ממרח 'כבד – קצוץ' טבעוני,
זה הרבה מעבר ללחקות מאכלים, זה הרבה יותר עמוק,
זה מעורבב זכרונות, טעמים ורגעים.
זכרונות של שבת בצהרי יום קיץ חם, אחרי שהייה ממושכת בים, לחזור הביתה כולם רעבים וצרובים, להתנפל על כזה ממרח, לצד מלפון חמוץ, תפוח אדמה…זכרונות של ערבי חג ובעיקר ליל הסדר, עם אותו כבד קצוץ.
אז למה לא? למה לא, גם להזכר, גם לאהוב, גם לשמוח וגם לחמול,
ובטח ובטח על כה שהוא לא רק ידידותי, אלא הוא סופר סופר בריא ומזין.
משערת שלא רק אני 'סוחבת איתי' זכרונות כאלה ואחרים.
כזה עם לחמניית פסח, מצת כוסמין או חס ו… לגלגל בתוך עלה של חסה ירקרק, עם חזרת, חמוצים ועוד…
אני כאן להראות לשתף, תכל'ס, את כל העושר והאושר שיש ושאפשר להכין ועוד להנות מתזונה צמחית.
מה לעשות…גם זה אחד היעודיים שלי.
ולכם מה נותר?
להשתתף איתי, איתנו ועם כולם.
המצרכים:
1 כוס פטריות שמפניון חומות קצוצות
לבשל את העדשים בהרבה מים, עד לריכוך.שטוף ולסנן, לתת הם להתקרר.
למנה עיקרית?
קציצוטופות, טבעוניות עם ירקות שורש, ארטישוק ירושלמי, זיתים ועוד, ברוטב חמצמץ פיקנטי
ואוטוטו קינוח נפלא, קליל, כזה של הכינותי מראש…ת'שארו איתי.
הצטרפתם אלי כבר לאינסטוש?
מה אפשר במקום יין?
לוותר
תודה!! האם ניתן להחליף את האגוזים במשהו אחר? זרעים או ערמונים?… או שבלי אגוזים עדיף כבר להכין משהו אחר? 😉
הי נעה, בהחלט כן, ערמונים, גרעיני דלעת, חמניה, שומשום….
האם אפשר לוותר על החומץ הבלסמי?
בוודאי
הכנתי אתמול לארוחה, והממרח גרף המון מחמאות, רוב האנשים לא זיהו שלא מדובר בבשר. היה מאוד מאוד טעים.
וואו איזה כייף😊שמחה מאד ותודה על העידכון
עדי אתמול לכבוד פסח הכנתי כבד צימחי לפי המרשם שלך היה מאוד טעים והצלחתי אותו
תודה על המתכון וחג פסח שמח
חג שמח דייזי.שמחה שאהבת 💚
יצא מצוין 🙂 קליל להכנה וטעים מאודדדדד.
נהדר מירי, שמחה שאהבת 💚
האם אפשר להקפיא?
בהחלט פאולה
יצא ממש מעולה ! תודה !
נפלא ירדנה!
האם חייבים עדשים שחורות?
בעיני הן נהדרות ומתאימות, אפשר לנסות עם החומות או הירוקות
היי עדי, האם כדי להכין ממרח מהאגוזים, את מוסיפה מים או את היין? אני מניחה שבשביל ממרח צריך נוזלים כלשהם…
אשמח להבהרה, תודה רבה וחג שמח!
דורותי
הי דורותי, ממש לפי ההוראות והמרכיבים.יש מספיק לחות לכדי ממרח.שנה טובה