כבר התוודעתי על יחסים מורכבים,
שמרים – אני, אני ושמרים.
מה לא הכנתי, ארוחת גורמה של שמונה מנות,
מסובכות, עמוסות חומרים ושלבים, טכניקות והכנות,
קינוחים מכל וכל, מאפים, עם בפנים, ההוא מבחוץ, קשורים, תפוסים…
שמרים,
מחוץ לתחום.
אולי כי מעולם לא אהבתי, עוגות ומיני מאפים עם שמרים, אולי כי נראה היה שזה מורכב ממש, שזה שייך לאופים מקצועיים, תחום רחוק ואחר…
נשביתי בקסמי השמרים, זה לא אומר שכל יום יוצאת מהתנור עוגת צמות הורסת, רול קינמון…
אך בהחלט, מופיע ברפרטואר העוגות והמאפים, כי יש בהם משהו,
אם חשבתי שאין להם אופי,
טעיתי ובגדול.
מעטפות שמרים ממולאות 'גבינת וניל אגוזים' חמוציות ומי ורדים,
הבצק עשוי כוסמין לבן,
המילוי, 'גבינת וניל אגוזים' ארומטית בטעם מרציפן,
השילוב בינהם, איך להגיד,
מושלם.
הכנתי כמה מהם בגודל ג'מבו, סוג של ארוחת בוקר של שבת כזה…מהשאר קיפלתי מעטפות חמודות.
קשה קשה לעמוד בפניהן, מודה.
הריח בבית, לא פשוט, לעמוד בפיתוי, הן יצאו מהתנור, חולקו לנוכחים, התקררו וטסו במארזים מאורגנים ומסודרים לפריזר…
למתכון :
המצרכים:
לבצק:
1/2 ק"ג קמח כוסמין לבן/מלא (ניתן לשלב בין כוסמין מלא ללבן, אני הכנתי מכוסמין לבן)
כף שמרים יבשים, פחות טיפהל'ה
1/3 כוס סוכר איכותי
2 כפות ממרח שקדיה
2 כפות שמן זרעי ענבים/קוקוס
1/2 כפית גרידת מקל וניל
ל'גבינת האגוזים :
200 גרם מיקס אגוזים טחונים דק דק (השתמשתי בשקדים קלופים, אגוזי מקדמיה ולוז)
1 וחצי כוסות חלב מיקס אגוזים/ סויה
1/2 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר
1/3 כוס סירופ מייפל/סוכר איכותי (לטעום…)
1 כף תמצית מי ורדים
1/2 כפית גרידת קליפת לימון/תפוז, אופציה
להברשת המאפים: תערובת של חלב צמחי + סירופ מייפל + טיפה ל'ה של קורנפלור, לערבב היטב.
אופן ההכנה: לחמם קלות (פושר וקצת) כוס אחת חלב מיקס אגוזים, להוסיף את השמרים, לערבב ולתת לנוח כמה דקות. בקערת המיקסר, לשלב קמח, סוכר, וניל, את כוס החלב עם השמרים וממרח השקדיה. להתחיל בעירבול עדין, את מחצית כוס החלב הנוספת להוסיף בהדרגה ורק לפי דרישה של הבצק. להעלות את מהירות המיקסר. ייתכן ויהיה צורך בעוד רבע כוס חלב במידה ובחרתם לעבוד עם הכוסמין המלא. חשוב שהבצק יהיה רך ומעט לח. לעבד אותו כ 7 דקות. לשמן מעט, לכסות במגבת ולתת לתפוח, עד שיכפיל נפחו, בערך שעה.
להכנת גבינת האגוזים: לערבב היטב בקערה את כל המצרכים, לתת לנוח, עד הכנת המאפים.
לחמם תנור ל 180 מעלות. להוציא את הבצק מהקערה. לעבד אותו שוב. לקמח משטח עבודה. לרדד לצורת מלבן מחצית הבצק, לעובי של חצי ס"מ, לסמן / לחתוך עם גלגלת פיצה או סכין ריבועים.
באמצע כל ריבוע להניח כפית גדושה מאד של גבינת אגוזים.אם תכינו מאפים גדולים, אז כף מלאה של הגבינה תהייה פה נפלאה.לסגור קצוות אלכסוניים ומעליהם את הזוג הקצוות הנותר.להצמיד את הקצוות. לעשות זאת שוב עם מחצית שניה של הבצק. להניח את המאפים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה. למרוח את המאפים עם מברשת, בתערובת של חלב צמחי + סירופ מייפל + טיפה ל'ה של קורנפלור, כדי לקבל לוק זהבהב ומבריק.
להכינס לאפיה של כ 20-25 דקות, עד הזהבה של המאפים, לגודל הג'מבו יהיה צורך באפיה ארוכה יותר, 25 דקות בערך.
היי עדי, כמה שאלות:
האם יש דרך להכין את המתכון הנהדר בלי מיקסר?
האם יש לך רעיון לסירופ במקום מי הורדים ? (אני לא גרה בארץ ולא הצלחתי למצוא)
נראה לך שאפשר להשתמש בשילוב של קמח רגיל+מלא במקום הכוסמין ?
תודה רבה !!
הי יעל,
בוודאי שניתן ללוש ידנית, 7 דקות…
ניתן לוותר על סירופ מי הוורדים
ניתן בהחלט לשלב בין הקמחים, קחי בחשבון שמראה המאפים כהה יותר והבצק מעט יותר דחוס.
בהצלחה
היי תודה רבה על התשובות !
שאלה נוספת: מטעמי חסכון, לכמה כפיות תמצית וניל לדעתך ניתן להמיר את המקל וניל ?
הי יעל,
לכפית, זה בהחלט יספיק.
בהצלחה
עדי
נראה נפלא! למי מאיתנו שאין לו מכשיר להכנת חלב, האם ניתן להמיר את החלב מיקס אגוזים בחלב אחר- סויה/ שקדים?
בהחלט.עם מה שאוהבים.תודה
הי עדי, זוממת להכין לשבועות..אגוזים טחונים דק הכוונה למרקם כמו קמח שקדים בערך?
הי אהובה. כן כן כמו קמח שקדים
האם ניתן פשוט לקנות קמח שקדים?
לא ניסיתי עם קמח שקדים, לדעתי הוא דק מדי מבחינת הטחינה.
בוודאי, או לטחון לבד
היי עדי, כמה מאפים יוצאים בערך?
תלוי בגודל שמכינים🙂
היי יש אפשרות להכין אותו ללא שמרים ? עם סודה לשתיה ? אין לי זמן לחכות להתפחה
היי המתכון ניראה מהממם .. יש אפשרות להכין אותו ללא שמרים ? להחליף בסודה לשתיה . ?
הי אילנית, תודה.רק אם יש לך בצק טוב שאת יודעת שעובד טוב, מבחינת אלסטיות וכו.
היי עדי, האם אפשרי פשוט להשמיט את החמוציות מהמתכון?
בוודאי עדי
הי עדי,
המילוי יוצא לי מידי נוזלי. אולי כמות החלב אמורה להיות 0.5 כוס? זאת כפר פעם שניה שמכינה ויוצא ככה נוזלי
הי ליאת, נסי לשלב את החלב לאט לאט ולפי הצורך.