שתי סיבות הביאו אותי להכין מרק עגבניות.
אולי בעצם שלוש.
שבועיים בהודו, שבהם אכלתי לא פחות משש פעמים מרק עגבניות…מה שהביא אותי למחשבות, שזהו לא רק מרק של …יו ניים איט.בטוויסט עדין ומתובל, בנגיעה של ג'ינג'ר טרי טרי ובזיליקום הודי מקומי התקבלה לה מנה עדינה, מסקרנת, טעימה בטירוף.
תמיד אהבתי מרק עגבניות, אך ללא שותפים, זה ממש פחות כייף…
זכרונות וגעגועים…מספיק סיבות להכין לי מרק עגבניות ולשתף אתכם במתכון הפשוט והמענג.

אז זה בהחלט מעניין,
חלק ממבחר המרקים שפגשתי במסעות שלי להודו, חשפו אותי ואת סודותיהם למרק כרובית, למרק סלק, מיוחדים, ארומטים טעימים מאד ומזינים מאד מאד.
חזרתי עם ליסט של כמה רעיונות ומתכונים, שממש מתחשק לי לשתף גם אתכם ולהכניס אתכם קצת לאווירה המיוחדת, לטעמים ולגיוון מרענן של מנות.
אולי עוד בסוף גם אתן תצטרפנה אלי למסע הבא לדרום הודו המטריפת חושים, סורי עבור הפניה בלשון נשית…אתם מוזמנים להעניק את המסע ליקירה שלכם.
רק רישמו לכן…נובמבר הקרב הבא, ייצא המסע הבא.

אז מרק.
מרק עגבניות.
עדין.
מעט חמצמץ. מעט מתקתק.
מתובל בעדינות.להשאיר לטעם העגבניות מקום של כבוד.השאר מקפיצים ומרימים אותן גבוה, מדגישים את טעמן.
מרק זו מנה גאונית.
אם רק היינו יכולים להפסיק אחרייה …
כולנו מכירים את מרק העגבניות של פעם עם תוספת אורז, תוך כדי או בסוף הבישול, או אפילו רק בהגשה.
אז אם כבר הלכנו על טוויסט, על גיוון ושוני, מה דעתכם על תוספת של קינואה קראנץ' בהגשה? רק הצעתי…

רגע…עגבניות…יתרונות:
שווה רגע לעצור ולהזכר כמה היא טובה לנו.אין סיבה להרחיק למדפים בבתי הטבע ולצוד מיני ומיני סופרפודס יקרים, כשבירקות והפירות יש עושר בלתי נדלה של ויטמינים ומינרלים ועוד…
העגבניה הולכת ותופסת את מקומה כמקור גדוש להגנה מפני מחלות. אחת הסיבות העיקריות לכך היא ליקופן, הפיגמנט האדום המעניק את צבעה.הפיגמנט אדום ממשפחת הקרוטנואידים, היא משפחה גדולה של פיגמנטים המקנים לירקות ולפירות רבים את צבעם הצהוב, הכתום והאדום. מוכרים היום 600 קרוטנואידים התורמים להפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ, עיוורון וסוגים מסוימים של סרטן, עשויים להאט תהליכי הזדקנות, להפחית סיבוכים הקשורים בסוכרת, ולשפר את תפקוד הריאות.
הליקופן הוא נוגד-חמצון, כוחו בתחום זה רב מאד.הוא לוחם חזק ברדיקלים החופשיים הפעילים ביותר בטבע.הוא נוטה להצטבר באברים מסוימים בגוף, ובהם הריאות ובלוטת הערמונית.צריכת עגבניות וליקופן גורמת ככל הנראה להפחתה בשיעורי הסרטן באברים האלה.
כוחו הרב בהגנה על הלב וכלי הדם, שמירה על בריאות העין, תפקודי המוח, שמירה על העור ונלחם בזיהום אויר.
מקווה שהשתכנעתם…

מרק עגבניות, בניחוחות הודיים ותוספת קינואה קראנץ'

המתכון:
6 עגבניות בינוניות אדומות,בשלות וטעימות, קצוצות
1 כוס עגבניות שרי מתוקות קצוצות
1 כרישה, החלק הלבן, מנוקה משאריות חול, פרוסה דק
1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש (אופציונלי)
5 שיני שום כתושות
מחטים מענף רוזמרין טרי/ מיובש
חופן עלי בזיליקום סגול
2 גזרים, מגוררים
1כוס גבעולי סלרי קצוצים
2 כוסות מיץ עגבניות טרי/מוכן לשימוש
4 כפות שמן זית
מלח עשבים, קורט צ'ילי
1 כפית סילאן טבעי/סירופ מייפל

אופציה להקרמה: 2 כפות קרם קוקוס – החלק השומני והמוצק שבאריזה
אופציה להגשה: 2 כפות קינואה טריקולור (היא יפה יותר וקראנצ'ית יותר)מבושלת בסיר עם מלא מים.עד שהיא אל דנטה ולא יותר.לשטוף ולסנן.במחבת לקלות אותה קלות.

אופן ההכנה: בסיר גדול, לחמם מעט את שמן הזית, לטגן קלות את הבצל, השום, הכרישה, הג'ינג'ר, הגזר והסלרי.עד שהירקות מתרככים קלות והריח מטריף.להוסיף את הרוזמרין ועלי הבזיליקום.לטגן עוד 2 דקות.להוסיף תבלינים והמתקה.לערבב.להוסיף את העגבניות הקצוצות, את מיץ העגבניות ולערבב.להוסיף מים כדי להגיע לסמיכות טובה.לא להגזים.כדי שהמרק ישאר מעט סמיך.לבשל כחצי שעה.לתקן טעמים.לטחון את המרק למרקם חלק.להחזיר לבישול ל 5 דקות נוספות.
ניתן להקרים עם  כפות קרם קוקוס – החלק השומני באריזה.
תהנו הרבה!!!

אם הגעתם עד הלום, מתחשק לכם, כמוני, עוד מרק בניחוחות וטעמי הודו?
מרק קרם כרובית, טבעוני ומשגע, בניחוחות הודיים אותנטיים

לדיילי לייף, בואו איתי לאינסטוש ולסטוריס : דובדבנים של טעם באינסטגרם