2 מצרכים ויש לנו את הממתק האולטימטיבי, המזין, המפנק, התומך ברגעי משבר…
פי אלף טעים
פי מיליון בריא
הרבה יותר זול
כל כך פשוט וקל להכנה
אגלה לכם סוד קטן,
זה שהכנתי, המרציפן, ממש ממש פה בתמונה,
עשוי מה׳פאלפ׳, השאריות מחלב השקדים המהמםםם שהכנתי.
אשתף אתכם בשתי גרסאות להכנה ביתית מטריפה.
הגענו לנקודה, של הבנה, שיש דרך ויש דרך.
זוכרים קיימות?
ממליצה לאמץ. זה עושה הבדל באישי ובגלובלי.
אותו חופן שקדים, שהופך לחלב, שהופך למרציפן,
מה זה אם לא מהפכה,
אז מה אם קטנה,
היא מדבקת,
אבל רק בטוב.
מרגיש שהשבוע הזה עומד להיות אחר,
ולא בהכרח כזה או כזה,
אינטנסיבי בטוח.
כן חזרה לשגרה, כן עבודה, הילדים, מה איתם, חלק ככה, אחרים אחרת.
בהתאם מכינה לכם אפגריידס תואמים.
כל מיני ומיני,
קלקלולים של פינוקים.
מתוקים מזינים, ארוחה בצ׳יק, נישנושי בריאות מלוחים,
2-4 מצרכים, לא יותר.
מאד מזמינה להצטרף אלי גם לפה:
'דובדבנים של טעם' בפייס
וכמובן לאינסטוש, למי שיש, חגיגות שם: עדי באינסטוש
מרציפן שקדים ביתי מ 2 מצרכים, בריא וטעים!
מסובך להכין מרציפן בבית?
ההכנה פשוטה כל כך, שזה כייף גדול, והטעם פייי…. מזה של מרציפן מהחנות.שיש בו כל מיני, מיני שאנחנו פחות רוצים אותו באוכל שלנו.משמרים, חומרי טעם, צבע, בושם, ממצקים ועוד…מעבר לזה כמויות הסוכר, הן מטורפות.
עדיין לא ברור לי למה,
ולמה צריך אותן…
בגדול ככל שכמותו במרציפן נמוכה, והמסה של השקדים היא המאסיבית והעיקרית,
זהו ה real מרציפן!!!
אפשר להכין מרציפן משקדים מולבנים קנויים ואפילו משקדים טחונים קנויים,אני כאמור, תמיד ממליצה על השקדים שעדיין עם הקליפה,
שלא עברו תהליכים נוספים כדי להביא אותם להיות מולבנים.
שעה במים חמים.הם מתקלפים בקלות ויש!!!
האמת אני משרה כל כמה ימים כמות, שמשמשת אותי לחלב שקדים, לעוגות, עוגיות, חטיפי אנרגיה, גבינות ועוד…
אז נחזור לנקודת ההתחלה,
אותה שרשרת מופלאה,
מאותו חופן…עד לתוצרים נהדרים.
כמעט לא לזרוק כלום, פרט לקליפות…שגם איתן אפשר לעשות קסמים, אבל זה לא הפעם.
את המרציפן ניתן להכין כפי שכתבתי והכנתי, מהפולפה או הפאלפ, או ת'כלס מה שנשאר מהכנת חלב שקדים, או להכין משקדים שלמים או כבר טחונים.
העיקרון פשוט.
המצרכים כלום,
הטעם פצץ,
וזוהי רק ההתחלהההה…יאללה…
מרציפן שקדים ביתי מ 2 מצרכים, בריא וטעים!
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות פולפה/שקדים טחונים דק
1/3 מים
1/3 סוכר טבעי אורגני/סירופ מייפל אורגני
1 כפית מיץ לימון טרי, אופציה
אופן ההכנה:
לחמם בסיר קטן את המים וההמתקה.
לצמצם מעט ולערבב תוך כדי.
להוסיף מיץ לימון.
בישול של 5 דקות, פחות או יותר.
בקערה נוחה, לערבב את הפאלפ או השקדים הטחונים עם הסירופ.תחילה עם כף, כי חם, לעבור לעיבוד המרציפן עם האצבעות.
ממליצה לטעום, ולהחליט אם מידת המתיקות נעימה טעימה ומספקת אתכם, אם לא, להוסיף מעט יותר.
לעבד היטב ולתת פורם, איזו שבא לכם.
זו ההתחלה.
ההמשך?
תכינו אותם כדורים כדורים, צפו בשוקולד, בקינמון, מלאו בהפתעות…
הפיצו הלאה את הטוב!!!
תהנו ושלחו לי תמונות!!!
הי עדי! אני מכינה את החלב שקדים עם הקליפה של השקד, הפאלפ תוכל להתאים להכנת המרציפן?
הי טליה, בהחלט כן, רק הטקסטורה מעט גסה יותר והצבע כמובן יושפע מהקליפות.
שקדים טחונים מתאימים?
מאד!
קמח שקדים מתאים?
או שזה חייב שקדים טחונים?
כיצד לטחון שקדים?
זה נידבק למטחנה והורס אותה
לא ניסיתי, משערת שכן.לטחון בבלנדר ייעודי, חזק.
פשוט אלופה. הכנתי מרציפן ב5 דקות. הכנתי עם קמח שקדים ויצא מאוד טעים. תודה.
איזה כייף!!! תודה שחזרת לעדכן