ממתקי בריאות שוקולד אגוזים ופירות יבשים
מבחינתי הם בקטגוריה הזו, של ממתקי בריאות.ממתקים ביתיים, בהכנה ביתית, כשאנחנו שולטים בחומרי הגלם, בוחרים אותם, הם ללא חומרים משמרים, חומרים מאריכים, חומרי טעם צבע וריח, הבנתם.
כך או כך, אנחנו זקוקים, לרגע פינוק, לרגע של מתוק.עדיף וטוב שיהיו כאלה.לאוהבי השוקולד, לאוהבי האגוזים למיניהם, הממתקים הללו הם תשובה פצצה.
נתתי להם טוויסט אגוזים שקדים וכו, בנוסף פירות יבשים, המתקתי בהמתקה טבעית ולא מוגזמת.
והנה יש לנו משהו כייפי, לתמיד ולבכלל וגם לטו בשבט.
שווה לנסות אותם.הם כל כך יפים, הם נשמרים לאורך זמן.
תפרסו אותם כפי שאני פרסתי או לקוביות קטנות, זה ממתק שווה וטוב שיהיה.

ממתקי בריאות שוקולד אגוזים ופירות יבשים
תבנית/ קופסה במידות 10 על 10 או 12 על 12

אנא קראו את המתכון ואופן ההכנה עד הסוף, הוא מאד פשוט, אך יש לשים לב לתהליך כולו.

המתכון:
המצרכים:
לשכבה התחתונה:
200 גרם שוקולד מריר בהכנה ביתית או קנוי – חשוב שיהיה איכותי
3 כפות מלאות מאד בחמאת שקדים – שקדיה – לערבב היטב את החמאה לפני, כדי שהחלקים המופרדים יעשו לסמיכות אחידה
3/4 כוס מיקס אגוזים – אגוזי מלך, פקאן, שקדים, קשיו, פיסטוקים
טיפה קינמון
3 כפות סירופ מייפל אורגני

לשכבה העליונה:
200 גרם שוקולד לבן ביתי או קנוי טבעוני*
3 כפות חמאת בוטנים/שקדיה
3/4 כוס מיקס פירות יבשים – חמוציות ללא סוכר, גוג'י ברי, קליפות תפוז מיובשות, אוכמניות, מה שאתם אוהבים (פירות יבשים גדולים יש לקצוץ)

(* להכנת שוקולד לבן ביתי המתאים למתכון זה, לא בפני עצמו, יש להמיס חמאת קקאו 200 גרם, להוסיף 3 כפות חמאת האגוזים שבחרתם,  להוסיף כף שמן קוקוס בכבישה קרה, 1-2 כפות סירופ מייפל, תטעמו ותחליטו אם להוסיף את הכף השניה)

אופן ההכנה:
נתחיל בשכבה התחתונה, נתחיל בקלייה קצרה של מיקס האגוזים שבחרתם.טיפה, רק לתת קיק קלוי בטעם.
להוסיף את סירופ המייפל, להקפיץ דקה שתיים ולהוריד מהאש.
לרפד בנייר אפייה, את התבנית שבחרתם או קופסה.אפשר לקפל את הנייר או לגזור בהתאם לגודל שלה.תדאגו שהנייר יעלה לגובה, לדפנות, שיהיה נוח לחילוץ.
נמיס את השוקולד המריר, בבן מארי על אש קטנה.נוסיף קינמון ואת חמאת השקדים.
נערבב ונוסיף את האגוזים המקורמלים.לערבב, לשטח בתבנית.להכניס למקפיא לכמה דקות.
נמשיך לשכבה העליונה, בבן מארי נמיס שוקולד לבן טבעוני, או בהכנה הביתית לפי המתכון שכתבתי למעלה, או קנוי, יש להשיג בבתי הטבע.נוסיף לו  חצי כוס מהפירות היבשים, את הרבע הנותר נשאיר לקישוט מעל.נערבב טוב, נוציא את השוקולד שהקפאנו, נעביר את העיסה של השוקולד הלבן.נקשט ברבע הכוס שנותרה עם הפירות היבשים.
אפשר להכניס לשעה למקפיא או למקרר לכמה שעות.
על קרש חיתוך, לפרוס לפרוסות דקות, לא מדי, שלא יתפרקו.
כדאי לשמור במקרר, בקופסה.ניתן לפרוס את כל הממתק הגדול או לפי הצורך.