מניפת חציל צרובה בגריל, בטופינג סלט עדשים, רימונים וגרעינים משגע
המתכון:
המצרכים:
4 חצילים קטנים וטריים
מעט שמן להברשת החצילים ומעט מלח עשבים
3/4 כוס עדשים שחורות
1 כוס גרעיני רימון
1/2 כוס דלעת טרייה קצוצה דק דק וקטן קטן (ניתן להמיר בגזר)
1/2 כוס מיקס גרעינים/אגוזים, מה שאוהבים
1 כוס מיקס ירוקים כמו: רוקט, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עירית
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כפית חרדל
1 שן שום כתושה
1/4 כפית ג'ינג'ר כתוש
מעט ולפי הטעם מפלפל צ'ילי טרי ירוק או אדום
1 לימון, מיץ ממנו ומעט גרידה מהקליפה שלו
1 כף סילאן טבעי
2 כפות רוטב בלסמי
מעט מלח עשבים, אם צריך
אופן ההכנה:
לבשל את העדשים, אל דנטה, לבדוק שהן מוכנות, אך לא רכות מדי.להעביר למסננת לסינון נוזלים.
לשטוף את החצילים, לייבש היטב.לפרוס למניפה, לא עד הקצה.כדי שכל הפרוסות תשארנה מחוברות. להבריש בשמן זית, כל פרוסה ופרוסה, משני הצדדים.
לתבל במעט מלח עשבים. להכניס לאפיה בגריל התנור, עד שהחציל משני צדדיו זהוב יפה, רך ומוכן לאכילה. להוציא מהתנור.
בינתיים, להכין את סלט העדשים, לקערה נוחה, להעביר את העדשים, הרימונים ושאר המצרכים, לערבב את כל המצרכים של הרוטב בצנצנת זכוכית, לנער היטב, לשפוך על העדשים ולערבב היטב.לתקן טעמים אם צריך.
להגשה: מניפת חציל שלמה או חצי ממנה, מעל, במרכזה, הערימו כמה כפות מסלט העדשים.קשטו בעוד גרעיני רימון, ירוקים קצוצים.ניתן לטפטף מעל טחינה גולמית, למי שאוהב.
השבוע יעלו מבחר מתכונים, שיעזרו לנו, לעבור את החג/חגים, בלב שמח ורגוע, מוזמנים, לעקוב, להרשם לניוז לטר וכך, לקבל את כל הפוסטים החדשים ישירות לתיבת המייל שלכם.
ואם בא לכם, אני גם כאן:
מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי
ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'