מרק עדשים צהובות – בניחוחות הודיים
תמיד כייף להרחיב ולהגדיל את מאגרי המרקים, בעיקר כשכבר מגמה חורפית באופק.
אז הנה הוא?מרק עדשים צהובות הודי, מחמם ? וגוף ??
זהו חילופי העונות כבר מורגשות חזק.
איתם מתעוררים חשקים סתוויים, לאוכל חמים, מתובל, משביע ולא פחות חשוב, ששווה לנו אותו מכל הסיבות גם יחד, גם לבריאות, מה נעשה, עיסקת חבילה כזו.
יצא שהוא בצבעי הסתיו,
שהבאתי איתי מטיול יומי בטבע, בפארק השכונתי,
עלי שלכת??
אצלינו כבר קר. לילות קפואים ימים גם.
וסירי מרק מלאים ומתמלאים בכל יום.
אני על מרקים.בוקר צהריים ערב מבחינתי.
אתמול הכנתי שניים, מרק תימני סמיך מתובל וטבעוני כמובן ואת זה, מרק העדשים.
בסקר שהעלתי בסטוריז ובפייסוש, הצבעתם, להודי.
אבל ביקשתם שאת התימני, לא אשכח, גם הוא רצוי ופחות מצוי.

הוא פיקנטי, הוא עשיר, הוא הזדמנות מחממת, גם מבחינת עושר תזונתי, חלבון צמחי פשוט זמין וקל, קל להכנה, קל לעיכול.
העדשים הצהובות, גם הן כמובן, שייכות למשפחת הקטניות. כייף שיש מגוון שלהם, עדשים שחורות, עדשים ירוקות, עדשים צהובות או כתומות, עדשי קוויאר ועוד. לכל אחד מהסוגים יש את הייחוד שלו, טעם ספציפי, טקסטורה שונה, התאמה מתי להשתמש באיזה מהן, אילו עדשים מתאימות לאיזה תבשיל וכמובן גם הערכים התזונתיים של כל סוג וסוג.
את העדשים הצהובות הכרתי בהודו, למדתי אותן ואיתם, להכין מנות הודיות נהדרות.
אחת מהן זה המרק הזה.
העדשים מפוצצות בחלבון ובסיבים תזונתיים. היום כל מטבח כמעט משלב את העדשים בתפריט השבועי, אם לא היומי.יש בהם תועלות תזונתיות מעולות, ומאד כדאי לצרוך אותם יותר ויותר, כך גם הגוף, מערכת העיכול, יתרגלו אליהן.יש להם השפעה על מאזן הסוכר, השומנים והכולסטרול.
מינרלים וויטמינים יש בשפע, מברזל, אבץ אשלגן ומגנזיום, לויטמיני B ועוד.
העדשים כולן, דלות בקלוריות ובשומן הן בעלות ערך גליקמי נמוך.
רצוי להשרות אותם, לכמה שעות, והנבטה, גם היא, תעלה את ערכן וזמינותן בספיגה לגוף.

מרק עדשים צהובות – בניחוחות הודיים

המתכון:
המצרכים:

כוס וחצי עדשים צהובות, לאחר השרייה/הנבטה
3 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ, או כתוש גם הוא כמו השום
פלפל צ'ילי יבש, שלם, או פתיתי צ'ילי, רבע כפית למי שפחות בעניין חריפות
1 עגבניה אדומה ובשלה קצוצה
1 כפית זרעי חרדל שחורים
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית אבקת כורכום
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית הל טחון או 2 תרמילים
1 כפית מלח הימלאיה
3 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:
לחמם את שמן הקוקוס בסיר מתאים, להוסיף את הזרעים, עד שמפיצים ריח.להוסיף בצל, לטגן מעט, להוסיף את השום והג'ינג'ר, לטגן עוד כמה דקות, להוסיף תבלינים יבשים ואת העגבניה הקצוצה.לערבב היטב ולתת לעגבניה להתרכך.את העדשים ורסק העגבניות.
להוסיף מים, 4-5 כוסות, להביא לרתיחה. להמשיך לבשל על אש בינונית, עד לריכוך מוחלט, העדשים בחלקם רכות ומפורקות.לטעום, לתקן טעמים אם צריך…הכוונה למלח וצ'ילי.מים להוסיף אם יש צורך, להגיע למרקם יותר דליל.
אם תכינו את הדאל בסיר לחץ, מרגע הוספת המים, 7 דקות על חום גבוה, להוריד מהאש.
להגיש עם כוסברה קצוצה, אם אוהבים ולחם הודי.

תהנו,
תחזרו לעדכן.

לעוד מנות הודיות מהבלוג:
דאל הודי – מקאני, טבעוני ועוד פינוקים, ארוחה הודית פשוטה ומזינה
מרק עגבניות, בניחוחות הודיים ותוספת קינואה קראנץ'