מניפת חציל צרובה בגריל, בטופינג סלט עדשים, רימונים וגרעינים משגע
מניפת חציל צרובה בגריל, בטופינג סלט עדשים, רימונים וגרעינים משגע
חגים בפתח ואותי זה לא מכניס למתח,
הכל תלוי בבחירה שלנו,
אינטנסיביות, ארוחות, משפחה, אירוחים, חברים, מפגשים…כל זה יכול להיות מעיק או נעים, אפשרי, בריא ומזין.
כמו לפני כל חג,
מסביב הרבה רעש, יותר מדי רעש,
מתח, חששות, מריבות.
בחירה, איך יראו ואיך ומה יוגש, היא שלכם, מי שטוב לו שיבוא ויצטרף.
ואם אתם אלו המתארחים, בחרו להביא מנות, נהדרות, קודם כל עבור עצמכם ובטח ובטח עבור כולם.
תקופת החגים, היא אינטנסיבית.עובדה.
אלו הרגעים, שכל המלוות והמלווים שלי, בהיסטריה, בהודעות, שיחות,
פליז…מה עושים, איך מתמודדים תוך כדי ובעיקר איך עוברים בנעימים ובטובים ועם מינימום נזקים…
מי אמר שעומס מנות, עומס בכמויות, עושה או יעשה את הארוחה שווה יותר?
בינינו, מי לא מרגיש עד כמה מיותרת ההרגשה המבאסת, ההרגשה הפיסית הלא נוחה, של כמויות האוכל המטורפות, אלף סוגים, צורות, מנות, שילובים, שמשאירים אותנו ממש פחות שמחים.
משתפת אותכם במנות חג, טבעוניות, פשוטות, קלילות בהכנה, נוחות ומזינות, אך עם זאת ועדיין, נראות חגיגיות, מקושטות, צבעוניות, עשירות, יפות וטעימות.
במהלך השבוע הקרוב, אעלה לבלוג, פוסטים חדשים ומרענים, שיהיו לעזרתכם בבנית ותכנון ארוחת החג.
ברור, שהם יהיו כאלה שמוסיפים חיוך וסיפוק ולא באסה ובטן מפוצצת, שרק כולם ילכו כבר ותנו לי להזרק על הספה לעכל ולנחור בשקט.
נתחיל במנה ראשונה,
מניפת חציל צרובה בתנור…
מנה שיכולה להיות מוגשת חמימה או קרה.
חצילים צרובים בגריל, עם מעט שמן זית להזהבה, בתוספת טופינג של סלט עדשים שחורות חמודות וטעימות, רימונים ועוד, בנוסף לתיבול רענן, מתקבלת מנה ראשונה מרשימה, טעימה כל כך, עם ערך חלבוני נהדר.
בחרתי חצילים קטנים, שיתאימו כמנה אחת, ניתן גם לחלק כל חציל לשתי מנות. בתבנית אחת גדולה, צליתי את כולם, בתבנית תנור אחת גדולה.
בינתיים הכנתי את הטופינג ויאללה לצלחות המנה הראשונה.
חצילים, הם נהדרים ויפיהפיים, ניתן להכין איתם מנות משגעות, קלילות.הצבע שלהם, הדומיננטיות, בשילוב ירקות, רטבים, דגנים וקטניות, התוצאה כייפית.
מרבית האנשים אוהבים את שילובם במנות אפויות, צלויות.בתיבול ים תיכוני, בטעמים המדגישים בעדינות, זו ממש חגיגה נפלאה.
מצרפת עוד כמה המלצות על מנות מצויינות, המבוססות חצילים, שגם הן חגיגיות, טעימות, קלילות ובריאות:
* מוסקה טבעונית, צבעונית ויפיהפיה
*מאפה שכבות איטלקי משגע
מניפת חציל צרובה בגריל, בטופינג סלט עדשים, רימונים וגרעינים משגע
המתכון:
המצרכים:
4 חצילים קטנים וטריים
מעט שמן להברשת החצילים ומעט מלח עשבים
3/4 כוס עדשים שחורות
1 כוס גרעיני רימון
1/2 כוס דלעת טרייה קצוצה דק דק וקטן קטן (ניתן להמיר בגזר)
1/2 כוס מיקס גרעינים/אגוזים, מה שאוהבים
1 כוס מיקס ירוקים כמו: רוקט, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עירית
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כפית חרדל
1 שן שום כתושה
1/4 כפית ג'ינג'ר כתוש
מעט ולפי הטעם מפלפל צ'ילי טרי ירוק או אדום
1 לימון, מיץ ממנו ומעט גרידה מהקליפה שלו
1 כף סילאן טבעי
2 כפות רוטב בלסמי
מעט מלח עשבים, אם צריך
אופן ההכנה:
לבשל את העדשים, אל דנטה, לבדוק שהן מוכנות, אך לא רכות מדי.להעביר למסננת לסינון נוזלים.
לשטוף את החצילים, לייבש היטב.לפרוס למניפה, לא עד הקצה.כדי שכל הפרוסות תשארנה מחוברות. להבריש בשמן זית, כל פרוסה ופרוסה, משני הצדדים.
לתבל במעט מלח עשבים. להכניס לאפיה בגריל התנור, עד שהחציל משני צדדיו זהוב יפה, רך ומוכן לאכילה. להוציא מהתנור.
בינתיים, להכין את סלט העדשים, לקערה נוחה, להעביר את העדשים, הרימונים ושאר המצרכים, לערבב את כל המצרכים של הרוטב בצנצנת זכוכית, לנער היטב, לשפוך על העדשים ולערבב היטב.לתקן טעמים אם צריך.
להגשה: מניפת חציל שלמה או חצי ממנה, מעל, במרכזה, הערימו כמה כפות מסלט העדשים.קשטו בעוד גרעיני רימון, ירוקים קצוצים.ניתן לטפטף מעל טחינה גולמית, למי שאוהב.
השבוע יעלו מבחר מתכונים, שיעזרו לנו, לעבור את החג/חגים, בלב שמח ורגוע, מוזמנים, לעקוב, להרשם לניוז לטר וכך, לקבל את כל הפוסטים החדשים ישירות לתיבת המייל שלכם.
ואם בא לכם, אני גם כאן:
מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי
ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'