את הכמות ל 3.
לכדורי מוצרלה מיני, כמו שהכנתי, יש צורך בכפית מיוחדת שמוציאה עיגולים מפירות, או כפית קטנה רגילה. להרטיב במי הקרח את הכפית. לקחת מעט מהגבינה שבסיר בכפית, להעביר למי הקרח להתייצבות. לכדור מוצרלה (יוצא מעט פחוס) להעביר כמות שניה לנייר אפייה רך משומן, להניח במרכזו ולצרור לכדור, לסגור בקליפס, גומייה או סוגר מתכת. ולמי הקרח גם.
את השלישית, בצורת הריבוע, לתבל במה שהצעתי או במה שבחרתם, לערבב היטב, להעביר לקופסת זכוכית, מרופדת נייר אפייה משומן! חשוב! לשטח את השכבה העליונה, לדפוק בקלילות על השיש, כדי שיצאו בועות והיא תקבל את צורת הקופסא.
להכניס את כל הגבינות למקרר ללילה או לפחות ל 6-8 שעות.

הצעות הגשה, בתמונות כמובן, פרח פרוסות מוצרלה עם פלחי עגבניה, בזיליקום, שמן זית. כדורי מיני עם רוקט, עגבניות שרי, צנוברים קלויים, בלסמי איכותי ושמן זית.

—————————————————————————————————————————————————————————————————–
בלנדר טוב וחזק – הוא הכרחי, במטבח שלנו – להכנת גבינות, ממרחים, גלידות, חמאות אגוזים וגרעינים, בצקים, יו ניים איט !!!
יש לכם קוד הנחה ממני שמקנה 10 אחוזי הנחה, שווה לא???
תקף רק לקניה און ליין דרך האתר של אופק חדש. הקוד הוא AS10 . כאשר מוסיפים מוצר לסל, ועוברים לרכישה – יש מקום להזין קוד הנחה ואז ללחוץ על "הפעל קופון" והמחיר מתעדכן. תוודאו כמובן שהמחיר שהתקבל הוא לאחר ההנחה, לינק לאתר: לינק לרכישה עם קוד ההנחה
רק אציין שההנחה תקפה לכל דגם שתבחרו, כולם כולם, ועוד משהו מפנק נוסף, ההנחה היא לכל המוצרים באתר שלהם, יו או!!! ת ה נ ו !!!