מרק עדשים כתומות בטעמי הודו – מהיר ופשוט להכנה
המתכון:
המצרכים:
2 כוסות עדשים כתומות אורגניות, לפני השריה/הנבטה
1 כרישה
4 שיני שום כתושות
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר טרי כתוש
חתיכה קטנה של שורש כורכום טרי כתוש
1 מקל סלרי
1 עגבניה
1 בטטה מגוררת דק
תבלינים: פפריקה מתוקה, כורכום, כוסברה טחונה, מעט אגוז מוסקט, גרגירי חרדל שחור, מלח עשבים, צ'ילי…חצי כפית מכל אחד…
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר גדול, לחמם מעט את השמן ולהוסיף את כל הירקות, שהם קצוצים דק דק דק.לטגן עד הזהבה קלה.להוסיף תבלינים.כשיש ריח טובבבב….להוסיף עדשים, לערבב היטב ומים, בערך 10 כוסות.להביא לרתיחה.להנמיך את החום/אש.לתת להתבשל 10 דקות.ממליצה לערבב מדי פעם.כשהעדשים רכות, מתפרקות.אולי יהיה צורך בתוספת מים.ערבבו, טעמו, תתבלו עוד אם ובמה שצריך.תנו למרק רק קצת לעמוד, לטעמים להתחבר…הגישו עם כוסברה קצוצה, חצי לימון…
ואולי גם תוספת של צ'אפטי נפלא מקמח כוסמין?
ליחצו על הצ'אפטי…
תחזרו לעדכן, לשתף, לספר, עם תמונה וחיוך,
למה לא בעצם…
עדי
יאללה בואו גם, תוך כדי שהמרק מתבשל לבקר אותי : באינסטה פייג' שלי