מלבי ממרכיב 1 בלבד
תשמרו את הפוסט הזה!!! הוא פה לעזרתכם😊
כן יש כזה דבר
ועוד איזה דבר
הכי הכי שיש!
למלבי מרכיב 1
לטופינג פרי אם תרצו – גם מרכיב 1
🍃טבעוני 🍃בריא ומזין 🍃 ללא קורנפלור/חבריו
מעדן בריאות – שיהיה בנוהל במקרר.
חם זה נעים, קר זה גם טעים, קחו אתכם לעבודה, תשלחו עם הילדים, שיהיה זמין לנישנוש אחהצ
בקיצ הבנתם, חובה!!!
מי אמר שבריא ומזין וטבעוני זה מורכב, מסובך יקר???
מלבי – טבעוני, בריא ומזין – ממרכיב 1 בלבד! מתכון חובה – מעדן לכולם
4 מנות
המתכון:
מה צריך?
1 כוס שיבולת שועל גרוסה לקמח
מים
המתקה – לבחירתכם – סירופ מייפל טבעי / מעט סילאן טבעי / תמר
תמצית מי ורדים/וניל/קינמון – מה שאתם אוהבים
לטופינג:
1 כוס כל פרי רך ובשל ומתוק
מים
איך מכינים?
נתחיל בהכנת הטופינג פרי: ממליצה לבחור פרי שהוא צבעוני, רך בשל ומתוק, ככה אין צורך בתוספת המתקה.
אני השתמשתי בפטל, אפשר תותים, מנגו, פירות יער קפואים, אפילו רסק תפוחים בהכנה ביתית.
את הפרי לחתוך, לשים בסיר קטן עם חצי כוס מים. לבשל על אש קטנה עד שרך. ניתן למעוך או לטחון עם בלנדר מוט.
לתת להתקרר בטמפרטורת החדר.
נעבור להכנת המלבי – בסיר קטן, נון סטיק – נערבב את את קמח שיבולת השועל (קוואקר) והמים. תכינו מים לידכם.
לחמם על אש נמוכה.
את המים להוסיף לאט ובהדרגה. תוך כדי ערבוב מתמיד, כל העסק הזה מסמיך מאד מהר.
להוסיף מים בהדרגה, כמה? עד שהמרקם מסמיך ממש כמו מלבי 'רגיל' – אני הוספתי בערך 3 כוסות מים ויותר.
כשהמרקם סמיך ויציב, להוריד מהאש ולהעביר לכלי הגשה או לכלי אחד תלוי מה בחרתם – קינוח משפחתי אחד גדול או קינוחים/מעדנים אישיים.
ניתן למלא צנצנות עם מכסה, שיהיה מוכן לקחת לעבודה/בית ספר…
להוסיף את טופינג הפרי או כל מה שאתם אוהבים.
כולל המתקה.
אני לא המתקתי כלל – אפשר להוסיף מעט לפני ההגשה – תלוי כמה מתוקים אתם…
תהנו!!!
איך הכנתי? פה בסרטון