ממרח 'כבד – קצוץ' טבעוני, 
זה הרבה מעבר ללחקות מאכלים, זה הרבה יותר עמוק,
זה מעורבב זכרונות, טעמים ורגעים.
זכרונות של שבת בצהרי יום קיץ חם, אחרי שהייה ממושכת בים, לחזור הביתה כולם רעבים וצרובים, להתנפל על כזה ממרח, לצד מלפון חמוץ, תפוח אדמה…זכרונות של ערבי חג ובעיקר ליל הסדר, עם אותו כבד קצוץ.
אז למה לא? למה לא, גם להזכר, גם לאהוב, גם לשמוח וגם לחמול, 
ובטח ובטח על כה שהוא לא רק ידידותי, אלא הוא סופר סופר בריא ומזין.

נראה לי שיהיה תענוג, לצרף גם את זה הממרח 'כבד – קצוץ' טבעוני,
לרפרטואר הממרחים, הקצת יותר חגיגיים, כמו ערב פסח.
משערת שלא רק אני 'סוחבת איתי' זכרונות כאלה ואחרים.
כזה עם לחמניית פסח, מצת כוסמין או חס ו… לגלגל בתוך עלה של חסה ירקרק, עם חזרת, חמוצים ועוד…

אני כאן להראות לשתף, תכל'ס, את כל העושר והאושר שיש ושאפשר להכין ועוד להנות מתזונה צמחית.
מה לעשות…גם זה אחד היעודיים שלי.
ולכם מה נותר?
להשתתף איתי, איתנו ועם כולם.

מחקרים יש כבר בטונות, לשכנע לא צריך, הצעד הבא הוא הסיר פחדים ולקפוץ ראש לתוך כל העולם המופלא הזה, שנקרא תזונה מן הצומח.
ככל שנעשיר את התפריט באה, נתברך במתנות רבות.
עבור עצמינו,
עבור משפחתינו
והעולם כולו סביבנו.
ולמה לכתוב זאת, אתם אולי שואלים?
כי יש עדיין כל כך הרבה פחדים וחששות, סטיגמות ואמירות, שגדלנו עליהם, ששמענו הרבה, אם מהרופא, מהשכנה, מהמשפחה.
תמיד כשאני כותבת ומעלה פוסט שמזכיר גם זכרונות, שכן מנסה לאתר את החלופות הנפלאות, איך כן לשמר את אותו הזיכרון, אך מתזונה צמחית ידידותית איכותית ושווה לכולנו.
כי עדשים…
ירקות…
אגוזים, ועוד מבחר מהם…
מה יכול להיות יותר טוב מזה?
רק האהבה תנצח…יאללה לכו לבשל עדשים שחורות, אבנים טובות מאימוווווש אדמה.
ממרח 'כבד – קצוץ' טבעוני
המתכון:
המצרכים:
2 חצילים קצוצים לקוביות
3 בצלים סגולים קצוצים
1 כוס פטריות שמפניון חומות קצוצות
1 כוס עדשים שחורות (ללפני בישול)
1 וחצי כוסות מיקס אגוזים: פקאן, מלך, לוז, קשיו, מקדמיה (ממליצה לפחות מיקס של 3 סוגים)
1/4 כוס יין אדום
1 כף רוטב בלזמי
מלח עשבים לפי הטעם
פלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם
1 כפית ממרח חרדל דיג'ון
2 כפות רוטב סויה תמרי
1 כף סילאן טבעי
שמן זית לבזיקה על הירקות 
 
ההכנה:
לבשל את העדשים בהרבה מים, עד לריכוך.שטוף ולסנן, לתת הם להתקרר.
לחמם תנור למצב גריל.בתבנית אפייה גדולה, מרופדת נייר אפייה, לפזר את כל הירקות, לבזוק שמן זית, לתבל במלח ופלפל.להכניס לתנור עד שהירקות זהובים ורכים.לא יתר על המידה.
במעבד מזון, לטחון קודם כל את האגוזים, לממרח.להוסיף עדשים, לטחון, להוסיף את כל שאר המצרכים מרקם כמעט חלק.אני אוהבת שנותרת טקסטורה מעט פירורית.לטעום, לתקן טעמים.
להעביר לכלי מרופד בנייר אפייה/ניילון ניצמד.להעביר את הממרח.להכניס למקרר, מכוסה.עד לארוחה.
להגשה: ריבת פירות יער מהירת הכנה ועם המתקה טבעית, חופן פיצוחים/פיסטוקים/גרעינים
למנה עיקרית?
קציצוטופות, טבעוניות עם ירקות שורש, ארטישוק ירושלמי, זיתים ועוד, ברוטב חמצמץ פיקנטי

ואוטוטו קינוח נפלא, קליל, כזה של הכינותי מראש…ת'שארו איתי.
הצטרפתם אלי כבר לאינסטוש?