מרק אדממה – מרק ירוק, מהיר הכנה, מפוצץ חלבון צמחי משובח
מרק משובח, עשיר ומזין.
מרק שהוא ארוחה.
תדאגו שתיהיה לכם שקית אדממה, בקבוע, במקפיא, מעכשיו ועד עולם…בעיקר תנו תגבור בחורף.
אדממה שלא בתרמילים, יש להשיג היום את פולי הסויה באריזות קפואות.
זהו, יש את הרגעים, שמרקים, נכנסים לתפריט היומי, החורפי.
אני מאד אוהבת מרק.חם קר לוהט.
ובעיקר מרקים שהם ארוחה.
ארוחה שסוגרת פינה.

איך אתם עם מרק מהיר ממש, בצבע כזה ירקרק,
שאתם יודעים איזה ארוחה כייפית,
זו תיהיה איתו ועם איזה קרם פרש, פרוסת לחם איכות, מקמח כוסמין מלא, מחמצת ו….אהבה שלי, ככה.
אדממה אתם יודעים, זו קטנייה, משובחת, אלו פולי הסויה.
פולי הסויה מפוצצים חלבון צמחי איכותי, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, אבץ, מגנזיום, אשלגן וויטמינים מקבוצת B.
מנת סויה למבוגר מוגדרת כ-100 גרם טופו (כשליש חבילה) / חצי כוס אדממה / כוס משקה סויה.
אין חשש בצריכת סויה, לקטנים וגדולים.
יש מעט מצבים/ מקרים שיש צורך לבדוק, איך כמה ומתי, לצרוך אותה.
אז תנו אור ירוק,
לאדממה,
תנו אור ירוק למרק אדממה משגע!

מרק אדממה – מרק ירוק, מהיר הכנה, מפוצץ חלבון צמחי משובח

המתכון:
המצרכים:

1 כרישה – כולל העלים הירוקים שטופה ופרוסה לעיגולים (חשוב לוודא שאין שאריות חול ואדמה)
300 גרם פולי אדממה קפואים
3 ענפי סלרי
1 זוקיני גדול
מלח עשבים, פלפל טחון טרי
2 כפות שמן זית

ההכנה:
לחמם מעט את שמן הזית, בסיר נוח לעבודה ולטחינה בהמשך, כי למה ללכלך עוד כלי…
ל'אדות' קלות את הכרישה על כל חלקיה, הסלרי והזוקיני ,כמה דקות, על אש קטנה, רק לשם אידוי וריכוך.
להוסיף תיבול ואת פולי הסויה – האדממה.
לערבב עם כף עץ, לתת 5 דקות לאידוי יחד.
להוסיף מים.
ממליצה להוסיף מים, בכמות, שתכסה את תכולת הסיר ולא יותר.
תמיד ניתן להוסיף מים לדילול המרק, שגם ככה מסמיך עוד לאחר הבישול.
להביא לרתיחה.
להוריד את האש/החום, לבישול איטי על חום בינוני.
לערבב, לטעום, לתבל עוד קצת במידת הצורך.
המרק יהיה מוכן כשפולי הסויה יהיו רכים.10-15 דרות.
להוריד מהאש.
לתת למרק להתקרר מעט ולטחון עם סטיק למרקם חלק.

להגיש עם יוגורט סויה/קרם קשיו/פולי סויה שלמים מבושלים.

לעוד שני מתכונים מאד ירוקים, טעימים ומזינים:
מרק אפונה וזוקיני

מרק ברוקולי הפתעה – 3 מרכיבים