מרק עדשים כתומות בטעמי הודו – מהיר ופשוט להכנה,
מה יש לי לספר עליו?
הוא חמוד, מאד
הוא טעים בטירוף, דווקא בזכות פשטותו
הוא מתובל, בטעמי הודו
הוא מזין, בריא, מפנק, זול, זמין,
הוספתי לו עוד כמה הפתעות כדי להעשיר ולנצל הזדמנויות…

כולנו יודעים ומודעים כבר, לעולם המופלא והמגוון שהוא, עולם הקטניות.למה עולם?
מבחר ענק, בצבעים, בגדלים, בטעמים, בצורות וכולם כולם, באים לשירותינו, הבריאותית.
הקטניות, הן החלבונים מהצומח.ולא משנה אם אתם על 100 אחוז תזונה צמחית או רק 80..40…
הן חייבות להיות חלק.
כן כן, חלק מהחיים, מהתפריט, מהמנות, עדיף וטוב שלפחות פעם ביום.
המגוון שניתן לבשל איתם הוא כל כך מפתיע, כך שכולם, כולם, יכולים להנות מיתרונותיהם של הקטניות.

מדובר פה בממלכה שלמה.נתמקד בנסיכה.בנסיכה על העדשה.
בעדשה הקטנה, הכתמתמה.היא עדינה יותר מהשאר.היא נוחה לבישול, כמה דקות ומוכנה.ניתן להשרות, ניתן אפילו להנביט וניתן לשטוף וישר לסיר.
היא נוחה יותר גם לעיכול.היא משתנה ומתרככת, עד כמעט נעלמת.לכן, משתלבת נהדר, אם לא רוצים אותה דווקא בפרונט.

הן מספקות לנו חלבון איכותי.הן עשירות בויטמינים ומינרלים וריכוז גבוה של סיבים תזונתיים.
לחוששים מהן, חשוב שתדעו,
בישול נכון של הקטניות ימנע תופעות לוואי של גזים. הנבטת קטניות משדרגת את הערך התזונתי שלהן, ומקלה גם על מערכת העיכול.
תמיד שיהיו אלה בקבוע במטבח שלכם.
באמת שבדקות, מפוצצים ארוחה טובה טובה, פשוטה פשוטה, טעימהההה ומזינה…אז יאללה…

מרק עדשים כתומות בטעמי הודו – מהיר ופשוט להכנה
המתכון:
המצרכים:

2 כוסות עדשים כתומות אורגניות, לפני השריה/הנבטה
1 כרישה
4 שיני שום כתושות
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר טרי כתוש
חתיכה קטנה של שורש כורכום טרי כתוש
1 מקל סלרי
1 עגבניה
1 בטטה מגוררת דק
תבלינים: פפריקה מתוקה, כורכום, כוסברה טחונה, מעט אגוז מוסקט, גרגירי חרדל שחור, מלח עשבים, צ'ילי…חצי כפית מכל אחד…
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
בסיר גדול, לחמם מעט את השמן ולהוסיף את כל הירקות, שהם קצוצים דק דק דק.לטגן עד הזהבה קלה.להוסיף תבלינים.כשיש ריח טובבבב….להוסיף עדשים, לערבב היטב ומים, בערך 10 כוסות.להביא לרתיחה.להנמיך את החום/אש.לתת להתבשל 10 דקות.ממליצה לערבב מדי פעם.כשהעדשים רכות, מתפרקות.אולי יהיה צורך בתוספת מים.ערבבו, טעמו, תתבלו עוד אם ובמה שצריך.תנו למרק רק קצת לעמוד, לטעמים להתחבר…הגישו עם כוסברה קצוצה, חצי לימון…

ואולי גם תוספת של צ'אפטי נפלא מקמח כוסמין?
ליחצו על הצ'אפטי…
תחזרו לעדכן, לשתף, לספר, עם תמונה וחיוך,
למה לא בעצם…
עדי

יאללה בואו גם, תוך כדי שהמרק מתבשל לבקר אותי : באינסטה פייג' שלי