איך אתם איתה?
הכרובית?
מרק כרובית צהבהב – חמצמץ, מפוצץ עשבי תיבול ירוקים וטריים…
ת'אמת,
אני אוהבת אותה, בכל צורה וטעם.
מאז שהייתי קטנה.
ולרוב הכי הכי פשוט.
שהיא העיקר, שהיא מככבת.
שהיא רכה או מעט פריכה.והכי הכי חשוב סביבה צהבהב ועוד יותר נפלא, גם ירקרק.

לא ברור לי אם היא מאלה שאו שמשתגעים עליה או מאלה שממש לא…
זוכרת אותה מילדות.
מארוחת מחבת כזו, רק לאחר ששחתה, הכרובית,
הריחה – הסריחה, בסיר הבישול, מפוצץ מים, מלח ואבקת כורכום.
עברה למסננת, משם אז איז, למחבת ענקית, כי כולנו בבית, אהבנו, השתגענו,
עברה טיגון קל, תוספת צבע צהוב ולעיתים ביצים מקושקשות…רחמנה…
מעולם לא הגיעה לצלחות.ככה ישר מהמחבת החמה.
לפעמים, בעיקר בקיץ, קרה…עם יוגורט.

אז אם גם אתם כמוני, או מי מיקריכם כזה,
תעשו פינוק וטובה מפנקת, ותכינו עבורו, עבורכם, עבור כולכם, את המרק המופלא הזה.
אגב הוא פצצה משודרגת יום אחרי…סתם אומרת.
מה סתם?
בכלל לא, תקנו ראש ענקקקקק או שניים קטנים – בינוניים.
כי קצת עצוב שהסיר מרק הזה נגמר.
המרק הזה, כל כך ארומטי, בשילוב החמצמצות, הירקרקות, הצהבהבות,
עם נגיעת שמן זית, לא יותר,
הוא שיא הקלילות, מתאים לימי שמירה ותשומת לב, לימי ניקוי, לימי פינוק, חורף קיץ סתיו וכמובן עכשיו, עם בוא האביב.
אגלה סוד,
קטן,
את המרק הזה, לא הכרתי, בילדותי,
רק לפני 10 שנים, צעדים לפני העזיבה את הארץ והמעבר לפה, למינכן,
תוך כדי סגירת קרטונים, אריזת הבית, אריזת החיים,
חבר יקר, מחמוד,
נחת אצלינו,
לעזרה, עם סיר מרק כרובית.
הכרובית מככבת במטבח הערבי, ועוד לצד ירוקים ותבלינים.
המרק הזה, בשמו הערבי, קנבוטה או זאהרה, כינוי לפרח הכרובית.
שרק הפעם הזו, הצלחתי להרגיש ולהיזכר בטעם ההוא, בדיוק בדיוק כמו שההוא היה,
כמו שהוא הכין לנו.
נזכרתי בו ובו, ובום יש מרק מחודש ומתחדש, טעים ומרגש, והכי הכי חשוב יש מתכון!

הכרובית, כל צרורות הירקרקים, הכורכום, הלימון,
מביאים את המרק להיות הצלחה נהדרת. גם מבחינה תזונתית.
הכרובית – ממשפחת המצליבים, מכילה כמויות מרשימות של מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים נוספים.
לא סתם, בשנים האחרונות,
היא חוזרת עם כתר והדר,
כי מעבר לכך שהיא פרח,
היא נסיכה.
ניתן לאכול אותה טריה, מאודה, אפויה, מוקפצת, מוחמצת ומבושלת…
השילוב שלה עם כורכום, הוא מרתק, מחקרים מצביעים על מניעה וטיפול אפילו בסוגי סרטן שונים, לא עליינו.
ב 2 כוסות כרובית, נקבל 77% ממנת ויטמין C יומית, גם ויטמינים ומינרלים חשובים והכרחיים, בעיקר בימים טרופים אלוכמו,
ויטמין K, חלבון, תיאמין, ריבופלבין, ניאצין, מגנזיום, זרחן, סיבים, ויטמין B6, חומצה פולית, חומצה פנטוטנית (B5), אשלגן ומנגן.
מי אמר כרובית ולא עף למטבח להכין מרק???

מרק כרובית צהבהב – חמצמץ, מפוצץ עשבי תיבול ירוקים וטריים

המתכון:
המצרכים:

כרובית ענקית או 2 קטנות, טריות, נקיות, לאחר השרייה, מופרדות לפרחים קטנים
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה קצוצה
1 כף כורכום
1 כף מלח עשבים
1/2 כפית פלפל שחור או צ'ילי טחון
מיץ מחצי לימון

להגשה: לימון, מיץ שלו, או פרוסות דקיקות שלו כולל קליפה

אופן ההכנה:
בסיר גדול, לטגן בכף שמן זית, את פרחי הכרובית. עד הזהבה והתרככות קלה.
להוציא לקערה.
בכף הנוספת של שמן זית, לטגן עד ריכוך את הבצל והשום.
להוסיף את פרחי הכרובית המוזהבים,
את הירוקים,
את התבלינים,
ומים עד כיסוי וקצת יותר של הכרובית.
לבשל יחד, כחצי שעה.
לתקן טעמים.
לכבות את האש.
להוסיף את מיץ הלימון.

ולחזור אלי ולספר לי אם נשארתם בחיים…

הצטרפו אלי גם לאינסטוש: עדי שפירא

לעוד מתכונים עם הנסיכה?
כרובית שלמה – ממולאת בכל טוב, טבעונית, מוגשת עם רוטב קארי פיקנטי

כרובית, זוקיני וחציל צלויים בגריל, מוגשים עם (מלא) קרם קר, רענן בשלוש אופציות הורסות